Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
24 Ιουνίου 2024

Απάντηση Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων για ιχθυοκαλλιέργεια στην Κασσιώπη

Απάντηση, αναφορικά με την άδεια επέκτασης της ιχθυοκαλλιέργειας στην Κασσιώπη και τη σχετική ανακοίνωση του νεοεκλεγέντα Περιφερειάρχη, Θ. Γαλιατσάτου, έδωσε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Σπ. Σπύρου.

Στην απάντησή του, ο κ. Σπύρου, αναφέρει:

«Ο νεοεκλεγείς Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Θ. Γαλιατσάτος, ψεύδεται» όταν αναφέρει ότι ενέκρινα την επέκταση της άδειας της ιχθυοκαλλιέργειας στην Κασσιώπη, καθώς όφειλε να γνωρίζει ότι ο Περιφερειάρχης δεν είναι αρμόδιος για την έγκριση της επέκτασης της άδειας.

Ο κ. Γαλιατσάτος οφείλει, επίσης, να γνωρίζει ότι αρμόδιος για το θέμα αυτό είναι ο Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, ο οποίος και υπέγραψε την αδειοδότηση.

Σε ότι αφορά στο ρόλο του Περιφερειακού Συμβουλίου για σχετικά θέματα, γνωρίζουν άπαντες ότι είναι καθαρά γνωμοδοτικός.

Το θέμα της επέκτασης της άδειας του συγκεκριμένου ιχθυοτροφείου δε συζητήθηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο στις 27 Ιουλίου του 2013 που ήταν εγγεγραμμένο στην ημερήσια διάταξη, ωστόσο το Περιφερειακό Συμβούλιο εξουσιοδότησε τον Πρόεδρο να κοινοποιήσει τόσο στους επικεφαλής των παρατάξεων όσο και στο Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης την προηγούμενη απόφαση του Π.Σ. (αρ. 213/2011) ότι, δηλαδή, δε δέχεται καμία νέα χωροθέτηση υδατοκαλλιεργειών.

Ο Πρόεδρος του Π.Σ., ως όφειλε, εκτέλεσε την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, κάτι που ο κ. Γαλιατσάτος βεβαίως και γνωρίζει.

Θα ήθελα να υπενθυμίσω στον κ. Γαλιατσάτο τη στάση του σχετικά με τις ιχθυοκαλλιέργειες της Κεφαλονιάς, για τις οποίες πότε ψήφιζε «ναι», άλλοτε δήλωνε άγνοια και άλλοτε ψήφιζε «όχι».

Τέλος, αναρωτιέμαι πώς ο κ. Γαλιατσάτος βλέπει την ανάπτυξη και την καταπολέμηση της ανεργίας στα Ιόνια Νησιά, όταν οι θέσεις του εμπεριέχουν ψεύδη, ανακρίβειες και σύγχυση, ωστόσο θα αναμένουμε τη θητεία του για να διαπιστώσουμε αν όλα όσα εξαγγέλλει και ευαγγελίζεται θα υλοποιηθούν.

Όσο για την προσφυγή κατά της απόφασης, την αφήνουμε στον ίδιο για να αποδείξει αν όσα λέει τα εννοεί.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights