Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
15 Ιουνίου 2021

Eργατικό Κέντρο Βόνιτσας-Λευκάδας : Η κινητοποίηση έφερε αποτέλεσμα, κλειστά την Κυριακή τα καταστήματα

Εργαζόμενες εργαζόμενοι, εμποροϋπάλληλοι, μικροεπαγγελματίες

Η άμεση αντίδραση στην απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη για το άνοιγμα και τις Κυριακές των καταστημάτων- αλυσίδων τόσο του ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ και του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ  όσο και των συναδέλφων στα ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ  είχε αποτέλεσμα.

Το θέμα έθεσε προ ημερήσιας διάταξης η «ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»  στο Περιφερειακό Συμβούλιο την Παρασκευή το απόγευμα.

Στην συζήτηση που ακολούθησε  έγινε παρέμβαση  του ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ αλλά και συναδέλφων που παρευρίσκονταν στην συνεδρίαση.

Η συντριπτική πλειοψηφία των παρευρισκομένων περιφερειακών συμβούλων έκανε δεκτό το αίτημα των εργαζομένων και ζήτησε από τον Αντιπεριφερειάρχη να ανακαλέσει την απόφαση του.

Ο ίδιος δεσμεύτηκε δημόσια ότι θα προχωρήσει στην ανάκληση της απόφασης του.

 

Συνάδελφοι εργαζόμενοι

Είναι υπόθεση όλων μας να περιφρουρήσουμε τα εργασιακά μας δικαιώματα. Όταν αυτό γίνεται σε συντονισμό με τα ταξικά συνδικάτα φέρνει αποτελέσματα.

Αποτρέψαμε προς το παρόν την κατάργηση της Αργίας της Κυριακής .

Γνωρίζουμε όμως ότι και τις καθημερινές πολλά δικαιώματα μας παραβιάζονται.  Τα ρεπό και  το ωράριο είναι  από τα κύρια.

Στην χθεσινή συζήτηση πολλοί συνάδελφοι δεν μπόρεσαν να έρθουν γιατί θα δούλευαν στις 6 το απόγευμα, ενώ είχαν πάει από το πρωί στη δουλειά!!!. Επίσης 4ωρίτες που έπρεπε να έχουν φύγει στις 12 το μεσημέρι, εργάζονταν μέχρι στις 2μμ…

Γι’ αυτές αλλά και άλλες  παραβάσεις  αυτές το ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ έχει ζητήσει από το ΙΚΑ Λευκάδας και το ΣΕΠΕ Πρέβεζας να κάνουν συστηματικούς ελέγχους.

Το ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ και το ΣΩΜΑΤΕΙΟ σας  καλούν αύριο ΚΥΡΙΑΚΗ στις 11 το πρωί έξω από το LIDL σε κινητοποίηση  κατά του ανοίγματος τις Κυριακές.

Συνάδελφοι να είστε όλοι εκεί.

 

ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΚΑΤΩΧΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΝΤΩΣΗ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ

 

ΛΕΥΚΑΔΑ  28-6-2014

ΟΙ  ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *