Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
15 Ιουνίου 2021

Μήνυμα του Σπ. Μαργέλη για το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών στη Λευκάδα

Φίλες και φίλοι,

Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω θερμά όλους τους συμπολίτες μας στην Λευκάδα και στα νησιά μας, που εμπιστεύθηκαν το συνδυασμό μας, πίστεψαν στο όραμά μας για τον τόπο και αγωνίστηκαν γι’ αυτό.  Ευχαριστώ  όλους και όλες που άκουσαν το ενωτικό και δημιουργικό μας μήνυμα και είδαν την πρότασή μας ως ευκαιρία μιας νέας πορείας για τη Λευκάδα και τα νησιά μας. Ιδιαίτερα τους ευχαριστώ γιατί κατανόησαν την ανάγκη να αγωνιστούν με ήθος και ευπρέπεια, χωρίς να ενδώσουν ούτε στιγμή στις προκλήσεις και στη λασπολογία.

Απόλυτα κατανοώ, φυσικά, και τιμώ και όλους όσους από επιλογή εμπιστεύθηκαν το συνδυασμό που τελικά επικράτησε, σεβόμενος όπως πάντα την διαφορετική άποψη.

Όπως γνωρίζετε την πρώτη Κυριακή των εκλογών, εμάς μας εμπιστεύθηκε ένας στους τρείς πολίτες ενώ τον συνδυασμό που τελικά επικράτησε  τον εμπιστεύθηκε ένας στους τέσσερις. Όμως την δεύτερη Κυριακή των εκλογών, στην διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος, εκτός από τους δημότες που συνειδητά επέλεξαν τον αντίπαλο συνδυασμό, και αυτό είναι απόλυτα θεμιτό, κυρίαρχο ρόλο διαδραμάτισε μια συγκυρία πλασματικής συναίνεσης και τελικά συμπόρευσης ετερόκλητων  παρατάξεων και ανθρώπων που μέχρι πριν τις εκλογές αντάλλασσαν μεταξύ τους ύβρεις και βαρύτατες κατηγορίες. Έτσι πολλοί συμπολίτες μας οδηγήθηκαν να ψηφίσουν τη δεύτερη Κυριακή  κάτω από πρωτόγνωρες για τον τόπο συνθήκες συνομωσιολογίας, παρασκηνίου και πιέσεων.

Απέναντι στις τακτικές αυτές, εμείς το μόνο που αντιπαρατάξαμε, ήταν η απόλυτη προσήλωση στο κεντρικό μας στόχο, η παρουσίαση της καινούριας πρότασης και το όραμα για τον τόπο μας, με μια νέα, φρέσκια ομάδα ανθρώπων από πολλούς πολιτικούς χώρους. Σταθήκαμε μακριά από τακτικές και μεθόδους που θυμίζουν άλλες εποχές. Δεν παρασυρθήκαμε στις προκλήσεις, στις συκοφαντίες και στην σπίλωση συνειδήσεων. Γιατί δεν είμαστε ίδιοι με αυτούς που μεθοδευμένα οργάνωσαν και  εκτέλεσαν, με την συνέργεια προσώπων και ορισμένων μέσων ενημέρωσης ένα σχέδιο κατασυκοφάντησης, παραπληροφόρησης και, εν τέλει, αποπροσανατολισμού των πολιτών.

Όμως τελικά στη Δημοκρατία, το αποτέλεσμα των εκλογών προκύπτει από τις κάλπες. Αυτό είναι απόλυτα σεβαστό και εμείς το αποδεχόμαστε με λεβεντιά και παρρησία. Επίσης όμως είναι προφανές ότι το μέλλον ενός τόπου το δημιουργούν οι κοινωνίες με τις αποφάσεις που παίρνουν…

Κυρίαρχος στόχος για μας όμως παραμένει το καλό του τόπου. Γι’ αυτό καλώ όλους όσους πίστεψαν στην πρόταση και το όραμά μας,  καθώς και εκείνους που βρέθηκαν απέναντί μας κάτω από περίεργες συνθήκες, να συνεχίσουμε να πιστεύουμε στις δημιουργικές δυνάμεις της κοινωνίας και σ΄ ένα καλύτερο αύριο. Να αγωνιζόμαστε με ήθος, με ευπρέπεια αλλά και με πάθος για τις ιδέες μας και να αναδεικνύουμε τις σύγχρονες προτάσεις μας.

Στον αγώνα αυτόν θα είμαι συμμέτοχος όπως πάντα, ανταποδίδοντας στον τόπο μου όλη την γνώση και την εμπειρία που αποκόμισα από τις θέσεις ευθύνης που μου ανέθεσε η κοινωνία  κατά καιρούς. Γιατί ο τόπος μας δεν έχει ανάγκη από συγκυριακές και εφήμερες συμπορεύσεις προς όφελος των λίγων εμπνευστών τους. Έχει ανάγκη από δημιουργικές, προγραμματικές και υγιείς συνθέσεις όλων των παραγωγικών και δημιουργικών μας δυνάμεων  για να αποκτήσει η Λευκάδα και τα νησιά μας την θέση που πραγματικά αξίζουν στο μέλλον.

Είναι αυτονόητο, ότι στην νέα Δημοτική Αρχή, εύχομαι καλή επιτυχία στο έργο της.

Σας ευχαριστώ και πάλι

ΣΠΥΡΟΣ ΜΑΡΓΕΛΗΣ

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Εορτασμός Εργατικής Πρωτομαγιάς στη Λευκάδα, απόδειξη παράδοσης στα μνημόνια ή συνειδητή επιλογή αποχής μέχρι νεωτέρας;

Με  συμμετοχή ελάχιστου κόσμου πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις για τη  Εργατική Πρωτομαγιά σε όλη τη χώρα. Εξαίρεση δεν αποτέλεσε ούτε και […]

6 Σχόλια

  1. την δεύτερη Κυριακή των εκλογών, στην διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος, εκτός από τους δημότες που συνειδητά επέλεξαν τον αντίπαλο συνδυασμό, και αυτό είναι απόλυτα θεμιτό, κυρίαρχο ρόλο διαδραμάτισε μια συγκυρία πλασματικής συναίνεσης και τελικά συμπόρευσης ετερόκλητων παρατάξεων και ανθρώπων που μέχρι πριν τις εκλογές αντάλλασσαν μεταξύ τους ύβρεις και βαρύτατες κατηγορίες.
    Εσυ κυριε Σπυρο δεν κυβερνησες μαζι με τη Δεξια και ψηφισες ολα τα ευαρμοστικα και μνημονιακα μετρα?
    Σε θυμαναι στη Λευκαδα να χτυπας ρυθμικα τις παλαμες σου κατω απο το συνθημα Ο Λαος Δεν Ξεχνα Τι Σημαινει Δεξια…

  2. ΕΧΩ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ ΛΑΘΟΣ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΕΒΓΑΛΕ Ο Κ.ΜΑΡΓΕΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ .ΑΣ ΑΝΑΡΩΤΗΘΕΙ ΓΙΑΤΙ ΕΧΑΣΕ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΚΥΡΙΑΚΗ [ ΤΟΝ ΕΙΧΑΝ ΨΗΦΙΣΕΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ]ΦΕΝΕΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΤΩΝ ΑΠΛΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΕΙΔΑΝ ΜΕ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΕ Η ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΙΣ ΓΡΑΜΜΕΣ [ ΚΑΠΟΙΩΝ -ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ]ΕΠΕΤΥΧΑΝ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΘΡΙΑΜΒΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΑΠΛΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΗΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ.ΤΟ ΘΕΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Ο ΝΕΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΙΣΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΘΕΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ .

  3. Ουφ,μ αυτον. Απλα ειναι τα πραματα .Εμεινε μονος(γυμνος) την δευτερη Κυριακη χωρις τους υποψηφιους και του ειπαν το αυτονοητο.Σισάφι…

  4. Το θέμα είναι ότι ο Μαργέλης είναι ότι καλύτερο για την τοπική αυτοδιοίκηση της Λευκάδας. Εάν δεν τον είχαμε δεν θα είχαμε πολλά από αυτά που έχουμε τώρα και έχουμε όλοι δουλειά. Μόνο η Μαρίνα και η τροπολογία που έκανε για να πηγαίνουν τα έσοδα στον Δήμο, αποφέρει περί τα 1.300.000,00 το έτος. Από αυτά πληρώνονται οι υπάλληλοι του Δήμου και αυτά δεν πληρώνουν οι Δημότες της Λευκάδας. Δεν είναι μόνο αυτό, αλλά για να πούμε τι έκανε ο Μαργέλης για την Λευκάδα θέλουμε πολλές σελίδες… ας δείξουμε σεβασμό σε έναν πολύ ικανό άνθρωπο…

  5. Λευκαδιε για να μην λεω εγω τα δικα μου και εσυ τα δικα σου ψαξε στα πρακτικα του Νομαρχιακου Συμβουλιου 1994 -1998 και τοτε θα δεις ποιοσ εκανε την Μαρινα στην Λευκαδα .Ασφαλως και πολοι γνωριζουν το παρασκηνιο τι γινοταν τοτε σχετικα με την Μαρινα αυτα προς αποπκατασταση της αληθειας σχετικα με την Μαρινα

  6. Ο λαος ισως να αργει στο να παρει τη σωστη αποφαση για το ποιος θελει να κυβερνα τον τοπο ομως παντα κρινει κι αποδιδει στους καισαριωνες τα θεμιτα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *