Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
31 Μαΐου 2020

Από το Δημαρχείο στο σχολείο και την τάξη

Αγιασμός σήμερα στα σχολεία της χώρας και από αύριο Παρασκευή το πρωινό κουδούνι θα χτυπά για το νέο σχολικό έτος όχι μόνο για τους μαθητές αλλά και για τους εκπαιδευτικούς. Ανάμεσα σε αυτούς και οι κ.κ. Κώστας Αραβανής και Στάθης Ζαβιτσάνος που από το Δημαρχείο κατευθύνονται στο σχολείο και την τάξη.

Πολλά τα κοινά σημεία των προαναφερόμενων κυρίων. Είναι πλέον πρώην δήμαρχοι, προέρχονται από την ίδια κομματική μήτρα (ΠΑΣΟΚ), ο μεν κ. Αραβανής δεν εκτέθηκε στις δημοτικές εκλογές του 2014, ο δε κ. Ζαβιτσάνος εκτέθηκε και ηττήθηκε. Τέλος είναι και οι δύο εκπαιδευτικοί, μάλιστα της ίδιας ειδικότητας.

Οι κύριοι Αραβανής και Ζαβιτσάνος θα έρχονται λοιπόν «αντιμέτωποι» με μια έτσι κι αλλιώς οικεία κατάσταση, παρότι υπερίσχυσε στην ιεράρχιση των προτεραιοτήτων τους  η απόφασή τους να πορευθούν επί σειρά ετών στα μονοπάτια της πολιτικής και δη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης: το χτύπημα του κουδουνιού και η διδασκαλία του γνωστικού αντικειμένου στους μαθητές της Λευκάδας και του Μεγανησίου.

Ο κ. Κώστας Αραβανής, Φυσικός με μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στους Η/Υ, έχει τοποθετηθεί ως Διευθυντής στο 2ο Γενικό Λύκειο Λευκάδας. Ομοίως Φυσικός είναι και ο πρώην Δήμαρχος Μεγανησίου κ. Στάθης Ζαβιτσάνος, ο οποίος θα ασκεί τα εκπαιδευτικά καθήκοντά του στο Γυμνάσιο και τις Λυκειακές Τάξεις Μεγανησίου, ενώ σε αντίθεση με τον κ. Αραβανή θα συνεχίζει ως αντιπολίτευση στα αυτοδιοικητικά του νησιού μας.

Εμείς από την πλευρά μας να τους ευχηθούμε καλή δύναμη στο λειτούργημά τους, ειδικά αυτή την περίοδο όπου η δημόσια εκπαίδευση έρχεται αντιμέτωπη με πολλά ζητήματα, όπως λ.χ. αυτά της υποχρηματοδότησης, της αξιολόγησης, και τους αφιερώνουμε ένα απόσπασμα από τον Νικ. Καζαντζάκη: «Ο ιδανικός δάσκαλος είναι εκείνος που γίνεται γέφυρα για να περάσει αντίπερα ο μαθητής του. Κι όταν πια του διευκολύνει το πέρασμα, αφήνεται χαρούμενα να γκρεμιστεί, ενθαρρύνοντας το μαθητή του να φτιάξει δικές του γέφυρες.».

0 Shares

Σχετικά άρθρα

To νέο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μεγανησίου (σύνθεση, σταυροδοσία και διαφορά σε σχέση με τις εκλογές του 2010)

Πως διαμορφώνεται σύμφωνα με τα αποτελέσματα (ανεπίσημα) το νέο Δημοτικό Συμβούλιο στον Δήμο Μεγανησίου από 1/9/2014 Σύμφωνα με την καταμέτρηση […]

«Όχι στις ιχθυοκαλλιέργειες στον Μύτικα και στα νησιά του Ιονίου Κάλαμος, Καστός, Λευκάδα, Μεγανήσι»

Επιστολή 290 αλλοδαπών προς τον Πρωθυπουργό για τα ιχθυοτροφεία – Ιταλοί και Γάλλοι αντιδρούν στην δημιουργία των ιχθυοκαλλιεργειών στην περιοχή […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *