Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
24 Σεπτεμβρίου 2023

Ανασφάλιστο το 60% των εργαζομένων στον Τουρισμό

Τη μαύρη και ανασφάλιστη εργασία στον τουρισμό καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατών Επισιτισμού και Υπαλλήλων Τουριστικών Επαγγελμάτων. Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε σε συνέντευξη τύπου, ποσοστό μεγαλύτερο του 60% των εργαζομένων στους τομείς του τουρισμού και της εστίασης βρίσκονται σε καθεστώς μαύρης ανασφάλιστης εργασίας. Συγκεκριμένα, με βάση τα στοιχεία για το έτος 2010, από ένα σύνολο 550.000 περίπου απασχολουμένων, ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ ήταν για τους μήνες Ιούνιο έως και το Σεπτέμβριο 130.000 στα επισιτιστικά καταστήματα και 98.000 στα ξενοδοχεία.

Όπως καταγγέλλει η Ομοσπονδία, οι εργοδότες στον τουριστικό κλάδο επιδιώκουν την πλήρη απορρύθμιση της αγοράς εργασίας και την ασύδοτη επέκταση κάθε ευελιξίας. Τελευταίο φαινόμενο της ασυδοσίας τους είναι να βαφτίζουν μαθητές ανέργους κάτω των 24 ετών για να σπάσουν τις κλαδικές Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, αμείβοντάς τους με το 60% της Ε.Γ.Σ.Σ.Ε..

Οι εργαζόμενοι προειδοποιούν για απεργιακές κινητοποιήσεις κατά την τουριστική περίοδο ενώ καυτηριάζουν τις φιλελεύθερες κυβερνητικές πολιτικές που αντί να προστατεύουν τον εργαζόμενο, στην πράξη αδιαφορούν για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας επιδοτώντας γενναιόδωρα τις επιχειρήσεις.

ΠΗΓΗ : diorismos.gr

Η συνέντευξη τύπου της ΠΟΕΕ-ΥΤΕ  (ΠΗΓΗ : poeeyte.gr)

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights