Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
3 Ιουλίου 2020

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως το Προεδρικό Διάταγμα για την αναδιάρθρωση του Λιμενικού Σώματος. Τι προβλέπεται για την Λευκάδα

Διατηρούνται τα 18 υφιστάμενα Κεντρικά Λιμεναρχεία, αυξάνονται σε 45 τα Λιμεναρχεία από 34, ενισχύονται σε 73 τα Λιμενικά Τμήματα από 34, ενώ περιορίζονται σε 43 οι Λιμενικοί Σταθμοί από 107 που είναι μέχρι σήμερα.

Σύμφωνα με το ΠΔ 81της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως (τεύχος Α – αρ. φύλλου 125 – 29/5/2014), στην δικαιοδοσία της Λευκάδας περνά  το νησί του Σκορπιού και μετατάσσεται ο Λιμενικός Σταθμός Νυδριού σε  Α’ Λιμενικό τμήμα του Λιμεναρχείου Λευκάδας. Πρακτικά το νομοσχέδιο καταργεί τις οργανικές θέσεις πολλών λιμενικών οι οποίοι θα μετακινούνται πλέον πιο εύκολα μέσα στην περιφέρεια των κεντρικών λιμεναρχείων και από  μέρος σε μέρος πάντα με γνώμονα τις ανάγκες της υπηρεσίας .

Συγκεκριμένα  για τη Λευκάδα αναφέρει:

Άρθρο 19

Λιμεναρχείο Λευκάδας

1. Η περιφέρεια δικαιοδοσίας του Λιμεναρχείου Λευκάδας, που ιδρύθηκε ως Υπολιμεναρχείο με το π.δ. από27−05−1927 «Περί διοικήσεως του Εμπορικού Ναυτικού»(Α΄ 104) και μετατάχθηκε σε Λιμεναρχείο με το π.δ. 82/2003 «Μετάταξη Λιμενικών Αρχών» (Α΄ 78), η οποία περιλαμβάνει τους λιμένες και όρμους, την κατά νόμοχερσαία περιοχή αρμοδιότητας Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. με την αντίστοιχη χωρική θάλασσα, καθώς και τη θαλάσσιαπεριοχή ευθύνης του Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ., ορίζεται ως εξής:

α. Στις νήσους Λευκάδα και Μεγανήσι, τις νησίδες Σκορπιό, Σπάρτη, Μαδουρή, Κάλαμο, Καστό, καθώς και τις παρακείμενες βραχονησίδες.

β. Επί των ακτών της Αιτωλοακαρνανίας από όρμο Αγίου Νικολάου, μη συμπεριλαμβανόμενου, μέχρι το ακρωτήριο Πετεινάρι, Δήμου Ξηρομέρου.

2.α. Ο Λιμενικός Σταθμός Νυδρίου που ιδρύθηκε με την αριθ. 11068/01/1984 απόφαση Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας «Επανίδρυση Λιμενικού Σταθμού στο Νυδρί της Λευκάδας» (Β΄ 42), μετατάσσεται σε Α΄ ΛιμενικόΤμήμα του Λιμεναρχείου Λευκάδας, με έδρα το Νυδρί.

β. Η περιφέρεια δικαιοδοσίας του Α΄ Λιμενικού Τμήματος Νυδρίου του Λιμεναρχείου Λευκάδας, η οποία περιλαμβάνει τους λιμένες και όρμους, την κατά νόμο χερσαία περιοχή αρμοδιότητας Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. με την αντίστοιχη χωρική θάλασσα, ορίζεται επί των ανατολικών ακτών της νήσου Λευκάδας από το Λιμένα Νικιάνας, συμπεριλαμβανομένου, μέχρι το άκρο Δουκάτο προς νότια, την νήσο Μεγανήσι, τις νησίδες Σπάρτη, Μαδουρή, καθώς και τις παρακείμενες βραχονησίδες.

Δείτε όλο το Προεδρικό Διάταγμα εδώ.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

“Ελλάς το μεγαλείο σου” : Δύο εργολάβοι εκτελούσαν το ίδιο έργο, κατήγγειλε ο Περιφερειάρχης Ι.Ν στο ΠΣ

Δεν κινδυνεύει επ΄ουδενί  το έργο του Αγκυροβόλιου στην Βασιλική Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων: «Τα περί εύρωστης και ανθούσας Περιφέρειας επί ημερών […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *