Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
28 Ιανουαρίου 2021

Equal Society: Καθαρές Παραλίες χωρίς Αποτσίγαρα 2014

Ο Μη Κυβερνητικός Οργανισμός EQUAL SOCIETY αναλαμβάνει και φέτος το καλοκαίρι στη Λευκάδα την περιβαλλοντική εκστρατεία για παραλίες καθαρές από αποτσίγαρα. Σκοπός είναι να παρακινήσει τους ενήλικους καπνιστές που επισκέπτονται τις παραλίες να χρησιμοποιούν ατομικό χάρτινο σταχτοδοχείο ώστε να μη ρυπαίνουν το θαλάσσιο περιβάλλον και την αμμουδιά με τα απορρίμματα των τσιγάρων τους.

Για το λόγο αυτό θα οργανωθεί εκστρατεία ενημέρωσης και διανομής χάρτινων σταχτοδοχείων στις παραλίες του Καθίσματος και του Άγιου Νικήτα την Κυριακή 17 Αυγούστου στη 1 το μεσημέρι.

Η περιβαλλοντική εκστρατεία «Καθαρές Παραλίες 2013» που πραγματοποίησε ο Μη Κυβερνητικός Οργανισμός Εqual Society πέρυσι στην παραλία του Καθίσματος με τη συμμετοχή πολλών εθελοντών και εκατοντάδων λουόμενων είχε στεφθεί από απόλυτη επιτυχία.

Με βάση τη σπουδαιότητα της δράσης ζητούνται εθελοντές που με πολύ προθυμία και καλοκαιρινή διάθεση επιθυμούν να μοιράσουν στους ενήλικους καπνιστές περίπου 5.000 χιλιάδες χάρτινα σταχτοδοχεία, τα οποία είναι ευγενική χορηγία της Ελληνικής Ένωσης Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος – HELMEPA και της εταιρείας JT International – JTI .

Το μήνυμα είναι απλό και σημαντικό: Να μην αφήνουμε τα αποτσίγαρα στην άμμο καθώς και κάθε είδους απορρίμματα. Με άγνοια οι περισσότεροι από εμάς σβήνουμε και αφήνουμε το τσιγάρο στην άμμο χωρίς καμία συνείδηση των αρνητικών συνεπειών που έχει η πράξη μας για το περιβάλλον. Η προστασία του περιβάλλοντος είναι συνυφασμένη με την ισόρροπη ανάπτυξη του νησιού της Λευκάδας. Πρέπει να σεβόμαστε το περιβάλλον που μας ζει για να έχει και μέλλον η τοπική κοινωνία της Λευκάδας!

Δηλώστε συμμετοχή για να συμμετάσχετε στην εκστρατεία στο τηλέφωνο της Equal Society 26450 22578  ή στο 6947308529.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Υπάρχει η βούληση για τη διατήρηση των δημοσίων ΚΤΕΟ στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων – Απάντηση σε επερώτηση του επικεφαλής της «ΑΝ.Α.Σ.Α.» Θόδωρου Γαλιατσάτου

Γραπτή απάντηση σε επερώτηση του επικεφαλής της «ΑΝ.Α.Σ.Α.», Θόδωρου Γαλιατσάτου, αναφορικά με την πιστοποίηση των δημοσίων ΚΤΕΟ της Περιφέρειας Ιονίων […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *