Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
24 Σεπτεμβρίου 2023

Aπό το 1975 έχει να εκλεγεί στη Λευκάδα δήμαρχος της Αριστεράς (γράφει ο Γ. Γαβρίλης)

Σαράντα χρόνια πέρασαν από τότε που ο Απόστολος Φατούρος εκλέχτηκε με το νέο εκλογικό σύστημα  του 50% +1  νέος δήμαρχος Λευκάδας στις  αυτοδιοικητικές εκλογές αμέσως μετά την περίοδο της χούντας των συνταγματαρχών, συγκεντρώνοντας το 51,4% των ψήφων του εκλογικού σώματος στον δεύτερο γύρο. Ο δήμαρχος που έγινε γνωστός  στις νεώτερες γενιές Λευκαδιτών από την δημιουργία του  Πνευματικού Κέντρου Λευκάδας που λειτουργεί ως τις μέρες μας, παράγοντας τέχνη και πολιτισμό, διατηρώντας την παράδοση ζωντανή,  βοηθώντας την έρευνα, την γνώση, την τέχνη και την λογοτεχνία.

Σαράντα χρόνια αργότερα, το εύρος της νίκης αυξάνεται τόσο σε ποσοστά (54,05%), όσο και πληθυσμιακά, αφού πλέον ο Κώστας Δρακονταειδής εκλέγεται από το σύνολο του νησιού της Λευκάδας, υποστηριζόμενος ουσιαστικά κι από ψηφοφόρους που δεν ανήκουν στον πολιτικό του χώρο, αναγνωρίζοντας στο πρόσωπό του αλλά κι ευρύτερα στον πολιτικό του χώρο τη μόνη ικανή δύναμη που μπορεί να εγγυηθεί την  μετάβαση σε μια άλλη εποχή, μακριά από συμφέροντα, διαπλοκή, κοινωνική αναλγησία και δημαρχοκεντρική  πολιτική.

Η επόμενη μέρα για τη Λευκάδα μόνο για πανηγυρισμούς δεν προσφέρεται. Περισυλλογή, υπευθυνότητα, προγραμματισμός, οργάνωση και κυρίως καθολική συμμετοχή για την καλύτερη δυνατή διαχείριση της νίκης, εάν δεν θέλουμε ν’ απογοητευθεί ανεπανόρθωτα ο υπέροχος κόσμος της Λευκάδας που σήκωσε ξανά περήφανα το κεφάλι.

25 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights