Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
13 Αυγούστου 2022

Απάντηση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ στο σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ περί “δυσαρμονίας”

Με αιχμηρότατη δήλωση απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ στον Ευάγγελο Βενιζέλο για τη “δυσαρμονία”. Ο κ. Βενιζέλος κατηγόρησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και νικητή των ευρωεκλογών ότι επιχειρεί “μάταια να δικαιολογήσει το φιάσκο της εκβιαστικής προσπάθειας εμπλοκής του Προέδρου της Δημοκρατίας στα σχέδια του κ. Τσίπρα για διενέργεια εκλογών”.

Με αναφορά στις δηλώσεις, που είχε κάνει η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ το 2009, όταν κέρδισε τότε τις ευρωεκλογές και έθεσε θέμα πρόωρων εκλογών, απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ στις επιθέσεις που εξαπέλυσε εναντίον του Αλέξη Τσίπρα ο Ευάγγελος Βενιζέλος -ότι κακώς και μάλιστα κατά παράβαση του Συντάγματος ζητά πρόωρες εκλογές, με αφορμή τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών.

Η πρώτη κίνηση που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι ότι έδωσε στη δημοσιότητα δηλώσεις του ίδιου του κ. Βενιζέλου, ο οποίος, μετά τις ευρωεκλογές του 2009 και τη νίκη του ΠΑΣΟΚ, έλεγε ότι «θέμα εκλογών τίθεται εκ των πραγμάτων» και μιλούσε για «δυσαρμονία μεταξύ τυπικής κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας της ΝΔ και συσχετισμών δυνάμεων στο εκλογικό σώμα».

«Τότε ήταν δυσαρμονία, τώρα είναι “θεσμική εκτροπή”» ανέφερε ο ΣΥΡΙΖΑ, αναρτώντας μάλιστα και το σχετικό βίντεο στις ιστοσελίδες του. Ανήρτησε μάλιστα και πρωτοσέλιδα της εποχής (των Νέων και του Έθνους) που έθεταν επίσης θέμα εθνικών εκλογών μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών.

Το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ ανταπάντησε στην επίθεση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αναφέροντας σε άτυπο σχόλιο ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ, επιχειρώντας μάταια να δικαιολογήσει το φιάσκο της εκβιαστικής προσπάθειας εμπλοκής του Προέδρου της Δημοκρατίας στα σχέδια του κ. Τσίπρα για διενέργεια εκλογών, συνεχίζει να πέφτει σε γκάφες».

Απαντώντας, το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι,

«Αντί μιας σεμνής αυτοκριτικής για το γεγονός ότι άλλα έλεγε το 2009 περί “δυσαρμονίας” και άλλα σήμερα, ο κ. Βενιζέλος υιοθετεί τώρα τη μέθοδο της πολιτικής αλχημείας. Ο καιροσκοπισμός, η αφερεγγυότητα, η πολιτική αναξιοπιστία και ο κενολόγος βερμπαλισμός είναι τα μόνιμα χαρακτηριστικά του κ. Βενιζέλου. Η δε αμετροέπειά του τον κάνει να θεωρεί πως πέρα από το κόμμα του εκφράζει και το 50% του εκλογικού σώματος. Περαστικά του».

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *