Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
2 Οκτωβρίου 2022

Πρόβλημα με τις κρατήσεις υπέρ τρίτων στα εισιτήρια ακτοπλοΐας

Στο τραπέζι μπαίνει οριστικά το θέμα των υπέρ τρίτων κρατήσεων στα εισιτήρια της ακτοπλοΐας καθώς αναμένεται σήμερα εκτός απροόπτου να υπάρχει συνάντηση μεταξύ του υπουργού Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας Γιάννη Διαμαντίδη και εκπροσώπων ακτοπλοϊκών εταιρειών.

Η συνάντηση μέχρι χθες δεν είχε κλείσει καθώς η διάσπαση σε συλλογικό επίπεδο των δυνάμεων της ακτοπλοΐας φαίνεται να δημιουργεί «διαδικαστικά» προβλήματα, ωστόσο από το ΥΘΥΝΑΛ αναφέρονταν ότι στις προθέσεις του υπουργού είναι αυτή να γίνει σήμερα ή αργότερο αύριο.

Σημειώνεται ότι αύριο Τετάρτη το απόγευμα ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου θα παραβρεθεί και θα μιλήσει στην ετήσια τακτική γενική συνέλευση του ΣΕΤΕ και η ελληνική ακτοπλοΐα όπως και ο τουριστικός κλάδος αναμένει εξαγγελίες που θα στοχεύουν στη τόνωση της κίνησης προς τα ελληνικά νησιά και μεταξύ των μέτρων που εισηγούνται όλοι οι τουριστικοί και ακτοπλοϊκοί είναι η μείωση της τιμής του εισιτηρίου, με την κατάργηση ορισμένων κρατήσεων υπέρ τρίτων αλλά και του ΦΠΑ στα εισιτήρια.

Μία κυβερνητική ρύθμιση που θα καταργούσε ορισμένες από τις κρατήσεις υπέρ τρίτων θα συνιστούσε μία σημαντική θεσμική παρέμβαση στην κατεύθυνση εξορθολογισμού της λειτουργίας της ακτοπλοΐας και υλοποίηση ενός χρόνιου αιτήματος του ακτοπλοϊκού κλάδου.

Ο κ. Διαμαντίδης επιθυμεί όπως άλλωστε έχει κάνει γνωστό με επίσημες δηλώσεις τις τελευταίες ημέρες μία συμφωνία των ακτοπλοϊκών επιχειρήσεων για μείωση του εισιτηρίου ανάλογη με την περικοπή των επιβαρύνσεων.

Ο ΣΕΕΝ με έγγραφο του προς το υπουργείο οικονομικών και το ΥΘΥΝΑΛ είχε ζητήσει τη μείωση των τελών όπως ακριβώς έχει κάνει το υπουργείο μεταφορών (απαλλαγή πληρωμής τελών στους αερολιμένες) «γεγονός που θα μπορούσε να τονώσει την τουριστική κίνηση προς όφελος των νησιών.»

Η Ένωση Επιχειρήσεων Ακτοπλοΐας η οποία ζητεί και αυτή κατάργηση των κρατήσεων υπέρ τρίτων επρόκειτο να συζητήσει το θέμα της κατάργησης των υπέρ τρίτων στη χθεσινή συνεδρίαση του διοικητικού της συμβουλίου ωστόσο ανέβαλε τη συζήτηση αυτή για την προσεχή Πέμπτη.

Συνέχεια στη “ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ”

ΠΗΓΗ : ΛΑΜΠΡΟΣ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΟΣ – lkar@naftemporiki.gr

Σχετικά: Μειώσεις τιμών στα ακτοπλοϊκά εισητήρια –  Φθηνότερα τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια;

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.