Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
19 Φεβρουαρίου 2019

Επέμβαση στη λιμνοθάλασσα της Λευκάδας

 

Στο project “ανοιχτό μικρόφωνο”
που δημιούργησε η ARTηρία την Κυριακή  22 Ιουνίου η Πάττυ Καλού και η Ειρήνη Τραχανάπαρουσιάζουν την διπλωματική τους εργασία με θέμα:“Επέμβαση στη λιμνοθάλασσα της Λευκάδας. Διαδρομές σε σχηματισμούς voronoi”
________________________________________

“Η λιμνοθάλασσα της Λευκάδας φιλοξενεί σπάνια είδη χλωρίδας και πανίδας.
Η διπλωματική αυτή εργασία αποτέλεσε για εμάς την αφορμή να μελετήσουμε το φυσικό τόπο του υδροβιότοπου, εμπνευσμένες από το φυσικό πάττερν του εδάφους.
Στις χαράξεις των Voronoi σχεδιάσαμε διαδρομές πάνω στη λιμνοθάλασσα καθώς και ένα ερευνητικό κέντρο στις όχθες της.” ( Π. Καλού-Ε. Τραχανά).

Η εργασία εκπονήθηκε από τις φοιτήτριες του Αρχιτεκτονικού τμήματος του Πανεπιστημίου Πατρών Καλού Πάττυ και Τραχανά Ειρήνη με επιβλέπουσα καθηγήτρια την κυρία Λιάπη Αικατερίνη. (συνεργάτες: Κυριάκος Πολυζωγόπουλος).

Παρουσιάστηκε τον Ιούλιο του 2013 στο αρχιτεκτονικό τμήμα της Πάτρας και εξετάστηκε από τριμελή επιτροπή.

Δημοσιεύτηκε πριν ένα μήνα στο περιοδικό Greek Architects και επιλέχτηκε για την Μπιενάλε της Βαρκελώνης – Αρχιτεκτονική τοπίου

0 Shares

Σχετικά άρθρα

«Πιάστηκαν στα πράσα» στη Λευκάδα σήμερα υπάλληλοι του ΣΔΟΕ Πατρών για χρηματισμό

Όλα ξεκίνησαν λίγες ημέρες νωρίτερα, όταν πολύ γνωστός επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στη Λευκάδα κατήγγειλε στην αστυνομία εκβίαση από τους συγκεκριμένους […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *