Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
9 Μάι 2021

Τον ψήφισαν όλοι, για τη… Λευκάδα! Τέλος για το “πολιτικό προσωπικό” που κυριάρχησε στη μεταπολίτευση

Ανατροπή προγνωστικών και πολιτικού σκηνικού στην Λευκάδα
Νέος δήμαρχος καθολικής αποδοχής ο Κώστας Δρακονταειδής

Τον ψήφισαν όλοι κι από όλα τα κόμματα, τον στήριξε σύσσωμη η βάση της παράταξης του Βασίλη  Αραβανή για την οποία “χύθηκε πολύ μελάνι” όλο το προηγούμενο διάστημα. Αρκεί μια πρόχειρη ανάλυση ακόμα και για τους πιο δύσπιστους αναγνώστες, ώστε να συμπεράνουν επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ του meganisinews, σύμφωνα με το οποίο η βάση της ΝΔ και κυρίως η λεγόμενη “λαϊκή δεξιά” δεν συμφωνούσε στην επιλογή στήριξης του Σπύρου Μαργέλη. Γεγονός που κάποια στελέχη το αντιλήφθηκαν έγκαιρα και διέσωσαν εαυτούς και παράταξη. Στη διαφορά σύγκρισης Δρακονταειδή- Μαργέλη είχαμε αναφερθεί με προηγούμενο άρθρο μας-γκάλοπ που είχε δημοσιευτεί λίγο πριν το πρώτο γύρο των εκλογών και την οποία υπολογίσαμε σε δέκα ποσοστιαίες μονάδες!

Δείτε λοιπόν από μόνοι σας και αποφασίστε ποιοι στήριξαν Δρακονταειδή. Tα αποτελέσματα τα πήραμε τυχαία από το 21ο  εκλογικό τμήμα του Νυδριού:

Ψήφιζαν Σπύρου για Περιφέρεια και Δρακονταειδή για δήμο. Διαλέξαμε τυχαία το 26ο Φτερνού. Δείτε το:

Ο κόσμος έστειλε σαφή πολιτικά μηνύματα, βάζοντας τέλος  στα πρόσωπα που κυριάρχησαν κι απασχόλησαν τη Λευκάδα από τη μεταπολίτευση μέχρι τη Κυριακής της 25ης Μαϊου.

Η Λευκάδα με τη ψήφο των Λευκαδιτών στις κάλπες γύρισε οριστικά σελίδα, θάβοντας στην κυριολεξία το πολιτικό παρελθόν της. Μένει να τοποθετήσει και την “ταφόπλακα” στις προσεχείς  βουλευτικές εκλογές όποτε αυτές κι αν γίνουν. Κερδισμένη σαφέστατα η Αριστερά στη Λευκάδα, αφού σ΄αυτήν εμπιστεύτηκαν την εντολή για  κάθαρση, εκσυχρονισμό, κοινωνική προστασία, ανανέωση και αμεσοδημοκρατία οι πολίτες της Περιφερειακής Ενότητας ψηφίζοντας και ΑΝ.Α.ΣΑ για τα Ιόνια με Περιφερειάρχη τον Θεόδωρο Γαλιατσάτο, δίνοντάς του μια νίκη της τάξης του 60%.

 

 

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Λευκάδα: Η χωροταξική κατανομή των Μονάδων Υγείας μέχρι πρότινος του ΕΟΠΥΥ στο πλαίσιο του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας

Με απόφαση του Υφυπουργού Υγείας, Αντώνη Μπέζα καθορίστηκε, λοιπόν, η χωροταξική κατανομή, ανά Υγειονομική Περιφέρεια, των Μονάδων Υγείας του ΕΟΠΥΥ, […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *