Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
4 Οκτωβρίου 2024

Nέες συγχωνεύσεις-υποβαθμίσεις σχολείων. Τι γίνεται στα Ιόνια, τη Λευκάδα, το Μεγανήσι

Γρίφος παραμένει η περίπτωση του δημοτικού σχολείου Μεγανησίου

Την επόμενη μέρα των Ευρωεκλογών δημοσιεύτηκαν στο ΦΕΚ 1329/τΒ΄/26-05-2014  οι νέες συγχωνεύσεις-υποβαθμίσεις  σχολικών μονάδων από το υπουργείο παιδείας (το σχέδιο της ΚΥΑ είχε δει το φως της δημοσιότητας στις 12 Μαΐου). Σύμφωνα λοιπόν με τα όσα αναφέρονται στο ΦΕΚ, αμετάβλητες παραμένουν οι σχολικές μονάδες και των τριών βαθμίδων εκπαίδευσης που λειτουργούν στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Μάλιστα όσον αφορά τη Λευκάδα σε μία περίπτωση γίνεται και αναβάθμιση: το 6ο Νηπιαγωγείο Λευκάδας από μονοθέσιο γίνεται διθέσιο (βλ. και αριθμ. 412/2013 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λευκάδας).

Γρίφος ωστόσο παραμένει η περίπτωση του δημοτικού σχολείου Μεγανησίου, αφού πέρυσι και με παρέμβαση του Βουλευτή Λευκάδας κ. Θοδωρή Σολδάτου είχε έρθει και τέταρτος δάσκαλος,  έπειτα από  δυναμική παρέμβαση των γονιών των παιδιών. Μένει να δούμε εάν πλέον θεωρείται αυτοδικαίως 4θέσιο ή η λύση που δόθηκε πέρυσι θεωρηθεί από το υπουργείο περιστασιακή ή προσωρινή και ισχύσει ο περυσινός σχεδιασμός που το υποβίβαζε σε 3θέσιο.

Πάντως στο  επίμαχο (λόγω συγχωνεύσεων – υποβαθμίσεων σχολικών μονάδων) ΦΕΚ δημιουργούνται  πέντε νέα δημοτικά σχολεία και δώδεκα νέα νηπιαγωγεία σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι για τις συγχωνεύσεις, καταργήσεις σχολικών μονάδων κλπ. εκτός του ότι εντάσσονται στον κεντρικό (συγ)κυβερνητικό σχεδιασμό, προηγείται και η διαδικασία των τεκμηριωμένων προτάσεων των Διευθυντών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  των νομών, ενώ ζητούνται επίσης και οι γνωμοδοτήσεις των οικείων δημοτικών συμβουλίων, οι οποίες δεν έχουν δεσμευτικό χαρακτήρα για την έκδοση των Υπουργικών Αποφάσεων.

Δείτε όλο το ΦΕΚ  εδώ

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Το Μεγανήσι εντάσσεται σε χρηματοδοτούμενη ερευνητική πρόταση , σημαντική για τον τουρισμό

Πως  η συνεργασία της Επιστημονικής Υπεύθυνης/βασικής μεταδιδακτορικής ερευνήτριας Δέσποινας Νάζου, με την αναπληρώτρια καθηγήτρια Προϊστορικής Αρχαιολογίας Νένα Γαλανίδου (Πανεπ. Κρήτης) […]

1 Σχόλιο

  1. Δεν υπαρχει περιπτωση να δεχθουμε ως γονεις οποιαδηποτε αλλαγη στον αριθμο θεσεων του σχολειου.Θα ειναι παροντες γονεις κηδεμονες κατοικοι αν ειναι απαραιτητη οποιασδηποτε μορφης κινητοποιηση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights