Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
20 Σεπτεμβρίου 2020

Σάλπαραν χθες το βράδυ τα καραβάκια από το Μεγανήσι για τη Γάζα (φωτ. και βίντεο)

Σάλπαραν χθες το βράδυ τα καραβάκια από το Μεγανήσι για τη Γάζα.

To λιμάνι στο Βαθύ γέμισε από τον ενθουσιασμό και το τραγούδι των παιδιών·  τα ήρεμα νερά του φωτίστηκαν από τα δεκάδες καραβάκια που πάνω τους είχαν τοποθετήσει ένα αναμμένο κερί.

Η “πομπή” έκανε τον γύρο του Βαθιού και κατέληξε στη περιοχή της γλίστρας απ΄όπου έγινε και η “καθέλκυση” .

Η ιδέα για την συγκεκριμένη δράση, όπως λέχθηκε,  ξεκίνησε να παίρνει σάρκα και οστά καιρό πριν στη Πάτρα χάρη στην ευαισθησία μεμονωμένων Μεγανησιωτών, δημιουργώντας και προσελκύοντας τους απαραίτητους διαύλους επικοινωνίας, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η χθεσινή διευρυμένη εκδήλωση που ενείχε για τα παιδιά παιδευτικά και αξιακής  κοινωνικοποίησης* χαρακτηριστικά με βασικό άξονα το δράμα στη λωρίδα της Γάζας.

Έκδηλη η συγκίνηση των γονέων αλλά και όσων κάθονταν στα μαγαζιά του Βαθέος, ντόπιοι και μη, που αιφνιδιάστηκαν ευχάριστα βλέποντας τα παιδιά να περνούν κρατώντας στα χέρια τους τα καραβάκια που έφτιαξαν με τα χέρια τους και που θα τα «καθέλκυαν» αργότερα σε ένα συμβολικό ταξίδι ψυχής, τραγουδώντας συνεχώς, με παλμό και πείσμα «Ήταν ένα μικρό καράβι που ήταν αταξίδευτο / Σήμερα όμως ταξιδεύει, πάει στης Γάζας τα παιδιά…».

Το ΜΝ εκφράζει τα συγχαρητήριά του σε όλους όσοι συνέβαλαν στην υλοποίηση αυτής της ιδέας, με την ευχή τα Μεγανησιωτόπουλα παιδιά-πρεσβευτές αλλά και οι περχόμενες γενεές να ζήσουν σε έναν κόσμο πραγματικά ανθρώπινο και ειρηνικό.

Να σημειώσουμε ότι ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρώην πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου γευμάτιζε εκείνη την ώρα στο Βαθύ. Αιφνιδιάστηκε και αυτός από την κινητικότητα και το τραγούδι των παιδιών (γύρισε απότομα το κεφάλι του προς τον δρόμο) και εκείνη τη στιγμή κάποιοι από τους Μεγανησιώτες συνδαιτυμόνες του άρχισαν να χειροκροτούν, παρασύροντας και τον ίδιο.

[wzslider height=”495″]


________________________

*Αξιακή κοινωνικοποίηση: Διαδικασία μέσω της οποίας τα άτομα αποκτούν αξίες και αυτές μεταδίδονται από γενιά σε γενιά. Ο όρος αποτελεί μάλλον νεολογισμό και δημιουργήθηκε εδώ με αφορμή τον όρο «πολιτική κοινωνικοποίηση», όπως αυτός περιγράφεται από τον καθηγητή Andrew Heywood (Orpington College) στο βιβλίο του «Εισαγωγή στην Πολιτική».
________________________

Το υλικό μας παραχώρησε ο Απ. Γατής τον οποίο και ευχαριστούμε

82 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *