Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
19 Ιανουαρίου 2021

16 μετάλλια για την Κέρκυρα στους αγώνες “Jeux Des Iles 2014”

Ο Κώστας Τόμπρος με την εντυπωσιακή συγκομιδή μεταλλίων στην κολύμβηση

Προπονητής και αθλητές της κερκυραϊκής αποστολής στην κολύμβηση ευχαριστημένοι μετά τις διακρίσεις που απέσπασαν στην Κορσική

Η αποστολή του Δήμου Κέρκυρας επέστρεψε από τους αγώνες Νησιών COJI “Jeux Des Iles 2014”, που διεξήχθησαν στην πρωτεύουσα της Κορσικής Ajaccio από 30/6 – 3/7/2014. Τη διοργάνωση της αποστολής έκανε ο ΔΟΠΑΠ Δήμου Κέρκυρας, επικεφαλής της αποστολής ήταν ο Πρόεδρος του ΔΟΠΑΠ Σπύρος Μουζακίτης και η συγκομιδή σε μετάλλια και διακρίσεις ήταν εντυπωσιακή. Συγκεκριμένα οι κερκυραίοι αθλητές απέσπασαν συνολικά 16 μετάλλια και κατάφεραν να εντυπωσιάσουν, παρά το γεγονός ότι η Κέρκυρα συμμετείχε μόνο με 7 αθλητές στο στίβο και το κολύμπι.

Έτσι σε συνέχεια των τριών μεταλλίων που απέσπασαν οι Χ. Βασιλάκης, Π. Μαντζουρογιάννης και Μ. Μίαρης, μετάλλιο στον ακοντισμό κατέκτησε ο Ανδρέας Γαστεράτος. Τους αθλητές του στίβου συνόδεψε και επέβλεπε ο προπονητής Σταμάτης Σουβλάκης.

Στο κολύμπι, υπό την καθοδήγηση του προπονητή του Ναυσίθοου Κώστα Τόμπρου, οι κερκυραίοι αθλητές απέσπασαν στα ατομικά 12 μετάλλια. Συγκεκριμένα από τρία μετάλλια κατέκτησαν οι Ευτυχία Λίβερη, Κωνσταντίνα Μουχλιανίτη και Δημήτρης Τζιβάνης κάνοντας περήφανη την Κέρκυρα.

Σημειωτέον ότι η Κέρκυρα ήταν η μόνη περιοχή που συμμετείχε σε αυτή τη διοργάνωση από την Ελλάδα και οι μικροί αθλητές σήκωσαν την ελληνική σημαία, κάνοντας τις εφημερίδες στην Κορσική και τη Γαλλία να γράψουν για τις διακρίσεις τους.

Την ικανοποίησή του για την κερκυραϊκή παρουσία στο κολύμπι εξέφρασε ο προπονητής Κώστας Τόμπρος τονίζοντας ότι η συνέχεια θα δοθεί στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης και ήταν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τους αθλητές να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους και να αποκτήσουν εμπειρίες. «Αυτοί οι αγώνες βοηθούν τους αθλητές από διαφορετικές χώρες να συμβιώσουν μαζί, να μπουν στη λογική της ευγενούς άμιλλας και να ανταλλάξουν εμπειρίες. Οι κερκυραίοι αθλητές στάθηκαν επάξια απέναντι στους αθλητές των άλλων περιοχών, από άλλες χώρες, και είναι πολύ σημαντικό αυτό, όταν όλοι γνωρίζουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στον αθλητισμό, και ειδικά στην κολύμβηση. Εύχομαι οι κερκυραίοι αθλητές να συνεχίσουν με διακρίσεις και ευχαριστώ το Δήμο Κέρκυρας και το ΔΟΠΑΠ για την συμπαράστασή τους και τη βοήθειά τους για να γίνει αυτή η αποστολή», δήλωσε ο κ. Τόμπρος.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *