Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
28 Νοεμβρίου 2020

Ανακοίνωση-καταγγελία του Ε.Κ. Λευκάδας-Βόνιτσας για τις ομαδικές απολύσεις

Το ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ καταδικάζει την απόφαση του «ανεξάρτητου θεσμού» του  “Ανώτατου Συμβούλιου Εργασίας” να δώσει την άδεια για ομαδικές απολύσεις. Η απόφαση αυτή δεν ικανοποιεί μόνο το αίτημα του βιομήχανου Μάνεση, αλλά ανοίγει το δρόμο και για άλλους εργοδότες.

Η ανασχηματισμένη κυβέρνηση ξεκίνησε με το «δεξί» στέλνοντας στην στρατιά των ανέργων 45 χαλυβουργούς, επιβεβαιώνοντας ότι πάνω απ’ όλα είναι τα συμφέροντα των αφεντικών και μόνο.

Πρώτα έπιασαν δουλειά τα δικαστήρια με την καταδίκη των 24 απεργών Χαλυβουργών,  έπειτα δόθηκε φθηνό ρεύμα στον Μάνεση και στους άλλους βιομήχανους, μετά ήρθε η εκ περιτροπής εργασία και στη συνέχεια η άδεια για ομαδικές απολύσεις.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να αντισταθούν στο νέο έγκλημα της συγκυβέρνησης που ικανοποιεί το πάγιο αίτημα των εργοδοτών που ζητούσαν τις ομαδικές απολύσεις, στο όνομα της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων. Να καταδικάσουν την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ  που οχι μόνο συμφώνησε στην αλλαγή της διαδικασίας για την έγκριση των ομαδικών απολύσεων στο πλαίσιο του Ανώτατου Συμβουλίου Εργασίας, αλλά επιπλέον προσπάθησε να την ωραιοποιήσει στα μάτια των εργαζομένων, σπέρνοντας επανάπαυση και αποπροσανατολισμό.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΛΕΥΚΑΔΑ 12-6-2014

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Ο Πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Ν. Λευκάδας, κ. Δερλερές, για την ανακοίνωση του κ. Σκιαδαρέση για το παρεμπόριο

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας απέστειλε στα τοπικά Μ.Μ.Ε. μια ανακοίνωση που τιτλοφορείται “Απάντηση του Σωτήρη Σκιαδαρέση για το παρεμπόριο“, […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *