Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
9 Δεκεμβρίου 2021

Mας δουλεύουν ! Τροχιά ανάπτυξης με 6.500 χιλιάδες απολύσεις !

Την επιστροφή της Ελλάδας στην ανάπτυξη από φέτος έπειτα από έξι χρόνια ύφεσης προέβλεψε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην κάμερα του CNBC.

Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε επίσης για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση και τη διοικητική μεταρρύθμιση στο Δημόσιο.

Η αξιοπιστία της Ελλάδας στις διεθνείς αγορές έχει βελτιωθεί και ο καλύτερος κριτής γι’ αυτό είναι οι ίδιες οι αγορές, ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, παραπέμποντας στα spreads των ελληνικών ομολόγων που έχουν μειωθεί σημαντικά.

«Πριν από έναν χρόνο, θα έλεγα ότι δεν μπορούμε να βγούμε ακόμα στις αγορές», είπε ο κ. Μητσοτάκης, ωστόσο, συνέχισε η αντίδραση της αγοράς με τις ελληνικές ομολογιακές εκδόσεις των προηγούμενων μηνών, έδειξε πως επέστρεψε στην Ελλάδα η εμπιστοσύνη των ξένων επενδυτών.

Για τις μεταρρυθμίσεις στον δημόσιο τομέα και τον στόχο των 6.500 απολύσεων φέτος, απάντησε ότι ο στόχος αυτός θα επιτευχθεί εντός χρονοδιαγράμματος, ωστόσο, όπως είπε, «δεν θεωρώ αυτό ως το πιο σημαντικό θέμα όταν μιλάμε για τη διοικητική μεταρρύθμιση».

Όπως είπε, τα τελευταία πέντε χρόνια η δημόσια διοίκηση έχει μειώσει κατά 200.000 υπαλλήλους το προσωπικό της, ενώ το μισθολογικό κόστος έχει αντίστοιχα μειωθεί κατά 30% (από τα 24 δισ. ευρώ στα 16 δισ. ευρώ). Εν πολλοίς, δηλαδή, η προσαρμογή έχει ολοκληρωθεί.

ΠΗΓΗ: protothema.gr

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Οι γερμανικοί Financial Times … “έμαθαν” (κατ’ εξαίρεση) ελληνικά, μια μέρα μετά την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην Ομόνοια: “Αντισταθείτε στο δημαγωγό και ψηφίστε ΝΔ” – Τι απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ

“Αντισταθείτε στον δημαγωγό” – “Για την ομαλή διακυβέρνησή της συνιστούμε τη Νέα Δημοκρατία… ” Διαβάστε σε ελληνική μετάφραση εδώ. Από […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *