Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
4 Ιουνίου 2023

Τριζόνια, Ερείκουσα, Τέλενδος, Μεγανήσι, Αμμουλιανή – Γινόμαστε Ροβινσώνες και ανακαλύπτουμε άγνωστα νησιά της Ελλάδας!

Υπάρχει η Μύκονος, υπάρχει η Σαντορίνη και υπάρχουν και …άλλα, ανεξερεύνητα από το τουριστικό πλήθος νησάκια της Ελλάδας με κατάλυμα για να μείνεις όσες μέρες θέλεις. Σας τα παρουσιάζουμε στο αφιέρωμα αυτό! Μιλάμε για νησιά που δε γνωρίζει ο πολύς κόσμος και που αξίζουν επίσκεψης για τα φυσικά τους κάλλη, καθώς καλύπτουν κάθε ανάγκη για άνετες διακοπές! Φέτος το καλοκαίρι κάντε τη διαφορά! Εξερευνήστε την αφανή γοητεία της χώρας μας, σαν άλλοι Ροβινσώνες!

Το Μεγανήσι βρίσκεται μεταξύ Λευκάδας και Αιτωλοακαρνανίας και αποτελεί το μεγαλύτερο νησί του συμπλέγματος των Πριγκηπονήσων Λευκάδας – εξού και το όνομά του! Έχει έκταση 22,356 τ. χλμ. και είναι ο Δήμος του Νομού Λευκάδας. Στο δήμο Μεγανησίου ανήκει και η γνωστή νησίδα Σκορπιός που ανήκε στην οικογένεια Ωνάση. Ο «Τάφος» όπως ήταν γνωστό το νησί στην αρχαιότητα, συγκεντρώνει πολλές αναφορές ακόμα και από τον Όμηρο. Από την πανέμορφη Λευκάδα έχει πάρει και τα ξεχωριστά φυσικά χαρακτηριστικά της: τα πράσινα νερά και τους πράσινους κάμπους! Η πρόσβαση στο Μεγανήσι γίνεται μόνο από την πλευρά της Λευκάδας, με τακτικά δρομολόγια πλοίου από το γραφικό Νυδρί!

ΠΗΓΗ: tsemperlidou.gr via eirinika.gr

2 Shares

Σχετικά άρθρα

Bασίλης Πατέρας (πρόεδρος της Axion Hellas) στο meganisinews: “Δωρεάν τα έξοδα γέννας στις νέες μητέρες του Μεγανησίου”

Σε ονομαστό ιδιωτικό νοσοκομείο των Αθηνών Στο Μεγανήσι βρίσκεται από προχθές  η εθελοντικής βάσης ΜΚΟ  Axion Hellas  αναπτύσσοντας δράσεις εκπαιδευτικών […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights