Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
21 Ιουλίου 2024

Το Επιμελητήριο Λευκάδας για το επιδοτούμενο πρόγραμμα ανέργων (VOUCHER 2014)

Το Επιμελητήριο Λευκάδας καλεί τους ανέργους του Νομού να προσέλθουν στα γραφεία του φορέα (Γολέμη 5-7 2ος όροφος – πάνω από το Λιμεναρχείο Λευκάδας) προκειμένου να καταγραφούν για το πρόγραμμα “Επιταγή Εισόδου στην Αγορά Εργασίας για Ανέργους “, γνωστό και ως VOUCHER, που αναμένεται να  προκηρυχτεί  άμεσα.

Οι άνεργοι που θα ωφεληθούν θα προέρχονται από τις εκπαιδευτικές βαθμίδες Γυμνάσιο / Λύκειο / ΙΕΚ καθώς και ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που στοχεύει στην ενίσχυση της απασχόλησης των νέων. Μέσω του προγράμματος παρέχεται επιδοτούμενη κατάρτιση 80 ωρών (επιδότηση 400€ στον άνεργο) και 500 ώρες 5μηνη πρακτική άσκηση σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα (αμοιβή 2000€-2300€ σύμφωνα με τους όρους του voucher 2013).

Το πρόγραμμα αποτελεί μεγάλη ευκαιρία και για ιδιωτικές επιχειρήσεις (μικρές και μεσαίες) καθώς αποκτούν εντελώς δωρεάν εκπαιδευμένο προσωπικό για 5 περίπου μήνες, με τη μορφή πρακτικής άσκησης, ενώ θα επιδοτηθούν στη συνέχεια σε περίπτωση που αποφασίσουν να προσλάβουν τους καταρτιζόμενους μετά τη λήξη της πρακτικής τους.

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι (άνεργοι και επιχειρήσεις) να προσέλθουν άμεσα στα γραφεία του φορέα προκειμένου να υποβάλουν τις αιτήσεις τους, ώστε να έχουν πιθανότητες επιλογής αφού θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας εγγραφής στους ενδιαφερόμενους.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στο τηλέφωνο 2645022686 (αρμόδια υπάλληλος Πανωραία Λάζαρη).

Για τη Διοικητική Επιτροπή
Ο Πρόεδρος
Σωτήρης Σκιαδαρέσης

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Ο Δήμος Λευκάδας συμμετέχει στην πιλοτική εφαρμογή του Προγράμματος «ΕΓΓΥΗΜΕΝΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ»

Σύμφωνα με την αριθμ. 39892/ΓΔ1.2/7-11-2014 Κ.Υ.Α.: Δικαιούχοι ένταξης στο πρόγραμμα είναι: -άτομα που διαμένουν μόνα τους ή φιλοξενούνται -οικογένειες Κριτήρια […]

Δριμεία επίθεση από τον Γιώργο Καλούδη: Ο Σπύρου απέτυχε ως συντονιστής και εγκατέλειψε τον τόπο του καθήκοντος και της μάχης

4-1-2014 ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΣΠΥΡΟΥ ΩΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ-ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΗ ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΤΑΝΗΣΩΝ – ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ΧΩΡΙΣ […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights