Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
16 Οκτωβρίου 2019

Έρχεται «ΑΘΗΝΑ 2» αμέσως μετά τις εκλογές. Τι θα γίνει με το ΤΕΙ στη Λευκάδα;

Μυστικό σχέδιο νέου κύκλου συγχωνεύσεων Πανεπιστημιακών και Τεχνολογικών ιδρυμάτων της χώρας, αποκαλύπτει σήμερα με  πρωτοσέλιδο δημοσίευμά η έντυπη εφημερίδα “Το Βήμα”.  Σύμφωνα με το άρθρο βάσει των οικονομικών στοιχείων του κάθε ιδρύματος, υπολογίζεται ότι  ο νέος κύκλος θ΄αφορά το 30% των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της  χώρας και κυρίως της επαρχίας.

Το υπουργείο παιδείας ψάχνει περικοπές  στις δαπάνες της τάξεως του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ και είναι βέβαιο ότι αυτό δεν θα προέρθει από τα σχολεία, στα οποία έχουν γίνει ήδη τεράστιες περικοπές.

Όσο για τη Λευκάδα, όσο δεν λύνεται και βρίσκεται επί χάρτου η μετεστέγαση των TEI σε δικό τους κτίριο, όσο οι θέσεις των καθηγητών δεν γίνονται οργανικές, πάντα θα υπάρχει αυξημένος κίνδυνος για την απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας του, παρά τις διαβεβαιώσεις πολιτικών κι άλλων παραγόντων.

Είναι βέβαιο πως η δημόσια  και δωρεάν παιδεία λίαν συντόμως με την συνέχιση της ίδιας  ακρονεοφιλελεύθερης  πολιτικής,  θ΄ αποτελεί  μακρινό παρελθόν και μακρινή ανάμνηση για την μέση ελληνική οικογένεια. Το σχέδιο που προωθείται οδηγεί τα εκπαιδευτικά ιδρύματα ν΄αποκτήσουν “σπόνσορες” για να επιβιώσουν και τη νεολαία μας να “υποθηκεύει” το μέλλον της στις τράπεζες για να καταφέρει να σπουδάσει.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *