Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
26 Μαΐου 2022

Mετά την Leader Αναπτυξιακή στη Λευκάδα, ζητείται ορκωτός λογιστής κι εισαγγελέας και για την ΕΤΙΝ

Για κακοδιαχείριση,  αδιαφάνεια και εικονικά έξοδα κάνει λόγο το μέλος του Δ.Σ. κι εντεταλμένος  σύμβουλος Σπύρος Γαλιατσάτος, ο οποίος μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό prisma 95,1 και τον δημοσιογράφο Παναγιώτη Κουνιάκη:

Σοβαρές καταγγελίες για κακοδιαχείριση της ΕΤΙΝ (Εταιρία Τουρισμού Ιονίων Νήσων) έκανε στον Prisma 95,1 το μέλος του Δ.Σ, πρόεδρος των Ξενοδόχων της Κεφαλονιάς Σπύρος Γαλιατσάτος.

Ο ίδιος μάλιστα μίλησε με συγκεκριμένα παραδείγματα, με βάση τα μέχρι τα έως τώρα στοιχεία που έχει συλλέξει, καθώς τις επόμενες μέρες μπορεί να βγουν πολλά περισσότερα, ιδιαίτερα από την στιγμή που η εταιρεία οδεύει προς εκκαθάριση, όπως ανέφερε.

Ο κύριος Γαλιατσάτος κατηγορεί ευθέως τόσο τον Περιφερειάρχη Σπύρο Σπύρου, όσο και τον Διευθύνοντα σύμβουλο Αντώνη Δουβίτσα για την κατάσταση της ΕΤΙΝ και είπε ότι αν γινόταν έλεγχος λίγα χρόνια νωρίτερα θα μπορούσε η κατάσταση να είχε σωθεί.

Όπως συγκεκριμένα είπε, είχαν κοπεί τιμολόγια αεροπορικών εισιτηρίων στο όνομα του κ. Δουβίτσα χωρίς ο ίδιος να έχει ταξιδέψει!!!

Σε επίμονες ερωτήσεις δικές του αλλά και του δημάρχου κ. Αραβανή παραδέχτηκαν και οι δύο ότι δεν είχαν ταξιδέψει μεν αλλά είχαν ταξιδέψει άλλα άτομα.

Επίσης είπε ότι υπάρχουν εικονικά τιμολόγια από συγκεκριμένο ταξιδιωτικό γραφείο. Υπάρχει τιμολόγιο της τάξης των 2.500 ευρώ ότι πέταξε για Λονδίνο ο κ. Θύμης με τον κ. Δουβίτσα αλλά δεν ήταν αυτός ήταν άλλος στη θέση του και πολλά άλλα που έχω καταθέσει στα πρακτικά.

Σε ερώτησή μου προς τον κ. Δουβίτσα γιατί εκτός των άλλων τιμολογίων στα περιβόητα εξοδολόγια αμείβονταν ο ίδιος , πέραν των άλλων δαπανών, και με 100 ευρώ την ημέρα στα ταξίδια του , δεν εξέδωσε απόδειξη επαγγελματικής δαπάνης ώστε να γίνει παρακράτηση του φόρου, η απάντηση ήταν ότι επειδή μέχρι τώρα δεν το έκαναν οι άλλοι ακολούθησε την ίδια τακτική.

Σε άλλο σημείο ανέφερε ότι ο κ. Δουβίτσας το Φεβρουάριο του 2012 με τέσσερα τιμολόγια πούλησε τόνερ (μελάνι εκτυπωτή) και χαρτικά είδη για τα αραχνιασμένα γραφεία της ΕΤΙΝ στην Λευκάδα, αξίας περίπου 1500 ευρώ αλλά και έναν υπολογιστή.

Γι αυτό και μόνο το λόγο έπρεπε να έχει ήδη εκπέσει αφού ο διευθύνων σύμβουλος πούλησε προϊόντα στην ίδια την εταιρεία τα οποία πληρώθηκε και αμέσως μάλιστα. Ενώ λοιπόν το ΙΚΑ, το ΦΠΑ δεν το πλήρωνε , ενώ στην Cosmote χρωστάει η εταιρεία περίπου τις 15.000 ευρώ από τηλέφωνα όπου την τριετία αυτή δεν έχει πληρωθεί , ενώ η εταιρεία χρωστάει στο ελληνικό δημόσιο 23.677,13 ευρώ, στο ΙΚΑ 24.788,72, χρωστάει στα αραχνιασμένα γραφεία της Λευκάδας από ενοίκια περίπου 7.000 ευρώ, χρωστάει στον εργαζόμενο ο οποίος, εξ όσων γνωρίζω έχει καταφύγει στον ΣΕΠΕ, χρωστάει τηλέφωνα στην Λευκάδα και δεν γνωρίζουμε και που αλλού, οι προμήθειες γινόταν, ωστόσο ο κύριος Δουβίτσας φρόντιζε να τακτοποιεί τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής του.

Ο κύριος Γαλιατσάτος σε άλλο σημείο της παρέμβασης του είπε ότι ψήφισε να γίνει εκκαθάριση της εταιρείας αλλά καταψήφισε τις λογιστικές καταστάσεις καθώς είναι βέβαιος πως έχει γίνει κακοδιαχείριση.

Επίσης εξέφρασε την στεναχώρια του που αναγκάζεται να τα λέει όλα αυτά δημόσια καθώς η ΕΤΙΝ θα μπορούσε να ήταν όπλο ανάπτυξης και διαφήμισης του Τουριστικού προϊόντος των Ιονίων αν ο κύριος Δουβίτσας δεν την λειτουργούσε λες και ‘ήταν δική του μη σκεπτόμενος ότι είναι δημόσιο το χρήμα που διαχειρίζεται.

Η απάντηση του Διευθύνοντα συμβούλου Αντώνη Δουβίτσα ήρθε μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook!!

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *