Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
29 Νοεμβρίου 2020

Δωρεά μικροταινιών στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο πραγματοποίησε η Βουλή των Ελλήνων

Δωρεά πέντε χιλιάδων μικροταινιών πραγματοποίησε σήμερα, Τετάρτη 14 Μαΐου 2014, η Βουλή των Ελλήνων προς το Ιόνιο Πανεπιστήμιο. Οι μικροταινίες προέρχονται από τις συλλογές της Βιβλιοθήκης της Βουλής (Μπενάκειος Βιβλιοθήκη) και δωρίθηκαν στη Βιβλιοθήκη και το Κέντρο Τεκμηρίωσης του Ιονίου Πανεπιστημίου, που στεγάζονται στην Κέρκυρα.

Η δωρεά περιλαμβάνει μικροφωτογραφημένα φύλλα εφημερίδων από τον 19ο, τον 20ό και τον 21ο αιώνα. Το υλικό αυτό, το οποίο η Βιβλιοθήκη της Βουλής φυλάσσει και διαθέτει στο κοινό της προς ανάγνωση, τόσο σε έντυπη όσο και σε μικροφωτογραφημένη και σε ψηφιακή μορφή, παραχωρήθηκε στο πλαίσιο της πολιτικής δωρεών πολλαπλών σειρών ή αντιτύπων προς Βιβλιοθήκες που ακολουθεί τα τελευταία χρόνια η Βιβλιοθήκη της Βουλής των Ελλήνων.

Ο ερευνητικός χαρακτήρας του φορέα στον οποία δωρίζονται τα τεκμήρια, τα επιστημονικά πεδία στα οποία εξειδικεύεται αλλά και η απόστασή του από το κέντρο, αποτέλεσαν βασικές παραμέτρους στην επιλογή της δωρεάς. Μέσω αυτής καθίσταται προσιτό  στους φοιτητές και ερευνητές του Πανεπιστημίου, αλλά και στους κατοίκους του νησιού, ένα πλούσιο σε όγκο και πληροφορίες υλικό, το οποίο αποτελεί εξαιρετική πηγή για την έρευνα της ιστορίας, της κοινωνίας και του πολιτισμού των τριών τελευταίων αιώνων.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *