Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
25 Μαΐου 2022

Δήμος Μεγανησίου: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ενόψει της κορύφωσης της καλοκαιρινής περιόδου

Σας ενημερώνουμε ότι από το Σάββατο 19 Ιουλίου 2014, τίθενται σε εφαρμογή οι ρυθμίσεις κυκλοφορίας και στάθμευσης, όπως αποφασίστηκαν με την αρ. 29/2014 Δημοτικού Συμβουλίου και εγκρίθηκαν σύμφωνα με τα αρ. 1016/49/76-α/15-7-2014  έγγραφα των αρμοδίων αστυνομικών αρχών. Ειδικότερα:

)  ΡΥΘΜΙΣΗ ΘΕΜΑΤΩΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΑΣΗΣ – ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ (από 19 Ιουλίου έως 28 Αυγούστου)

 

 ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΑΡΤΟΧΩΡΙ :

1.Κυκλική κίνηση οχημάτων εντός οικισμού Σπαρτοχωρίου όπως ορίζουν οι πινακίδες, με ειδικότερες ρυθμίσεις:

1α. Απαγόρευση στάσης – στάθμευσης όλων των οχημάτων εντός του οικισμού.

1β. Χωροθετείται ειδική θέση στάθμευσης για ΤΑΧΙ  παραπλεύρως του Ελαιοτριβείου.

1γ. Απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων (πεζοδρόμηση) για το χρονικό διάστημα, από 19 Ιουλίουέως 28 Αυγούστου εντός οικισμού Σπαρτοχωρίου, με εξαίρεση τα αυτοκίνητα του Δήμου, το ΤΑΧΙ, Ι.Χ κατοίκων Σπαρτοχωρίου με ειδική άδεια (ιδιωτικά parking, φορτοεκφόρτωση ) και αυτοκίνητα τροφοδοσίας καταστημάτων μέχρι την 11η πρωινή.

Σε κάθε περίπτωση: Είσοδοι στον οικισμό από Κόνισμα Άη- Γιώργη και Γυμνάσιο, έξοδοι από Κόνισμα Άη- Νικολάου και πρακτορείο ΟΠΑΠ – Τιμόθεου.

 ΓΙΑ ΤΟ ΒΑΘΥ :

1. Απαγορεύεται η κυκλοφορία αυτοκινήτων άνω των 3,5 τόνων εντός οικισμού Βαθέως, κατά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, εκτός των περιπτώσεων τροφοδοσίας καταστημάτων και ειδικών περιπτώσεων οχημάτων με ειδική άδεια.

2. Υποχρεωτική η κυκλική κίνηση της πλατείας Βαθέως.

3. Απαγορεύεται η στάθμευση στο τμήμα  ταβέρνα «Πασά» – Πανουτσέϊκα, εκτός των ειδικά χωροθετημένων θέσεων.

4.Πεζοδρόμηση του κεντρικού παραλιακού δρόμου από ταβέρνα «Πασά» μέχρι «Δελαπορτέικα» και κυκλικά της πλατείας, από ώρα 21.30 έως 01.00 της  επόμενης, από 19 Ιουλίου έως 28 Αυγούστου.

ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΤΩΜΕΡΙ :

Απαγορεύεται η στάθμευση οχημάτων από την εκκλησία των Αγ. Αποστόλων στο Κατωμέρι, μέχρι την διασταύρωση (Φίλιππου Δάγλα), καθώς και σε όλον το δρόμο από φαρμακείο Κατωμερίου μέχρι Παπά.

1. Κυκλική μονοδρόμηση  του οικισμού Κατωμερίου με εξόδους:

α)Προς «Αθερινό» από το φαρμακείο Κονιδάρη και β) Προς Δ.Δ Σπαρτοχωρίου – Βαθέος από τη διασταύρωση έναντι ψητοπωλείου «Γάτζου» (εξαιρούνται τα οχήματα του Δήμου και οχήματα έκτακτης ανάγκης).

2. Διπλής κατεύθυνσης το τμήμα Άγιοι Απόστολοι – Γάντζου.

3. Μονής κατεύθυνσης στο τμήμα Γάντζου – Φίλιππου Δάγλα.

4. Απαγορεύεται η  στάθμευση στα τμήματα: α) Άγιοι Απόστολοι – Γάτζος- Καββαδά Δ (Ψάθα). β) Στο τμήμα οικία Καββαδά Ζ. – Φαρμακείο – διασταύρωση Γάτζου. γ) Κατά μήκος της πλατείας Κατωμερίου. δ) Το κλείσιμο των παράπλευρων δρόμων, όπως προβλέπεται στον ΚΟΚ.

Β)   Η στάθμευση των οχημάτων στο νησί θα πραγματοποιείται στους ελεύθερους και μη απαγορευμένους χώρους  εκτός οικισμών. Εντός οικισμών στους  Δημοτικούς χώρους στάθμευσης που θα υποδεικνύονται με κατάλληλη σήμανση.

Γ)   Η διακοπή των οικοδομικών και χωματουργικών εργασιών, καθ’ όλο το 24ωρο και  ειδικότερα κάθε λογής κρουστικών μηχανημάτων, καθώς και κάθε οχλούσας δραστηριότητας, εντός οικισμών του Δήμου, κατά το διάστημα

19 Ιουλίου με 24 Αυγούστου, λόγω αυξημένης τουριστικής κίνησης.

ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *