Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
14 Οκτωβρίου 2019

Ο Χρ. Σκούρτης στην Κ.Ε. Συνεδριακού Τουρισμού

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                                                                                     Κέρκυρα 2 Μαΐου 2011

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ταχ. Δ/νση: Αλυκές Ποταμού

49100, Κέρκυρα

Τηλ: 26610 – 26523

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων – Ορισμός εκπροσώπου στη Γνωμοδοτική Κεντρική Επιτροπή της Γενικής Γραμματείας Τουρισμού για το Συνεδριακό Τουρισμό

Ο Χρήστος Σκούρτης στην Κεντρική Επιτροπή για το Συνεδριακό Τουρισμό

Τον αντιπεριφερειάρχη Κέρκυρας και πρόεδρο της Επιτροπής Τουρισμού – Πολιτισμού – Αθλητισμού Ιονίων Νήσων, Χρήστο Σκούρτη, όρισε ο περιφερειάρχης Ι.Ν., Σπ. Σπύρου, ως εκπρόσωπο στη Γνωμοδοτική Κεντρική Επιτροπή  για το Συνεδριακό Τουρισμό.

Το αίτημα για την εκπροσώπηση των Ιονίων Νήσων στη συγκεκριμένη Επιτροπή υποβλήθηκε από τον υφυπουργό Τουρισμού, Γιώργο Νικητιάδη, ο οποίος και θα προΐσταται της Επιτροπής.

Το σκεπτικό δημιουργίας της Επιτροπής

 

Στο πλαίσιο αξιοποίησης των ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων της Ελλάδας, των υπαρχουσών υποδομών και της προσπάθειας προσέλκυσης τουριστών καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους με σκοπό την άμβλυνση της εποχικότητας, η ανάπτυξη του συνεδριακού τουρισμού αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους στόχους της τουριστικής πολιτικής. Οι σύγχρονες υποδομές και υπηρεσίες και η εύκολη πρόσβαση στον τόπο πραγματοποίησης ενός συνεδρίου ή έκθεσης είναι κρίσιμοι παράγοντες για την προσέλκυση των επισκεπτών.

Όσον αφορά στην Ελλάδα, λειτουργούν σήμερα τόσο αυτοτελή συνεδριακά κέντρα με σύγχρονες εγκαταστάσεις, επικοινωνιακό εξοπλισμό και τελευταίας τεχνολογίας οπτικοακουστικά μέσα όσο και συνεδριακές εγκαταστάσεις σε αίθουσες ειδικά διαμορφωμένες και τεχνολογικώς εξοπλισμένες, συνήθως σε χώρους ξενοδοχείων. Αυτό σημαίνει ότι οι σύγχρονες διαμορφωμένες συνεδριακές μονάδες σε συνδυασμό με τις άριστες κλιματολογικές συνθήκες που επικρατούν στον ελλαδικό χώρο, καθιστούν τη χώρα ως έναν από τους τουριστικούς προορισμούς με σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα έναντι άλλων χωρών.

Προκειμένου να επιτευχθεί μία ολοκληρωμένη ανάπτυξη του συνεδριακού τουρισμού στη χώρα απαιτείται αρχικά μία ορθολογική γεωγραφική κατανομή των επενδύσεων. Στο πλαίσιο αυτό, προγραμματίζεται να ιδρυθούν σε όλη τη χώρα νέα Convention Bureaus ώστε με τα ήδη υπάρχοντα να ανέλθει ο αριθμός το ανώτερο σε 10 αναλόγως με τη περιφερειακή κατανομή του συνεδριακού δυναμικού. Για την αναγνώριση ενός οργανισμού ως αντιπροσωπευτικού Convention Bureau τίθεται το όριο των 6000 συνεδριακών θέσεων.

Προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης του τουρισμού MICE-Meetings Incentives Conferences Exhibitions, ανασυγκροτείται στη Γενική Γραμματεία Τουρισμού Γνωμοδοτική Κεντρική Επιτροπή για τον Συνεδριακό Τουρισμό η οποία θα έχει θεσμικό χαρακτήρα. Η Επιτροπή έχει ως άμεσους στόχους τους παρακάτω:

–           Τη διαμόρφωση της στρατηγικής για την ανάπτυξη του συνεδριακού τουρισμού.

–           Την καταγραφή των συνεδριακών υποδομών της Ελλάδας και την κατάρτιση Μητρώου Συνεδρίων και Συνεδριακών Επιχειρήσεων.

–           Την καταγραφή των εξελίξεων και των τάσεων της διεθνούς αγοράς του συνεδριακού τουρισμού.

–           Την οργάνωση της συστηματικής στατιστικής παρακολούθησης της Ελληνικής και διεθνούς αγοράς συνεδριακού τουρισμού.

–           Την κινητοποίηση και συνδρομή σε όλες τις περιφέρειες της χώρας ώστε αυτές να αποκτήσουν (όσες, βεβαίως, χρειάζονται) την κατάλληλη οργάνωση και τις υποδομές για την προώθηση του συνεδριακού τουρισμού.

–           Την προώθηση των κατάλληλων ενεργειών για τη νομική θωράκιση της δραστηριότητας του συνεδριακού τουρισμού.

Για όλα τα παραπάνω, η Επιτροπή θα συνεργάζεται στενά και με τις υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Τουρισμού καθώς και του ΕΟΤ. Η Κεντρική Επιτροπή για το συνεδριακό τουρισμό θα αποτελείται από τους παρακάτω εκπροσώπους φορέων:

–           Ένας  (1) εκπρόσωπος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ).

–           Ένας  (1) εκπρόσωπος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (HATTA).

–           Δύο (2) εκπρόσωποι του Συνδέσμου Ελλήνων Επαγγελματιών Οργανωτών Συνεδρίων   (HAPCO).

–           Ένας   (1) εκπρόσωπος του Γραφείου Συνεδρίων Αθηνών (Athens Convention Bureau).

–           Ένας (1) εκπρόσωπος του Γραφείου Συνεδρίων και Επισκεπτών Θεσσαλονίκης (Thessaloniki Convention & Visitors Bureau).

–           Ένας (1) εκπρόσωπος από τη Χαλκιδική με παράλληλη εκπροσώπηση της περιοχής της Ανατολικής Μακεδονίας.

–           Ένας  (1)  εκπρόσωπος από τη Ρόδο.

–           Ένας  (1)  εκπρόσωπος από την Κω.

–           Ένας  (1)  εκπρόσωπος από την Κρήτη.

–           Ένας  (1) εκπρόσωπος από τα Ιόνια Νησιά.

–           Ένας  (1) εκπρόσωπος του Υφυπουργού Τουρισμού που θα ορίζεται από τον ίδιο.

Της Επιτροπής θα προεδρεύει ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού. Ο Υφυπουργός θα μπορεί να αναθέτει καθήκοντα προεδρεύοντος της επιτροπής σε όποιο μέλος επιλέγει όταν εκείνος κωλύεται, όπως επίσης θα μπορεί να αναθέτει συγκεκριμένες εργασίες (projects) σε μέλη ή ομάδες μελών της επιτροπής, ενώ παράλληλα νομιμοποιούνται να συμμετάσχουν στην Επιτροπή και εκπρόσωποι ιδιωτικών φορέων με εγνωσμένη εμπειρία στη διοργάνωση συνεδρίων.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *