Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
25 Ιουνίου 2021

Ανακοίνωση-καταγγελία του Ε.Κ. Λευκάδας-Βόνιτσας για τις ομαδικές απολύσεις

Το ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ καταδικάζει την απόφαση του «ανεξάρτητου θεσμού» του  “Ανώτατου Συμβούλιου Εργασίας” να δώσει την άδεια για ομαδικές απολύσεις. Η απόφαση αυτή δεν ικανοποιεί μόνο το αίτημα του βιομήχανου Μάνεση, αλλά ανοίγει το δρόμο και για άλλους εργοδότες.

Η ανασχηματισμένη κυβέρνηση ξεκίνησε με το «δεξί» στέλνοντας στην στρατιά των ανέργων 45 χαλυβουργούς, επιβεβαιώνοντας ότι πάνω απ’ όλα είναι τα συμφέροντα των αφεντικών και μόνο.

Πρώτα έπιασαν δουλειά τα δικαστήρια με την καταδίκη των 24 απεργών Χαλυβουργών,  έπειτα δόθηκε φθηνό ρεύμα στον Μάνεση και στους άλλους βιομήχανους, μετά ήρθε η εκ περιτροπής εργασία και στη συνέχεια η άδεια για ομαδικές απολύσεις.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να αντισταθούν στο νέο έγκλημα της συγκυβέρνησης που ικανοποιεί το πάγιο αίτημα των εργοδοτών που ζητούσαν τις ομαδικές απολύσεις, στο όνομα της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων. Να καταδικάσουν την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ  που οχι μόνο συμφώνησε στην αλλαγή της διαδικασίας για την έγκριση των ομαδικών απολύσεων στο πλαίσιο του Ανώτατου Συμβουλίου Εργασίας, αλλά επιπλέον προσπάθησε να την ωραιοποιήσει στα μάτια των εργαζομένων, σπέρνοντας επανάπαυση και αποπροσανατολισμό.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΛΕΥΚΑΔΑ 12-6-2014

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Τιμητική διάκριση των Φροντιστηρίων Ξένων Γλωσσών Λευκάδας στο πρόγραμμα «Σπουδάζω με Υποτροφία» από την Equal Society

Ο Μη Κυβερνητικός Οργανισμός Equal Society τίμησε τα φροντιστήρια ξένων γλωσσών της Λευκάδας που μετείχαν στο πλαίσιο της βραβευμένης δράσης […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *