Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
18 Απριλίου 2024

Το καταφύγιο του Σεργκέι της Ωνάση for sale!

Στο σφυρί η βίλα του τρίτου κατά σειρά συζύγου της Χριστίνας Ωνάση, Σεργκέι Καουζόφ με θέα τον Σκορπιό. Το σπίτι, το οποίο αποτέλεσε για πάρα πολλά χρόνια το ησυχαστήριο του Ρώσου υπαλλήλου της σοβιετικής εταιρίας Sovfraxt, πωλείται για 2.500.000 ευρώ, ενώ ήδη πολλοί είναι οι ενδιαφερόμενοι που θέλουν να το αποκτήσουν, αφού, εκτός των άλλων, διαθέτει φανταστική θέα προς τον Σκορπιό!

Η θέα άλλωστε στάθηκε αφορμή για τον Ρώσο να αποκτήσει το δικό του σπίτι στην περιοχή την οποία αγάπησε από την πρώτη κιόλας στιγμή όντας παντρεμένος με τη χρυσή κληρονόμο του Αριστοτέλη Ωνάση, Χριστίνα.

Στις αρχές του ’80

Οι δρόμοι του ζευγαριού μπορεί να χώρισαν μέσα σε λίγους μήνες από τον γάμο τους -για την ακρίβεια στις αρχές της δεκαετίας του ’80, όμως ο Σεργκέι δεν ξέχασε ποτέ το καλό που του είχε κάνει η τότε σύζυγός του, η οποία προκειμένου να πάρει διαζύγιο του είχε αφήσει έναν παχυλό τραπεζικό λογαριασμό, ενώ είχε μεταβιβάσει στο όνομά του, όπως λέγεται, δύο δεξαμενόπλοια.

Η Χριστίνα Ωνάση τον εμπιστευόταν τόσο πολύ ως άνθρωπο και επαγγελματία, που τον έπεισε λίγο προτού χωρίσουν να εγκαταλείψει την τότε Σοβιετική Ενωση για το Λονδίνο και για μια σημαντική θέση σε μία από τις θυγατρικές εταιρίες της. Εκείνος χωρίς να της χαλάσει χατίρι δέχτηκε και έμεινε στη δουλειά της έως την ημέρα που η Χριστίνα Ωνάση έφυγε από τη ζωή, σε ένα πολυτελές διαμέρισμα ξενοδοχείου στο Μπουένος Αϊρες.

Ο Σεργκέι μπορεί να μην είχε βρει ποτέ την ευκαιρία να αποχαιρετήσει όπως ήθελε τη Χριστίνα, είχε φροντίσει όμως να την αισθάνεται κοντά του. Κι αυτό γιατί κάθε φορά που επισκεπτόταν την όμορφη βίλα της Λευκάδας περνούσε πολλές ώρες στους εντυπωσιακούς εξωτερικούς χώρους του σπιτιού.

Η υπέροχη θέα

Λέγεται ότι του άρεσε πάρα πολύ να πηγαίνει στο σπίτι αυτό, το οποίο βρίσκεται στο χωριό Περιγιάλι, μόνο και μόνο για να απολαμβάνει την υπέροχη θέα αλλά και να συνομιλεί με άτομα που γνώριζαν τη Χριστίνα. Στη συνέχεια η βίλα μετατράπηκε σε έναν παραδεισένιο χώρο για VIPs, με τη νύχτα (σε high season εποχή) να στοιχίζει κάτι παραπάνω από 2.000 ευρώ.

Η βενετσιάνικης αρχιτεκτονικής βίλα περιβάλλεται από έναν τεράστιο καταπράσινο χώρο δύο στρεμμάτων και επιτρέπει στους επισκέπτες να θαυμάσουν την πανοραμική θέα ολόγυρα: το Μεγανήσι, τον Σκορπιό και το Νυδρί και από την άλλη τον καταπράσινο λόφο. Μόλις πέντε λεπτά μακριά από το Νυδρί και πολύ κοντά σε όμορφες παραλίες και μοναδικά αξιοθέατα.

Η βίλα αποτελείται από πέντε μεγάλες σουίτες 45 – 65 τετραγωνικών μέτρων, οι οποίες μπορούν να φιλοξενήσουν 10-12 άτομα. Οι σουίτες είναι σε αρχιτεκτονική μοναστηριακού τύπου, δημιουργώντας έτσι ένα όμορφο αίθριο που συνδυάζει το μοναδικό βενετσιάνικο στιλ με την ομορφιά των νησιών του Ιονίου. Από τις μεγάλες μπαλκονόπορτες στις σουίτες υπάρχει άμεση πρόσβαση στο αίθριο, στον καταπράσινο κήπο με το BBQ καθώς και στη σκάλα για την πισίνα και το σπιτάκι της, σε ψηλότερο επίπεδο. Ανεβαίνοντας πιο ψηλά βρίσκεται η πισίνα της βίλας δελεάζοντας τους επισκέπτες να κολυμπήσουν στο δροσερό βαθυγάλαζο νερό της κάνοντας τονωτικό μασάζ στο jacuzzi ή χαλαρώνοντας στο εντυπωσιακό σπιτάκι της πισίνας.

Ο καπετάν Γιάννης και  ο Σκορπιός

Ενα συγκινητικό μα πάνω απ’ όλα νοσταλγικό ταξίδι στο παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του Σκορπιού πραγματοποίησε η κάμερα της πετυχημένης γαλλικής εκπομπής «50 Minutes Inside» με παρουσιαστές τη Sandrine Quétier και τον δικό μας Νίκο Αλιάγα. Με αφορμή το πάρτι για τα γενέθλια της νέας ιδιοκτήτριας του νησιού Εκατερίνα Ριμπολόβλεβα, η δημοσιογράφος Sarah Amrouni και ο κάμεραμαν Cedric βρέθηκαν στη Λευκάδα και κατέγραψαν τις ομορφιές του ιδιωτικού νησιού, του Μεγανησίου και των παραθαλάσσιων περιοχών. Επίσης είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με άτομα που γνώριζαν πολύ καλά την οικογένεια Ωνάση. Ενα από τα άτομα αυτά είναι ο καπετάν Γιάννης, ο οποίος εδώ και 16 χρόνια ζει μόνιμα στο νησί, ενώ η σχέση του με αυτό αρχίζει από την εποχή που εργαζόταν για τη Χριστίνα Ωνάση. Το γαλλικό συνεργείο είχε την ευκαιρία να βρεθεί για λίγες ώρες στον Σκορπιό, να δει από κοντά τις προετοιμασίες για το πάρτι γενεθλίων της Εκατερίνα και να θαυμάσει τους κήπους και τις παραλίες ενός νησιού που αγαπήθηκε πολύ από τον πρώτο Ελληνα ιδιοκτήτη του.

Οι αρχαίοι Ελληνες και κιτς πλαστικά αναρριχητικά φυτά

Αυτό που με επιμονή χαρακτηρίστηκε «το απόλυτο πάρτι της χλιδής και της λάμψης» δεν ήταν τελικά τίποτε άλλο από ένα happening γενεθλίων γεμάτο από φοκλόρ -σχεδόν κιτς- στοιχεία και διοργανωτικά λάθη που δεν πέρασαν απαρατήρητα από τον φωτογραφικό φακό της «Espresso της Κυριακής». Μπορεί η Εκατερίνα να είναι ενθουσιασμένη για όσα πρόσφερε σε συγγενείς και φίλους, η Ελλάδα όμως έχει να επιδείξει πραγματικά χλιδάτα πάρτι (και στην εποχή του Ωνάση και νωρίτερα) που μπορούν να καυχηθούν για την άψογη -προσεγμένη ως την τελευταία λεπτομέρεια- διακόσμηση. Αντιθέτως, στο υποτιθέμενο «πάρτι της χλιδής», οι καλεσμένοι απολάμβαναν τη θάλασσα και τον ήλιο στον Σκορπιό, αλλά δίπλα τους βρίσκονταν πλαστικά αναρριχώμενα φυτά και λίγα μέτρα πιο πίσω είχαν τοποθετηθεί σε εξαιρετικά ορατά σημεία χρωματιστά ψυγεία παραλίας, κιβώτια με μπουκάλια νερό και καθετί που χρησιμοποιείται για τις ανάγκες ενός catering. Εντύπωση προκαλούν οι αμέτρητες λευκές τέντες που στήθηκαν, ενώ για τις ομπρέλες, που μοιάζουν με διαφημιστικές, δεν γίνεται λόγος.

Αλλος ένας χώρος που τράβηξε την προσοχή ήταν η παραλία κάτω από την περίφημη ροζ βίλα, όπου μπορεί να στήθηκαν πανάκριβα λέιζερ και ηχοσυστήματα, λίγα μέτρα όμως πιο κει υπήρχαν ξεχασμένες ξύλινες σκάλες και μεγάλες μαύρες δεξαμενές που χρησιμοποιούνται για τη συγκέντρωση νερού. Οσο για το κιτς, οι φωτογραφίες που ανάρτησαν καλεσμένοι του πάρτι στο Instagram τα μαρτυρούν όλα, αφού αρχαίου τύπου κολόνες με πλαστικούς κισσούς και άτομα ντυμένα με αρχαιοελληνικές κοντές χλαμύδες και σανδάλια (και όχι πειρατές, όπως επιμόνως αναφέρθηκε) φανερώνουν ότι, εκτός από φαντασία, από το πάρτι έλειπε και το καλό γούστο.

Θάνος Μακρογαμβράκης

ΠΗΓΗ: espressonews.gr

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Έκλεψαν 600 κιλά λαβράκια από μονάδα ιχθυοκαλλιέργειας στη Λευκάδα

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Λευκάδας, βραδινές ώρες χθες, για περιστατικό ιχθυοκλοπής από εγκαταστάσεις ιχθυοκαλλιέργειας στη θαλάσσια περιοχή ”ΚΑΜΗΛΑΥΚΑ” Αιτωλοακαρνανίας.Άμεσα ξεκίνησαν […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights