Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
19 Ιανουαρίου 2022

Tα “παρατράγουδα” των δημοτικών εκλογών σε Λευκάδα και Μεγανήσι

Μέσα σε γενικά ένα καλό κλίμα, χωρίς ιδιαίτερες προκλήσεις εκατέρωθεν διεξήχθησαν οι δημοτικές και περιφερειακές εκλογές σε Μεγανήσι και Λευκάδα.

Η οικονομική κρίση, η αγωνία για την επόμενη μέρα, η ευπρόσδεκτη παρουσία αστυνομικής δύναμης στο Μεγανήσι τόσο κατά την διάρκεια του προεκλογικού αγώνα μεταξύ των υποψηφίων, όσο και κατά την χθεσινή μέρα καταμέτρησης των αποτελεσμάτων, η ευκαιρία της αντάμωσης ετεροδημοτών με φίλους και οικείους, λειτούργησαν ως ανασταλτικοί  παράγοντες στην δημιουργία  έντασης.

Το καλό και ήρεμο εκλογικό κλίμα κινδύνευσε να τιναχτεί στον αέρα σε δύο περιπτώσεις: μία στην Λευκάδα, όταν σε διπλανά εκλογικά κέντρα  του Βλυχού, ψηφοφόρος άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα δύο φορές, εκμεταλλευόμενος την απειρία της Εφορευτικής Επιτροπής και μία στο Μεγανήσι, όταν κατά την καταμέτρηση των ψηφοδελτίων βρέθηκε φάκελος ή (φάκελοι) που δεν ήταν μονογραμμένοι από τον δικαστικό αντιπρόσωπο κι αφού στα ήδη καταμετρημένα πρηγούνταν ο Παύλος Δάγλας με μεγάλη διαφορά. Με παρέμβαση των ψυχραιμότερων και αφού ζητήθηκε και η νομική συμβουλή εισαγγελέα, το θέμα έκλεισε γρήγορα και η καταμέτρηση συνεχίστηκε κανονικά έως τις τρεις τα ξημερώματα !!!

Πάντως στο Μεγανήσι, οι πανηγυρισμοί συνεχίστηκαν σε κόσμια επίπεδα όλη τη νύχτα μέχρι αργά τα ξημερώματα από τους φίλους της παράταξης “Μεγανήσι …με Όραμα” του Παύλου Δάγλα.

Στην Λευκάδα τώρα αισιοδοξία επικρατεί στο στρατόπεδο του Σπύρου Μαργέλη, αφού ο πρώτος γύρος αναμέτρησης ανέδειξε την παράταξη “Ανοίγουμε πανιά” πρώτη δύναμη με 8% διαφορά από τον δεύτερο Κώστα Δρακονταειδή και την παράταξη “Όλοι για την Λευκάδα”.

Μεγάλος κερδισμένος των περιφερειακών εκλογών πανελλαδικά μπορεί να αισθάνεται ο Θοδωρής Γαλιατσάτος, ο οποίος είδε τα ποσοστά του με την παράταξη  “ΑΝΑΣΑ  για  το Ιόνιο” να εκτοξεύονται, καθιστώντας τον συνδιεκδικητή της Περιφέρειας. Τα ποσοστά της “ΑΝΑΣΑ” υπολείπονται μόλις μία ποσοστιαία μονάδα της παράταξης του κ. Σπύρου Σπύρου ( “Νέα Ιόνιος Πολιτεία”) που προηγείται στο Ιόνιο.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *