Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
2 Μαρτίου 2021

Τιμητική διάκριση των Φροντιστηρίων Ξένων Γλωσσών Λευκάδας στο πρόγραμμα «Σπουδάζω με Υποτροφία» από την Equal Society

Ο Μη Κυβερνητικός Οργανισμός Equal Society τίμησε τα φροντιστήρια ξένων γλωσσών της Λευκάδας που μετείχαν στο πλαίσιο της βραβευμένης δράσης «Σπουδάζω με Υποτροφία», τη Δευτέρα 30 Ιουνίου στο ξενοδοχείο “IONIAN STAR” .

Ο πρόεδρος της Equal Society μαζί με τους εκπροσώπους των φροντιστηρίων

Η κυρία Όλγα Κολυβά από το φροντιστήριο «BLEU BLANC ROUGE»

Ο πρόεδρος της Equal Society Σπύρος Φρεμεντίτης ευχαρίστησε  τους υπευθύνους των φροντιστηρίων για την ευκαιρία που έδωσαν  σε παιδιά ευπαθών οικονομικά οικογενειών να μάθουν μια ξένη γλώσσα αποκτώντας έτσι επιπλέον εφόδια για το μέλλον τους. Μεταξύ άλλων είχαν την ευκαιρία να αξιολογήσουν την πρώτη χρονιά λειτουργίας του προγράμματος με απώτερο σκοπό τη βελτίωσή του το ερχόμενο σχολικό έτος και την ανανέωση της μέχρι σήμερα συνεργασίας τους.

Οι κυρίες Βάσω και Φωτεινή Φίλιππα από το φροντιστήριο «ΦΙΛΙΠΠΑ»

Η κυρία Αθανασία Χαραλαμποπούλου από το “Κέντρο Γερμανικής Γλώσσας”

Στα πλαίσια του πιλοτικού  προγράμματος «Σπουδάζω με Υποτροφία και στην Ξένη Γλώσσα» συνολικά:

ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ  19 ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ

ΠΡΟΣΦΕΡΘΗΚΑΝ 21 ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ

Η συνολική οικονομική ενίσχυση υπολογίζεται περίπου στα 15.000 ευρώ. Τόσα χρήματα θα είχαν καταβάλλει  όλες οι οικογένειες προκειμένου να αποκτήσουν πρόσβαση τα παιδιά τους σε ένα επιπλέον εκπαιδευτικό εφόδιο.  Το πρόγραμμα κατάφερε να στηρίξει παιδιά από οικογένειες που ζουν στη Λευκάδα και αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Η κυρία Αννίτα Ντουζέπη από το φροντιστήριο «English School»

«Το προσπαθήσαμε στη Λευκάδα και ελπίζουμε να μπορέσουμε να το επεκτείνουμε όσο μας επιτρέπουν οι δυνάμεις μας σ’ όλη την Ελλάδα», είπε ο πρόεδρος της Equal Society για το πρόγραμμα των υποτροφιών στις ξένες γλώσσες, και συμπλήρωσε: “Είναι πεποίθηση μας ότι από τα παιδιά των φτωχών οικογενειών προκύπτουν αληθινά διαμάντια.  Είναι διαμάντια ακατέργαστα που θέλουν περιποίηση, επεξεργασία και φροντίδα για να τα αναδείξεις”.

Σε μία εποχή οικονομικής κρίσης που η αναζήτηση εφοδίων για την επαγγελματική αποκατάσταση είναι το ζητούμενο, η κατάργηση του δικαιώματος επιλογής στη ξένη γλώσσα είναι… ταφόπλακα για την εκπαίδευση χιλιάδων νέων παιδιών.

Στις σύγχρονες κοινωνίες, οι ξένες γλώσσες αποτελούν κύρια µέσα για την επικοινωνία, τη συνεργασία και την αλληλοκατανόηση. 

Η Equal Society ευχαριστεί θερμά τα φροντιστήρια του προγράμματος: ΓΡΑΨΑ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ, LEXIS, ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ, ΠΕΤΡΟΥΛΑ ΡΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗ, TOP OF THE CLASS, ΚΕΝΤΡΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ, EUROLINGUA, ΚΛΕΟΠΑΤΡΑ ΣΑΒΒΑΝΗ, BLEU BLANC ROUGE, IONIO KENTΡΟ, ΕNGLISH SCHOLL, ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ ΓΙΟΛΑΝΤΑ- ΜΠΙΑΝΚΑ, ΦΙΛΙΠΠΑ, ΜΟΥΖΑΚΗ -ΠΑΛΜΟΥ ΜΑΡΙΑ, ΚΟΥΡΤΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ, ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΛΕΥΚΑΔΑΣ, ΠΟΛΙΤΗ ΧΡΥΣΟΥΛΑ, ΡΟΜΠΟΤΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ, ΣΤΑΥΡΑΚΑ ΜΑΤΙΝΑ.

Το πρόγραμμα συνεχίζεται και φέτος. Όσες οικογένειες ενδιαφέρονται να ενταχθούν μπορούν να μάθουν περισσότερες πληροφορίες για τα κοινωνικοοικονομικά κριτήρια που απαιτούνται από το γραφείο της Equal Society που βρίσκεται στην κεντρική πλατεία της Λευκάδας ή στο τηλέφωνο 26450 22578.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *