Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
3 Αυγούστου 2021

“Iσοπεδώνουν” την Ελληνική οικονομία. Κλείνουν και την Βιομηχανία Ζάχαρης, αντιδρά ο ΣΥΡΙΖΑ

Μπάζει το success story! Τελεσίδικο λουκέτο στα δύο εργοστάσια Ελληνικής Ζάχαρης – Τι θα γίνει με τους εργαζομένους

Κλείνουν άμεσα τα δύο εργοστάσια της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης ΑΕ, σε Σέρρες και Ορεστιάδα
– Δίνουν κίνητρα… εξόδου στους εργαζομένους
– Η απόφαση πάρθηκε στη σημερινή συνέλευση του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας
– Το ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων της ΕΒΖ, Χριστόδουλος Βαρκάκης
– Ένα… κι έρημο απέμεινε από τα πέντε που λειτουργούσαν συνολικά

Ο κ. Βαρκάκης διευκρίνισε πως στο προσεχές διάστημα θα γίνουν κάποιες μετακινήσεις εργαζομένων στο μοναδικό εν λειτουργία, πλέον, εργοστάσιο -από τα πέντε που είχε- της Βορειοελλεδικής εταιρείας, στο Πλατύ Ημαθίας και εντός των επόμενων μηνών θα αποφασιστεί το τι μέλλει γενέσθαι με το υπόλοιπο προσωπικό.

Εξοικονόμηση κονδυλίων και… κίνητρα απομάκρυνσης

«Το πιο πιθανόν είναι να δοθούν κίνητρα απομάκρυνσης» τόνισε ο ίδιος, προσθέτοντας: «Το λουκέτο στην παραγωγή των δύο εργοστασίων και οι τροποποιήσεις που θα γίνουν σε αυτά, θα έχουν ως αποτέλεσμα την εξοικονόμηση σημαντικών κονδυλίων για την εταιρεία, τόσο από τη χρήση φθηνότερης καύσιμης ύλης όσο και από τη μείωση του μισθολογικού κόστους».

Ο κ. Βαρκάκης εξήγησε, ότι στα δύο εργοστάσια θα εξοικονομηθούν 8 εκατ. ευρώ μόνο από την αλλαγή χρήσης της καύσιμης ύλης, καθώς το έως σήμερα χρησιμοποιούμενο φυσικό αέριο θα αντικατασταθεί με υγροποιημένο αέριο, η τιμή του οποίου είναι πιο χαμηλή.

Τί θα γίνει με τους εργαζομένους

Σε ό,τι αφορά το προσωπικό, ο Χριστόδουλος Βαρκάκης είπε ότι η μόνη διαδικασία που θα εκτελείται από όσους εργαζομένους θα παραμείνουν, θα είναι η συγκέντρωση των ζαχαρότευτλων από τους παραγωγούς της περιοχής και η προώθησή τους στο εργοστάσιο του Πλατέως στο νομό Ημαθίας.

 Οριστικό το κλείσιμο των δύο εργοστασίων της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης

Υπενθυμίζεται ότι στο εργοστάσιο της εταιρείας στην Ορεστιάδα εργάζονται σήμερα 47 άτομα και οι τευτλοπαραγωγοί στην περιοχή σπέρνουν συνολικά 18.000 στρέμματα. Τα αντίστοιχα νούμερα προ 5ετίας ήταν: 260 εργαζόμενοι και περισσότερα από 60.000 στρέμματα.

Στις Σέρρες, οι εργαζόμενοι της εταιρείας ανέρχονται σε 59 και συνολικά οι παραγωγοί τεύτλων σπέρνουν 13.000 στρέμματα, όταν προ 5ετίας αυτά ξεπερνούσαν τις 55.000 στρέμματα. Στο εργοστάσιο της ΕΒΖ, στο Πλατύ Ημαθίας, εργάζονται 106 άτομα και οι τευτλοπαραγωγοί σπέρνουν περισσότερα από 50.000 στρέμματα, όταν προ 5ετίας αυτά ξεπερνούσαν τις 120.000 στρέμματα.

Αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ

Μετά τη συνάντησή τους με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, Λάμπρο Χαραλάμπους και με την Ομοσπονδία εργαζομένων της ΕΒΖ, τα μέλη αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους ότι θα έχει «δραματικές επιπτώσεις η πρόθεση της κυβέρνησης να κλείσει στις περιοχές αυτές τα εργοστάσια της ΕΒΖ».

ΠΗΓΗ: newsit.gr

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Σβήνει η Χαλυβουργική – Σε διαθεσιμότητα το σύνολο του προσωπικού παραγωγής

Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου Ομ. Σκυλίτση 6 – Πειραιάς Τηλ.: 210-4174159 ΠΕΙΡΑΙΑΣ 10/2/2014 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΜΑΖΙΚΕΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ ΣΤΗΝ “ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗ Α.Ε.“         […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *