Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
19 Απριλίου 2024

Τοις μετρητοίς θα καταβάλλουν τα νοσήλια στις ιδιωτικές κλινικές οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ από την ερχόμενη Πέμπτη

Το ΔΣ της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιωτικών Κλινικών (ΠΕΙΚ) ανακοίνωσε επ’ αόριστον επίσχεση παροχής υπηρεσιών υγείας στις κλινικές μέλη της από τις 3 Ιουλίου σε ό,τι αφορά νοσηλείες και εξετάσεις ασφαλισμένων πλην των αιμοκαθαιρόμενων που θα συνεχίσουν να υποβάλλονται κανονικά και με πίστωση στις αναγκαίες αιμοκαθάρσεις.

Ειδικότερα, και σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΠΕΙΚ, οι νοσηλευόμενοι ασθενείς θα συνεχίσουν να νοσηλεύονται κανονικά μέχρι την αποθεραπεία τους. Ωστόσο, οι κλινικές θέτουν «βέτο» στις νέες εισαγωγές επί πιστώσει από τον ΕΟΠΥΥ καθώς και στην επί πιστώσει από τον ΕΟΠΥΥ διενέργεια Διαγνωστικών εξετάσεων σε εξωτερικούς ασθενείς. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι ασθενείς θα λαμβάνουν Τιμολόγιο Παροχής Υπηρεσιών προκειμένου να το υποβάλλουν στον ΕΟΠΥΥ προς πληρωμή.

Οι αιμοκαθάρσεις εξακολουθούν να πραγματοποιούνται κανονικά, διότι όπως εξηγεί η ΠΕΙΚ αφορούν ξεχωριστές συμβάσεις, που υπάγονται σε διαφορετικό κωδικό πληρωμών, στον οποίο τα χρήματα επαρκούν έως τον προσεχή Οκτώβριο.

Οι ιδιωτικές κλινικές δεν αποδέχονται τα φορολογικά σημειώματα του Rebate και Claw back που στάλθηκαν για το 2013 συνολικής περικοπής 45% του τζίρου τους και θα προσφύγουν στα Διοικητικά Δικαστήρια. Επίσης, ζητούν άμεση εξόφληση του 2013 και των υπολoιπόμενων 10% του 2012 και 2013 που παρακρατεί ο ΕΟΠΥΥ για συμψηφισμό με τα μέτρα των Rebate και Claw Back.

ΠΗΓΗ: protothema.gr

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights