Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
24 Μαΐου 2022

Το Ε.Κ. Λευκάδας-Βόνιτσας για την πρόταση μείωσης των μισθών των εργαζομένων του ΤΑΟΛ

“Στηρίζουμε την ομόφωνη απόφαση των εργαζομένων να μην δεχτούν καμιά αλλαγή των εργασιακών τους σχέσεων. Οποιαδήποτε απόφαση κατά των συναδέλφων θα μας βρει αντίθετους.”

 

ΕΡΓΑΤΙΚΟ  ΚΕΝΤΡΟ  ΛΕΥΚΑΔΑΣ  –  ΒΟΝΙΤΣΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΟΥ Τ.Α.Ο.Λ

ΟΙ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΥΣΗ

Με αφορμή την πρόταση της Διοίκησης του ΤΑΟΛ για μείωση μισθών 20% των εργαζομένων, προκειμένου να επιβιώσει οικονομικά, απευθυνόμαστε στους αντιπροσώπους της Γενικής Συνέλευσης του ΤΑΟΛ υπογραμμίζοντας τα παρακάτω:

  1. Η άσχημη οικονομική κατάσταση σε όλες τις αγροτικές οργανώσεις οφείλεται στην αντιαγροτική πολιτική των  κυβερνήσεων που υπαγόρευε η Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που προώθησε την καπιταλιστικοποίηση στον αγροτικό τομέα με απαξίωση της αγροτικής παραγωγής και ξεριζώνοντας τους αγρότες.
  2. Οι δραστηριότητες ενός αγροτικού συνεταιρισμού δεν καθορίζονται από το κέρδος αλλά υπαγορεύονται από τις ανάγκες των μελών του. Η προμήθεια φτηνών πρώτων υλών (φυτοφάρμακα, λιπάσματα,  μηχανήματα κλπ), η συγκέντρωση, μεταποίηση και διάθεση της παραγωγής  ήταν και θα είναι μέσα στις δραστηριότητες του.
  3. Οι λίγοι εργαζόμενοι που έχουν απομείνει κατανοούν τα προβλήματα και έμπρακτα το έχουν αποδείξει, με απλήρωτη εργασία και υπερωρίες, με κατανόηση στην καθυστέρηση πληρωμών κ.α.  Οι εργαζόμενοι είναι απαραίτητοι στην λειτουργία του ΤΑΟΛ και δεν είναι το πρόβλημα στην επιβίωση του.

Το ΕΡΓΑΤΙΚΟ  ΚΕΝΤΡΟ καλεί τους αντιπροσώπους να σκεφτούν τα παραπάνω και μαζί με τους  εργαζόμενους να δώσουν όλες τους τις δυνάμεις για το καλό όλων.

Στηρίζουμε την ομόφωνη απόφαση των εργαζομένων να μην δεχτούν καμιά αλλαγή των εργασιακών τους σχέσεων. Οποιαδήποτε απόφαση κατά των συναδέλφων θα μας βρει αντίθετους.

ΛΕΥΚΑΔΑ  11-7-2014

Η  ΔΙΟΙΚΗΣΗ

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *