Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
3 Ιουλίου 2020

Ανδρέας Καλογεράς: Οι λόγοι που με έσπρωξαν να συνταχθώ με την “Επτανησίων Θέληση”

Χρόνια διατύπωνα στους φίλους και τις παρέες μου τις απόψεις μου για τα κόμματα, την πολιτική και τις ηθικές αξίες. Ήταν πάντα διάφορες από τα κοινώς κρατούντα… Το αυτονόητο, το θεωρούσα … αυτονόητο, ασχέτως της κομματικής προέλευσης αυτού που το διατύπωνε κάθε φορά. Κρατούσα δηλαδή πάντα για τον εαυτό μου το δικαίωμα της κριτικής απόφασης για το σωστό και το δίκαιο, και δυστυχώς, αυτό  –το σωστό και το δίκαιο­–  το εύρισκα πάντα σε διαφορετική (κομματική) πλευρά. Εκεί ήταν και το μεγάλο μου πρόβλημα: Πώς να συγκεράσω π.χ. το δίκαιο αίτημα της αριστεράς για το σταμάτημα της εκμετάλλευσης της υπεραξίας της ανθρώπινης εργασίας με το αντίστοιχο δίκαιο αίτημα της δεξιάς για τη διατήρηση του αξιακού της συστήματος… Πώς να είμαι δηλαδή συνεπής στις αξίες και τα ιδανικά μου χωρίς να προδίδω κάθε φορά το κόμμα με το οποίο συμφώνησα στον προηγούμενο προβληματισμό μου… Έτσι απείχα από το πολιτικο-κομματικό γίγνεσθαι του τόπου μου, ενώ είχα πάντοτε άποψη για το κάθε τι.

Μέχρι που άκουσα τον Χρήστο Άνθη να μιλά για την πολιτική, τα κόμματα και την τοπική αυτοδιοίκηση. Ένας αέρας καθαρός, ειλικρινής, ανιδιοτελής και δροσερός φύσηξε στο πολιτικό μου μέτωπο. Γιατί πολιτική δεν σημαίνει απαραίτητα κομματική. Γιατί τοπική αυτοδιοίκηση δεν σημαίνει τίποτε άλλο από την ανιδιοτελή και ακάματη υπηρεσία του συμπολίτη μας. Και αυτό δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να γίνει μέσα από ιδεολογικές περιχαρακώσεις. Μπορεί μόνο να γίνει όταν πρωταρχικός γνώμων της δράσης του τοπικού άρχοντα είναι το συμφέρον του τόπου του και των κατοίκων του. Αυτό δεν προκύπτει από κάποια συγκεκριμένη ιδεολογία αλλά από τον κοινό νου. Και τα κόμματα δεν έχουν την ταχύτητα να απορροφήσουν τις αλλαγές (που δυστυχώς σήμερα, τρέχουν γρηγορότερα από τις ιδεολογίες/ιδεοληψίες). Γι’ αυτό και οι νέοι απέχουν όλο και περισσότερο από την πολιτική. Γιατί οι πατεράδες τους και οι παππούδες τους σκότωσαν και σκοτώθηκαν ο ένας από τον άλλον για την ιδεολογία τους (Αγγλόφιλοι, Γαλλόφιλοι, Ρωσόφιλοι, Αριστεροί, Δεξιοί, Κεντρώοι, Δημοκράτες και Φασίστες) ενώ άφηναν την πατρίδα τους χωρίς την δύναμη και τη δόξα που πραγματικά της άξιζε μετά από κάθε μεγάλη νίκη-απελευθέρωση. Η κατάρα της Ελλάδας και των Ελλήνων… Ο εγωϊσμός και η ιδεολογική αλαζονεία πάνω από το κοινό συμφέρον της πατρίδας –δηλαδή ημών των ιδίων. ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ!!!!

Ο συνδυασμός «Επτανησίων Θέληση» αποδέχεται, σέβεται αλλά και ξεπερνά τα κόμματα και τις ιδεολογίες προς όφελος του αυτονόητου, του κοινού συμφέροντος, το οποίο ο Χρήστος Άνθης υπηρέτησε με γνώση και επάρκεια. Δεν παρασύρθηκε από την άσκοπη κατανάλωση ενέργειας που χρειάζεται για να παραμείνει κάποιος μέσα στο κόμμα, ενώ φαίνεται ότι υπηρετεί τον τόπο του.

Αντί να είμαστε σε συνεχή αντιπαράθεση για το πού θα πάει ο Χ.Υ.Τ.Α. στη Λευκίμμη, ας αναλογιστούμε ότι σε κάποια άλλα κράτη στον πλανήτη τα σκουπίδια παράγουν ηλεκτρικό ρεύμα… ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ!!!!

Αντί να κάνουμε διακοπές στις Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, ας αναθέσουμε στους άμεσα ενδιαφερόμενους (εκπροσώπους του τουριστικού, εμπορικού και παραγωγικού τομέα) την προβολή του εξαιρετικού τουριστικού μας προϊόντος.

Αυτονόητο ήταν λοιπόν για μένα –για πρώτη φορά στη ζωή μου– να συστρατευτώ  με την Επτανησίων Θέληση (έναν συνδυασμό με εκλεκτούς συνυποψηφίους από διάφορες παρατάξεις και ιδεολογίες), μόνο και μόνο για να διεκδικήσω για μένα, τα παιδιά μου και τους φίλους μου το αυτονόητο…

Ευχαριστώ για το χρόνο σας.

Ανδρέας  Καλογεράς

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *