Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
26 Μαΐου 2022

Παρθενική εμφάνιση για Αστυνομικό Περιβάλλοντος του Δασαρχείου Λευκάδος στον 10ο διάπλου του Αμβρακικού

Ο Διάπλους  φέτος ήταν  αφιερωμένος στην προστασία του ποταμού Αράχθου, τροφοδότου ζωής για τον Αμβρακικό.

Την Κυριακή που μας πέρασε 27-7-2014, πραγματοποιήθηκε ο Διάπλους του Αμβρακικού  με αφετηρία τη Βόνιτσα και τερματισμό στην Κορωνησία, υπό την αιγίδα του Δημου Αρταιων και το Γ.Σ ΑΡΤΑΣ.

Συγκεκριμένα συνεχίσθηκαν για 10η χρονιά, οι αγώνες κολύμβησης με αφετηρία τη Βόνιτσα και τερματισμό το ψαροχώρι  Κορωνησία του Δήμου Αρταίων που απέχει από τη Βόνιτσα 6 ναυτικά μίλια.

Οι αθλητές συγκεντρώθηκαν στη Βόνιτσα και αναχώρησαν στις 8,30 σχετικά αργά για τέτοιο είδος αθλήματος διότι αναγκάσθηκαν στο ύψος της νήσου Κέφαλος να παρακάμψουν την καθορισμένη πορεία λόγου ανέμου και να επιμηκύνουν κατά ένα μίλι την απόσταση και να διανύσουν συνολικά 12 χιλιόμετρα.

Οι τρεις πρώτοι νικητές κατέγραψαν χρόνο ανάμεσα από 3.15-3.40 λεπτά με πρώτο τον ΝΙΚΗΦΟΡΟ ΜΠΑΛΕ και οι υπόλοιποι 12 κολυμβητές ανάμεσα από 4.30-4.50 λεπτά.

Μεταξύ αυτών έλαβε μέρος για πρώτη φορά από τότε που διοργανώθηκαν οι αγώνες και ο Βονιτσάνος κολυμβητής ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΑΤΣΗΣ, Αστυνομικός περιβάλλοντος του Δασαρχείου Λευκάδος.  

[wzslider transition=”‘slide'”]

Ψυχή της διοργάνωσης υπήρξε και φέτος ο καθηγητής φυσικής αγωγής Γιώργος Τσαφούλης από το χωριό Ράχη Άρτας , ο οποίος είναι και ο ιδρυτής αυτών των αγώνων που άρχισαν το 2005 και το 2006 ήταν και ο μοναδικός που έλαβε μέρος και όπως μας δήλωσε θα γίνει προσπάθεια να πλατειάσουν οι αγώνες και να είναι περισσότερο αντιπροσωπευτικοί με αθλητές και άλλων χωρών προκειμένου να δυναμώσουμε όλοι μας τις προσπάθειες μα για την διάσωση του Αμβρακικού και καθ όσον ο κόλπος προσφέρεται  για τέτοιο άθλημα.

Τέλος να συμπληρώσω θα ήταν καλύτερο να εναλλάσσονται οι διοργανωτές κάθε χρόνο και ο τερματισμός να γίνεται και στην παραλία της Βόνιτσας όπου αυτή την περίοδο έχει πολλούς επισκέπτες και παραθεριστές γενικότερα και υποστηρίζω αυτή την άποψη διότι ήμουν παρών στην Κορωνησία  κατά την άφιξη και απονομής των επαίνων και η συμμετοχή και υποδοχή δεν ήταν η αναμενόμενη από κόσμο. 

Τους αγώνες υποστήριξαν πολλοί εθελοντές με βάρκες και το λιμεναρχείο.

 

[To meganisinews.gr ευχαριστεί θερμά τον Νώντα Νικάκη για την αποστολή του ρεπορτάζ.]

0 Shares

Σχετικά άρθρα

1 Σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *