Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
19 Απριλίου 2024

ΤΑΟΛ: Απ’ τον αργό θάνατο – στο ξεπούλημα

Ανακοίνωση-Καταγγελία από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ Λευκάδας

 

Αγρότες- αγρότισσες,

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Λευκάδας:

Καταγγέλλει το τριπλό χαράτσωμα για την πληρωμή της αίτησης των παραγωγών για τα έτη 2014-2020 που ανατέθηκε στην ιδιωτική εταιρία “GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ ΑΕ”, ιδιοκτησίας του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς.

Καλεί τους αγρότες να ανατρέψουν αυτή την κατάσταση και να μην περιμένουν τίποτε από τη διοίκηση του ΤΑΟΛ που κλαψουρίζει για ευθύνες της ΠΑΣΕΓΕΣ, ενώ γνώριζε από πριν το νέο καθεστώς που διαμορφώθηκε μετά το νόμο της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για τους συνεταιρισμούς, τον οποίο αποδέχθηκε μια και το ΤΑΟΛ λειτουργεί ως ανώνυμη εταιρία σε βάρος των μικρομεσαίων αγροτών. Η κατάσταση αυτή αποτελεί μόνο την κορυφή του παγόβουνου.

Η Διοίκηση του ΤΑΟΛ συνεχίζει με αμείωτο ρυθμό το ξεπούλημα της περιουσίας του συνεταιρισμού βγάζοντας στο σφυρί το οινοποιείο και τον πέριξ αυτού χώρο για οποιασδήποτε μορφής επένδυση λες και πρόκειται για τσιφλίκι τους.

Θα πρέπει να αντιληφθούν οι «λεβέντες» της διοίκησης ότι η τύχη της περιουσίας του συνεταιρισμού είναι πέρα και πάνω απ’ όλους τους και αφορά όλους τους Λευκαδίτες.

Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι και η παρούσα διοίκηση συνεχίζει την απαξίωση του ΤΑΟΛ με το ξεπούλημα της περιουσίας του, με την ολομέτωπη επίθεση που έχει εξαπολύσει στους εργαζομένους του με τις συνεχείς μειώσεις των μισθών τους και την αποδιοργάνωση των εμπορικών δραστηριοτήτων του. Στοχεύουν σε ένα ΤΑΟΛ «στρατηγείο», για να εξυπηρετείται και να πλουτίζει μια κλίκα ημετέρων μέσα από διάφορα προγράμματα.

Αγρότες- αγρότισσες,

Το ΤΑΟΛ το χτίστηκε απ’ τους παππούδες και τους πατεράδες σας με ιδρώτα και αίμα. Όλα αυτά τα χρόνια συνέβαλλε να διατηρούνται οι τιμές των προϊόντων σε ικανοποιητικά επίπεδα και στήριξε τους αγρότες για δεκαετίες.

Δεν πρέπει να αφήσετε τον κάθε Λιβιτσάνο ή όπως αλλιώς μπορεί να λέγεται αυτός να προχωρήσει στο ανοσιούργημα του ξεπουλήματος.

Προχωρήστε άμεσα σε Γενική Συνέλευση των συνεταιρισμένων και πάρτε οι ίδιοι την υπόθεση στα χέρια σας.

Σταματήστε τώρα το ξεπούλημα της περιουσίας του συνεταιρισμού.

Στηρίξτε τους εργαζόμενους του ΤΑΟΛ, γιατί χωρίς αυτούς δεν μπορεί να λειτουργήσει.

Απαιτήστε επανασχεδιασμό των υφιστάμενων εμπορικών και άλλων δραστηριοτήτων του, για να μπορεί να προσφέρει στους αγρότες και όχι μόνο ποιοτικά και φθηνά προϊόντα.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights