Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
15 Νοεμβρίου 2018

Τριζόνια, Ερείκουσα, Τέλενδος, Μεγανήσι, Αμμουλιανή – Γινόμαστε Ροβινσώνες και ανακαλύπτουμε άγνωστα νησιά της Ελλάδας!

Υπάρχει η Μύκονος, υπάρχει η Σαντορίνη και υπάρχουν και …άλλα, ανεξερεύνητα από το τουριστικό πλήθος νησάκια της Ελλάδας με κατάλυμα για να μείνεις όσες μέρες θέλεις. Σας τα παρουσιάζουμε στο αφιέρωμα αυτό! Μιλάμε για νησιά που δε γνωρίζει ο πολύς κόσμος και που αξίζουν επίσκεψης για τα φυσικά τους κάλλη, καθώς καλύπτουν κάθε ανάγκη για άνετες διακοπές! Φέτος το καλοκαίρι κάντε τη διαφορά! Εξερευνήστε την αφανή γοητεία της χώρας μας, σαν άλλοι Ροβινσώνες!

Το Μεγανήσι βρίσκεται μεταξύ Λευκάδας και Αιτωλοακαρνανίας και αποτελεί το μεγαλύτερο νησί του συμπλέγματος των Πριγκηπονήσων Λευκάδας – εξού και το όνομά του! Έχει έκταση 22,356 τ. χλμ. και είναι ο Δήμος του Νομού Λευκάδας. Στο δήμο Μεγανησίου ανήκει και η γνωστή νησίδα Σκορπιός που ανήκε στην οικογένεια Ωνάση. Ο «Τάφος» όπως ήταν γνωστό το νησί στην αρχαιότητα, συγκεντρώνει πολλές αναφορές ακόμα και από τον Όμηρο. Από την πανέμορφη Λευκάδα έχει πάρει και τα ξεχωριστά φυσικά χαρακτηριστικά της: τα πράσινα νερά και τους πράσινους κάμπους! Η πρόσβαση στο Μεγανήσι γίνεται μόνο από την πλευρά της Λευκάδας, με τακτικά δρομολόγια πλοίου από το γραφικό Νυδρί!

ΠΗΓΗ: tsemperlidou.gr via eirinika.gr

Σχετικά άρθρα

“Φόρτωσαν” τους επιχειρηματίες του Μεγανησίου με πλαστά ημερολόγια του 2014, επικαλούμενοι σύλλογο συνταξιούχων της Ελληνικής Αστυνομίας (αναν.)

Είχαν “δαγκώσει” πριν επιχειρηματίες  και τουρίστες στη Λευκάδα οι δύο απατεώνες που προσποιούνταν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *