Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
21 Απριλίου 2024

Η ΑΝ.Α.Σ.Α. για την επικείμενη δημοπράτηση με ΣΔΙΤ της υποθαλάσσιας και νέας μαρίνας μεγαγιώτ

Την 13/5/2014 πρόκειται να δημοπρατηθεί με την μέθοδο σύμβασης παραχώρησης και αντικείμενο: “Η Μελέτη, Κατασκευή, Χρηματοδότηση, Λειτουργία, Συντήρηση  και Εκμετάλλευση  του έργου: Υποθαλάσσια ζεύξη Λευκάδας”.

Το έργο προβλέπεται να περιλαμβάνει και την κατασκευή νέας μαρίνας μεγαγιώτ ιδιωτικής εκμετάλλευσης.

Πρόκειται για νέα ζεύξη σε διαφορετική θέση από την υπάρχουσα που εξυπηρετεί από το 1986  το νησί της Λευκάδας ,με ανοιγόμενη πλωτή γέφυρα χωρίς καταβολή διοδίων.

Yπάρχει ήδη απόφαση με ευρεία πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου Λευκάδας που τάσσεται ενάντια στη μορφή του έργου που προωθείται  με ΣΔΙΤ (Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα), την παραχώρησή του δηλαδή σε ιδιώτη, ζητώντας παράλληλα την αποσύνδεση της υποθαλάσσιας από την κατασκευή νέας μαρίνας. Την δε  υποθαλάσσια την δέχεται μόνο με την μορφή δημοσίου έργου χωρίς διόδια.

Επομένως ουσιαστικά τάσσεται ενάντια στην δημοπράτηση του έργου που γίνεται σε λίγες μέρες με ΣΔΙΤ .

Η  ΑΝΑΣΑ θεωρεί ότι πρέπει να σταματήσει η δημοπράτηση του έργου όπως προωθείται από την συγκυβέρνηση, να γίνει σεβαστή η θέληση των δημοτών της Λευκάδας που εκφράστηκε με την παραπάνω απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λευκάδας και οι αντίστοιχοι πόροι από το ΕΣΠΑ να διατεθούν για επείγοντα έργα στην Λευκάδα που ν’ αντιμετωπίζουν τις λαϊκές ανάγκες που χρονίζουν.

Θεωρούμε ότι στο μεγάλο αυτό ζήτημα  που εντάσσεται χρονικά στον εκλογικό αγώνα της 18ης και 25ης Μαΐου πρέπει να τοποθετηθούν όλες οι Περιφερειακές και Δημοτικές παρατάξεις, ιδιαίτερα αυτές που στηρίζονται από τα κόμματα της μνημονιακής συγκυβέρνησης ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Δηλαδή να τοποθετηθούν, να μην υπεκφεύγουν και κρύπτονται οι συνδυασμοί του κ. Σπύρου και της κας Γκερέκου βουλευτίνας του ΠΑΣΟΚ.

Εάν υπάρχουν ευαισθησίες για τις περιοχές Νατούρα, αυτές δεν πρέπει να εξαντλούνται Δυτικά του διαύλου αλλά και Ανατολικά του, εκεί που θέλουν να γίνει, το προαναφερόμενο έργο.

Εμείς περιμένουμε ……

 

Το Γραφείο Τύπου

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights