Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
29 Μαρτίου 2023

Χωρίς οικονομικούς απολογισμούς τελειώνει η αρχή της Διοίκησης της Νέας Δημοκρατίας-Σπύρου

12-8-2014

Χωρίς την Επτανησιακή Αναγέννηση και πάλι δεν θα είχε απαρτία.

ΧΩΡΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ Η ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ-ΣΠΥΡΟΥ.

Στη τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων, (με την  απερχόμενενη σύνθεσή του)  τη Κυριακή 10 Αυγούστου 2014:

  1. Η απαρτία σχηματίστηκε μία ώρα μετά την προγραμματισμένη έναρξη. Εάν δεν ήταν παρόντες οι Γιώργος Καλούδης και Δημήτρης Πουλιέζος της ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ δεν θα είχε απαρτία για να συνεδριάσει ακόμα και για τα υπηρεσιακά θέματα. Αυτό συνέβαινε κατά κόρο στα 3 χρόνια.
  2. Για το θέμα να δοθεί δικαίωμα εκπροσώπησης στον κ.Σπύρου για την επικείμενη στις 25-8-14 Γενική Συνέλευση της ΕΤΙΝ, τονίσαμε:

α. Μετά τα σκάνδαλα που βγήκαν στη δημοσιότητα για την Εταιρεία Τουρισμού Ιονίων Νήσων και για δημοσιογράφους που πήγαιναν ταξείδια στο εξωτερικό(με αντιπαροχή χαριστικής προβολής)  αλλά τα εισιτήρια ή οι αποφάσεις έβγαιναν στο όνομα άλλων, δυστυχώς για το λαικό χρήμα, δικαιωνόμαστε.

β) Πριν ένα χρόνο είχαμε δώσει σκληρή μάχη και ανατρέψαμε την εισήγηση Σπύρου να κλείσει την ΕΤΙΝ.

γ) Τονίσαμε ότι την Εταιρεία Τουρισμού Ιονίων Νήσων την ιδρύσαμε το 2002, ( Ο Γιώργος Καλούδης εκπροσωπούσε τότε τον Δήμο Κερκυραίων με το μεγαλύτερο πακέτο μετοχών), ως όργανο συνοχής των Επτανήσων για να παρεμβαίνει ενωτικά για όλα τα Επτάνησα,καθοριστικά και δυνατά στην ανάπτυξη του τουρισμού, της μόνης «βιομηχανίας» μας.

δ) Επί τρία χρόνια, αφού ψηφίζαμε τον κ. Σπύρου να εκπροσωπήσει το πλειοψηφικό πακέτο της Περιφέρειας στην Γ.Σ. της εταιρείας τουρισμού(ΕΤΙΝ) και να εκλεγεί Πρόεδρος, ζητούσαμε το αυτονόητο: ετήσιο οικονομικό και πολιτικό απολογισμό της ΕΤΙΝ, που ουδέποτε ήλθε.

ε) Το μέγεθος του σκανδάλου αποδεικνύεται από το γεγονός ότι αποδείχτηκε ότι δεν έχουν συνταχθεί ισολογισμοί-απολογισμοί, ούτε έχει γίνει ο υποχρεωτικός κάθε χρόνο έλεγχος από ορκωτούς ελεγχτές.

Υπάρχει όργιο αδιαφάνειας και προσωπικών ιδιοτελών πολιτικών. Είναι εντυπωσιακό ότι δεν υπάρχουν παραστατικά πληρωμών.

Είπαμε ότι ψηφίζουμε να πάει ο κ. Σπύρου στη Γενική Συνέλευση της ΕΤΙΝ με τους εξής  αυτονόητους όρους:

1ον:Να συνταχθούν ισολογισμοί-απολογισμοί και να έλθουν προς ενημέρωση του ΠΣΙΝ.

2ον:Να μας δοθούν οι αναλυτικές καταστάσεις πληρωμών της 4ετίας, με παραστατικό και ανά άτομο που εισέπραξε.

3ον:Να γίνει άμεσα έλεγχος από ορκωτούς λογιστές και να μας δοθεί.

Τα θέματα των οικονομικών απολογισμών των ετών 2012,2013 και 2014 της Περιφέρειας δεν συζητήθηκαν διότι τον Αύγουστο 2014 …δεν ήταν έτοιμοι οι …οικονομικοί απολογισμοί 2012, 2013.

Έτσι η θητεία της διοίκησης Νέας Δημοκρατίας– Σπύρου τελείωσε …χωρίς οικονομικούς απολογισμούς. (μη νόμιμα)

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights