Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
19 Οκτωβρίου 2021

Θεμιστοκλής Καββαδάς: “Έχω δεχθεί προσκλήσεις από τη Ν.Δ. για να είμαι υποψήφιος Βουλευτής στις εθνικές εκλογές, όποτε αυτές έρθουν”

“Ταράζει τα νερά” η δήλωση του κ. Θεμιστοκλή Καββαδά

Η επιστολή (24.7.2014) του κ. Θεμιστοκλή Καββαδά, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό “Ανοίγουμε πανιά” του κ. Σπύρου Μαργέλη, στην οποία δήλωνε ότι «Θα είμαι παρών στις εθνικές εκλογές της χώρας», δημιουργεί νέα δεδομένα στο χώρο της ΝΔ στη Λευκάδα. Βέβαια δεν μπορούμε να εικάσουμε την δυναμική αυτών των δεδομένων και σε ποιο βαθμό θα δημιουργήσουν τις αντίστοιχες αναφορικές παραστάσεις, ωστόσο δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο ως γεγονός η δήλωση του κ. Καββαδά περί υποψήφιότητάς του.

Στην πρώτη επιστολή του δήλωνε ότι ο ίδιος θα είναι παρών στις εθνικές εκλογές, ως υποψήφιος, ενώ καλούσε και τον κ. Σπύρο Μαργέλη, επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού “Ανοίγουμε πανιά” στον οποίο ο κ. Καββαδάς ήταν υποψήφιος, να παραιτηθεί από την αντιπολίτευση στο νέο δημοτικό συμβούλιο.

Εχθές ο κ. Καββαδάς σε συνέντευξή του στον ρ/σ «Prisma 95,1» έρχεται με μία νέα του δήλωση, πιο συγκεκριμένη αυτή τη φορά και η οποία, κατά τη γνώμη μας, έχει δύο προεκτάσεις, αναφορές. Ο κ. Θεμιστοκλής Καββαδάς μιλώντας με «ανοιχτά χαρτιά», μη κρύβοντας τις πολιτικές του φιλοδοξίες, αποκάλυψε ότι έχει δεχθεί προσκλήσεις στελέχη της Νέας  Δημοκρατίας προκειμένου να είναι υποψήφιος βουλευτής της στη Λευκάδα, όποτε αυτές και αν γίνουν. [16:26 του βίντεο]

Στην πρώτη επιστολή δεν υπήρχε αναφορά σε “στελέχη της ΝΔ” τα οποία θα υποστήριζαν την βουλευτική υποψήφιότητά του. Δεν μπορεί φυσικά να αποκλειστεί το ενδεχόμενο, ο ίδιος ο κ. Καββαδάς να άφησε να εννοηθεί κάτι τέτοιο τότε, αψηφώντας μάλιστα τον κίνδυνο να “καεί” πρόωρα. Όπως δεν μπορεί να αποκλειστεί η υπόθεση ότι ενήργησε “προεξαγγελτικά”, κάτι που δεν δείχνει αποκλειστικά και μόνο προς τη κατεύθυνση να δημιουργηθεί από τώρα ένα νέο πολιτικό-κομματικό δεδομένο στη Λευκάδα σε επίπεδο προσώπων, αλλά μια ευρύτερη στάση στον στενό κομματικό πυρήνα σε τοπικό επίπεδο.

Το δεύτερο εστιάζεται στη χρονική περίοδο των εθνικών εκλογών. Πέρα από το χρόνο που επέλεξε ο κ. Καββαδάς να εκτεθεί από τώρα, το “όποτε αυτές και αν γίνουν” παραπέμπει τόσο στο χρόνο που αναφέρεται στην εξάντληση της τετραετίας της συγκυβέρνησης, όσο και στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών. Αν το συνδυάσουμε με το timing του κ. Καββαδά, μπορεί να έχουμε εκπλήξεις.

Ακούστε τη συνέντευξη:
 

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *