Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
29 Μαρτίου 2024

Ανακοίνωση – Καταγγελία του Εργατικού Κέντρου Λευκάδας – Βόνιτσας

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ – ΒΟΝΙΤΣΑΣ
ΤΜΗΜΑ Γ.Σ.Ε.Ε.
Γ. ΜΕΣΣΗΝΗ 7 Λευκάδα 8-9-2014 ΤΗΛ. 2645022466

Λευκάδα 8-9-2014

ΠΡΟΣ:
1. κο ΔΗΜΑΡΧΟ & ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ – 2. ΓΣΕΕ – 3. ΣΩΜΑΤΕΙΟ Δ. ΛΕΥΚΑΔΑΣ – 4. Μ.Μ.Ε

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
44 ΜΗΝΕΣ ΜΕ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΕΣ ΠΑΡΑΤΥΠΙΕΣ ΚΑΙ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ
ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΜΕ ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ & ΜΕΛΟΥΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

Το ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ καταγγέλλει για μια ακόμη φορά σε όλους τους εργαζόμενους και σε όλους τους Λευκαδίτες την πλειοψηφία του απελθόντος ΔΣ της Δημοτικής Επιχείρησης «Δ.Ε.Π.Ο.Κ.Α.Λ». και πρωτίστως την απελθούσα Πρόεδρο και Αντιδήμαρχο κα Σκιαδά.

Την Παρασκευή 29 Αυγούστου (τελευταία μέρα της θητείας) έβγαλε απόφαση απόλυσης της συναδέλφου που βρίσκονταν σε αναρρωτική άδεια. Η συνάδελφος είχε ενημερώσει τους οικείους συναδέλφους της στους Σφακιώτες και αυτοί την ΔΕΠΟΚΑΛ (όπως ορίζει ο κανονισμός λειτουργίας για τις αναπτυξιακές των Δήμων). Η πρόεδρος θεώρησε ότι λείπει αδικαιολόγητα 3 μέρες και αυτοδίκαια λύεται η σύμβαση της εργαζόμενης. Δεν περίμενε ούτε τα δικαιολογητικά από την αρμόδια επιτροπή στην Άρτα και αποφάσισε σαν άλλος «Καίσαρας» να την απολύσει.

Μέσα στον Αύγουστο υλοποίησε επίσης την απόφαση της και περιέκοψε μισό μηνιάτικο του Ιουνίου (μαζί και τα ένσημα !!) από άλλη συνάδελφο, από απόφαση της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΔΕΠΟΚΑΛ που ελήφθη στις 14/2/2014 και χωρίς να δώσουν στην εργαζόμενη αντίγραφο της απόφασης μέχρι και σήμερα, για να μπορέσει να ασκήσει τα ένδικα μέσα κατά της απόφασης!!!

Η πρόεδρος φεύγοντας φρόντισε να διαδώσει ψευδώς ότι η πρόεδρος του Σωματείου ήθελε να αποχωρήσει από την δουλειά οικιοθελώς … Μάλιστα οι του «περιβάλλοντος» της κας Προέδρου, στην συνάντηση της νέας δημοτικής αρχής με τους εργαζόμενους, ενημερώνοντας για το ποια είναι τα μέλη του ΔΣ των εργαζομένων ανέφεραν ότι υπήρχε και η Πρόεδρος του Σωματείου, ….. η οποία παραιτήθηκε!!!

Οι εξελίξεις αυτές ήρθαν και έκλεισαν την 44 μηνών τελευταία θητεία της προέδρου της ΔΕΠΟΚΑΛ (είχε και παλιότερη θητεία 1999-2002) που πέραν της λογικής του ρουσφετιού, καθιέρωσε καθεστώς δυο συμπεριφορών απέναντι στους εργαζόμενους. Οι «δικοί μας» και οι μη δικοί μας, οι άλλοι. Οι «δικοί μας» είχαν αυτονόητα δικαιώματα. Οι άλλοι έπρεπε να τα διεκδικούν στην Επιθεώρηση Εργασίας, με δικηγόρους κλπ. Γινόντουσαν περικοπές μισθών χωρίς καμιά εξήγηση και αν ρώταγαν γιατί η απάντηση ήταν κοίτα τη δουλειά σου…..

Εντελώς τυχαία οι άλλοι που παρανομούσαν ήταν αποκλειστικά συνδικαλιστές μη κολαούζοι της Προέδρου. Ας μας πουν εκεί στην ΔΕΠΟΚΑΛ, την εκπρόσωπο των εργαζομένων και τον αναπληρωτή της στο ΔΣ της εταιρείας, ποια Γενική Συνέλευση ή ποιο ΔΣ τους εξέλεξε.

Η τακτική αυτή πέρα από τις απολύσεις έχει στόχο την τρομοκράτηση των εργαζομένων και την αποδοχή της πολιτικής που πετσοκόβει κάθε μέρα τα δικαιώματά τους. Αυτή η πολιτική απαιτεί από τους εργαζόμενους να μένουν για μήνες απλήρωτοι και να μην διαμαρτύρονται, να συνεχίζουν επί χρόνια να δουλεύουν με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, όταν η δουλειά τους καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Όλα τα παραπάνω αναδεικνύουν τον χαρακτήρα και τον ρόλο των Δημοτικών Επιχειρήσεων. Στήθηκαν για να περάσει η ιδιωτικοποίηση στις υπηρεσίες του Δήμου, να μπουν τροφεία στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, να παρέχουν υπηρεσίες στους ηλικιωμένους με απλήρωτη όμως εργασία. Να υλοποιούν προγράμματα «κοινωφελούς εργασίας» ή «καταπολέμησης της ανεργίας». Επίσης έγιναν ο προπομπός του χτυπήματος των εργασιακών δικαιωμάτων, με εφαρμογή όλων των ειδών των εργασιακών σχέσεων.

Το Εργατικό Κέντρο καταγγέλλει σε όλους τους εργαζόμενους την απόλυση της Προέδρου του Σωματείου και καλεί το Δημ Συμβούλιο να πάρει θέση. Στην συγκρότηση του νέου ΔΣ της ΔΕΠΟΚΑΛ να τηρηθεί η νομιμότητα σε σχέση με την εκπροσώπηση των εργαζομένων.

Καλεί τους εργαζόμενους, μέσα από τα σωματεία τους, να υπερασπίζονται τα δικαιώματα τους και να καταγγέλλουν κάθε αντεργατική συμπεριφορά της εργοδοσίας.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Προωθητική «καμπάνια» της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στην αγορά της Μ. Βρετανίας με την ευκαιρία των Ολυμπιακών Αγώνων

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                        Κέρκυρα 27 Ιουνίου 2012 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ                        ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Ταχ. Δ/νση: Αλυκές Ποταμού                    49100, Κέρκυρα                                         Τηλ: […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights