Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
2 Οκτωβρίου 2022

Ανακοίνωση-καταγγελία του Ε.Κ. Λευκάδας-Βόνιτσας για τις ομαδικές απολύσεις

Το ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ καταδικάζει την απόφαση του «ανεξάρτητου θεσμού» του  “Ανώτατου Συμβούλιου Εργασίας” να δώσει την άδεια για ομαδικές απολύσεις. Η απόφαση αυτή δεν ικανοποιεί μόνο το αίτημα του βιομήχανου Μάνεση, αλλά ανοίγει το δρόμο και για άλλους εργοδότες.

Η ανασχηματισμένη κυβέρνηση ξεκίνησε με το «δεξί» στέλνοντας στην στρατιά των ανέργων 45 χαλυβουργούς, επιβεβαιώνοντας ότι πάνω απ’ όλα είναι τα συμφέροντα των αφεντικών και μόνο.

Πρώτα έπιασαν δουλειά τα δικαστήρια με την καταδίκη των 24 απεργών Χαλυβουργών,  έπειτα δόθηκε φθηνό ρεύμα στον Μάνεση και στους άλλους βιομήχανους, μετά ήρθε η εκ περιτροπής εργασία και στη συνέχεια η άδεια για ομαδικές απολύσεις.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να αντισταθούν στο νέο έγκλημα της συγκυβέρνησης που ικανοποιεί το πάγιο αίτημα των εργοδοτών που ζητούσαν τις ομαδικές απολύσεις, στο όνομα της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων. Να καταδικάσουν την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ  που οχι μόνο συμφώνησε στην αλλαγή της διαδικασίας για την έγκριση των ομαδικών απολύσεων στο πλαίσιο του Ανώτατου Συμβουλίου Εργασίας, αλλά επιπλέον προσπάθησε να την ωραιοποιήσει στα μάτια των εργαζομένων, σπέρνοντας επανάπαυση και αποπροσανατολισμό.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΛΕΥΚΑΔΑ 12-6-2014

0 Shares

Σχετικά άρθρα

«Η δολοφονία του Π. Φύσσα και η ακροδεξιά φασιστική εκτροπή της Χρυσής Αυγής» στο έκτακτο Περιφερειακό Συμβούλιο

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                             Κέρκυρα    25  Σεπτεμβρίου  2013 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ                         Α.Π.οικ. 53397/20458 ΓΕΝ.Δ/ΝΣΗ ΕΣΩΤ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Δ/ΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΜΗΜΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ Ταχ. […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.