Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
25 Ιουνίου 2021

Δράσεις της Equal Society

Η Equal Society με εθελοντές στη Δημόσια Βιβλιοθήκη και στον Ημιμαραθώνιο

[wzslider height=”350″]

Με αίσθημα ανιδιοτέλειας,  κι αυτή τη χρονιά,  εθελοντές του Μη Κυβερνητικού Οργανισμού Equal Society το Σάββατο 31 Μαΐου και την Κυριακή 1η Ιουνίου βοήθησαν στην ανταλλαγή βιβλίου της Δημόσιας βιβλιοθήκης και στον Πράσινο Ημιμαραθώνιο Λευκάδας, δύο κατ’ εξοχήν καθιερωμένες εκδηλώσεις του νησιού που έχει αγκαλιάσει με αγάπη ο κόσμος.

Δεκάδες βιβλία αλλάξανε χέρια και πολλοί γονείς απόλαυσαν με τα παιδιά τους την θεατρική παρουσίαση του παιδικού βιβλίου «Ο Κοπέρνικος και ο μικρός Άμπακος» του συγγραφέα Άγγελου Αγγέλου που διοργάνωσε η Δημόσια Βιβλιοθήκη.

Οι εθελοντές της Equal Society Βούλα Σιγάλα, Λαμπρινή Χαλικιά, Άλμπα Μόργκαζ, Ρένια Σκιαδά, Αντώνης Νιφόρος βοηθούσαν ώστε να συγκεντρωθούν όλα τα αντικείμενα προς ανταλλαγή όπως βιβλία, περιοδικά, παιχνίδια, cds & dvds.

Φιλόξενοι οικοδεσπότες της βιβλιοθήκης η προϊσταμένη κυρία Μαρία Ρούσσου και όλο το προσωπικό που καταφέρνουν να αναβαθμίζουν το ενδιαφέρον των συμπολιτών μας για ανάγνωση καλών βιβλίων.

Την Κυριακή 1η Ιουνίου, ο Οργανισμός μέσω της εθελοντικής του ομάδας στάθηκε αρωγός στον 4ο Πράσινο  Ημιμαραθώνιο, έναν από τους πιο σημαντικούς αγώνες δρόμου που διεξάγεται στην Ελλάδα. Η Λαμπρινή Χαλικιά, η Άννα Γεωργάκη, η Χρύσα Αρσενάκη, η Ζωή Λάζαρη, η Ρένια Σκιαδά, η Ιωάννα Φυσσουνά συνέβαλαν στην καλύτερη διεκπεραίωση του αγώνα εξυπηρετώντας 900 αθλητές κάθε ηλικίας παρέχοντάς τους την τροφοδοσία τους λίγα μέτρα μετά τον τερματισμό τους.

Η EQUAL SOCIETY προάγει τον εθελοντισμό και είναι συνώνυμη του ονόματος του συμμετέχοντας δυναμικά σε ποικίλης μορφής εθελοντικές δράσεις. Άνθρωποι όλων των ηλικιών με ενθουσιώδη διάθεση εντάσσονται συνεχώς στην ομάδα εθελοντών της EQUAL SOCIETY –Koινωνία Ίσων Ευκαιριών μοιραζόμενοι ένα κοινό όραμα στο πλαίσιο μιας ομαδικής προσπάθειας που προσφέρει η κοινωνική προσφορά του εθελοντισμού.

Για πληροφορίες σχετικά με δράσεις και προγράμματα απευθυνθείτε στο γραφείο της EQUAL SOCIETY που βρίσκεται στην, Κεντρική Πλατεία Λευκάδας.  Τηλέφωνο επικοινωνίας: 26450 22578. Email: equallefkada@gmail.com Ιστοσελίδα:  www.equalsociety.gr.

ΦΩΤΟ 1 ΚΑΙ 2:  Από την «Ανταλλαγή Βιβλίου» στη Δημόσια Βιβλιοθήκη

ΦΩΤΟ 3, 4 ΚΑΙ 5: Η ομάδα της Equal Society στον Πράσινο Ημιμαραθώνιο

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *