Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
25 Ιουνίου 2021

Λευκάδα, Equal Society: Zητούνται εθελοντές για το περίπτερο πληροφόρησης (info kiosk)

ΕQUAL SOCIETY: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ «ΒΟΗΘΩ ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΟΥ»

Zητούνται εθελοντές για το περίπτερο πληροφόρησης  (info kiosk)

Το πρόγραμμα εθελοντισμού «Βοηθώ το νησί μου» ενεργοποιεί και φέτος o Μη Κυβερνητικός Οργανισμός Equal Society στη Λευκάδα με σκοπό την ευαισθητοποίηση εθελοντών που επιθυμούν να συμμετάσχουν σε δράση για την υποδοχή και πληροφόρηση των τουριστών.

Καλούνται όσοι ενδιαφέρονται να δηλώσουν συμμετοχή για να στηρίξουν εθελοντικά τη λειτουργία του περιπτέρου πληροφόρησης (INFO KIOSK) που βρίσκεται στην ανατολική παραλία της πόλης.  Σκοπός της δράσης να ενημερώνονται και να εξυπηρετούνται οι τουριστικοί επισκέπτες κατά την παραμονή τους στο νησί.

Θα ήταν πολύτιμη η συμβολή εθελοντών κάθε ηλικίας που γνωρίζουν τουλάχιστον την αγγλική γλώσσα και επιθυμούν να προσφέρουν εθελοντικές υπηρεσίες στο νησί τους.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Κάθε εθελοντής δεν θα απασχολείται περισσότερο από 5 φορές το μήνα και η διάρκεια εθελοντικής υπηρεσίας δε θα ξεπερνά τις 3 – 4 ώρες για κάθε φορά. Την ευθύνη της ενημέρωσης και οργάνωσης των εθελοντών αναλαμβάνει η EQUAL SOCIETY σε συνεργασία με το Τμήμα Τουρισμού της Περιφερειακής Ενότητας Λευκάδας.  Όσοι επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή, μπορούν ν’ αποστείλουν e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση:equallefkada@gmail.com ή να απευθύνονται στα γραφεία της Equal Society στην κεντρική πλατεία Λευκάδας (τηλέφωνο 26450 22578) και στο Τμήμα Τουρισμού της Περιφέρειας κ. Σπ. Ζαμπέλη (τηλέφωνο 26453 60757).

Να σημειώσουμε ότι πέρυσι οι εθελοντές που επάνδρωσαν  το περίπτερο  πληροφόρησης της Λευκάδας εξυπηρέτησαν περισσότερους από 10 – 12 χιλιάδες επισκέπτες στηρίζοντας με αυτό τον τρόπο τον τουρισμό του νησιού.

«Είναι σημαντικό να βοηθάς τον νησί σου, τον τόπο σου, όσο κι όταν μπορείς» δήλωσε ο Σπύρος Φρεμεντίτης, πρόεδρος της Equal Society.  «Η Λευκάδα ζει από τον τουρισμό και η λειτουργία του info kiosk είναι απολύτως απαραίτητη. Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που ζούμε η ανάπτυξη κουλτούρας εθελοντισμού, αλληλοϋποστήριξης  και κατανόησης μπορεί να μας βγάλει από την κρίση».

Το πρόγραμμα υλοποιείται σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας, Τμήμα Τουρισμού.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Η βία πρωταγωνιστής σε τοπικούς σχολικούς αγώνες στη Λευκάδα. Χωρίς θεατές οι επόμενοι αγώνες σύμφωνα με την απόφαση του δήμου Λευκάδας

Την Τρίτη 12-2-2013 και κατά την διάρκεια της τελευταίας φάσης των αγώνων πετοσφαίρισης μεταξύ των ομάδων 1ου Λυκείου και 2ου […]

Ο Σκορπιός, το Σκορπίδι και η σχέση Ριμπολόβλεφ θεσμικών εκπροσώπων Ελληνικής-Τοπικής Κοινωνίας( του Πάνου Ζαβιτσάνου)

Οι πολιτικές των μνημονίων που βιώνουμε 6 χρόνια τώρα περά από τις καταστροφικές συνέπειες για την ελληνική κοινωνία(φτωχοποίηση-υπερφορολόγηση-διάλυσηη εργασιακών σχέσεων-εξαφάνιση […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *