Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
6 Δεκεμβρίου 2019

Διεθνής αναγνώριση της υποψηφιότητας του Αλέκου Δεσύλλα

Οι γνωριμίες, οι επαφές και οι συνεργασίες του Αλέκου Δεσύλλα στον Ευρωπαϊκό χώρο, είναι από πάρα πολλά χρόνια γνωστές.

Γεγονός που πρόσφατα επιβεβαιώθηκε με την εκτενή συνέντευξη του στην έγκριτη εφημερίδα NEW EUROPE των Βρυξελλών με τον τίτλο «ΕΝΑΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ», που ως γνωστόν κυκλοφορεί σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή σε όλες τις Ευρωπαϊκές Χώρες.

Σύνδεσμοι στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας καθώς και η μετάφραση είναι αναρτημένα στις σελίδες μας www.desyllas.gr/διεθνης-αναγνωριση/

Πρόσφατη επίσης επιβεβαίωση των προσδοκιών που διανοίγονται για την αξιοποίηση χρηματοδοτικών προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης με  διασυνοριακές και διαπεριφερειακές συνεργασίες στον Ευρωπαϊκό χώρο.  εκτός βέβαια των τηλεφωνημάτων που δέχθηκε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αλέκος Δεσύλλας για προσωπική του επιτυχία στις προσεχείς ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, έλαβε και την από 5 Μαΐου 2014 παρακάτω επιστολή (σε ελληνική μετάφραση) από την καθηγήτρια Dora Foti του Πολυτεχνείου του Μπάρι.

“ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΤΟΥ ΜΠΑΡΙ
ΤΜΗΜΑ ΤΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ.

Αξιότιμε Αλέκο Δεσύλλα

Πληροφορήθηκα την υποψηφιότητα σας για την Προεδρία της Περιφέρειας των Ιονίων Νήσων και με αυτή μου την επιβεβαίωση, σας δίνω την πλήρη υποστήριξη μου.
Είμαι σίγουρη ότι η δική σας Προεδρία, θα φέρει μελλοντικές συνεργασίες σε προγράμματα ερευνών, με συνέπεια την ανάπτυξη των σχέσεων Ελλάδας και Ιταλίας.

Prof. Dora Foti”


Ο Αλέκος Δεσύλλας σπούδασε πολιτικός Μηχανικός στο Πανεπιστήμιο της PADOVA ΙΤΑΛΙΑΣ και απέκτησε διδακτορικό δίπλωμα στην Υδραυλική Μηχανική. Υπηρέτησε για πολλά χρόνια στη θέση του Νομομηχανικού Κερκύρας. Εξελέγη 2 φορές στην Ελληνική Βουλή ως βουλευτής Κερκύρας, συμμετείχε στα όργανα της τοπικής και Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κέρκυρας και στην Α.Ε. του Οργανισμού Λιμένα Κερκύρας ως διευθύνων σύμβουλος. Τώρα συμμετέχει στις εκλογές του Μαΐου 2014 στα Ιόνια Νησιά, επικεφαλής του ανεξάρτητου συνδυασμού «ΚΙΝΗΣΗ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ».
Τι σας ώθησε να διεκδικήσετε την θέση του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων;
Η απερχόμενη Περιφερειακή Αρχή, που είχε επικεφαλής τον γιατρό Σπύρο Σπύρου, στερούταν τις εξειδικευμένες γνώσεις και σχετική εμπειρία το σχεδιασμό, χρηματοδότηση και υλοποίηση μεγάλων αναπτυξιακών έργων. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων να καταταγεί στην τελευταία θέση μεταξύ των 13 Περιφερειών της χώρας από πλευράς αξιοποίησης Κοινοτικών κονδυλίων του ΕΣΠΑ, Κοινοτικών Πρωτοβουλιών και άλλων Προγραμμάτων.
Στη δύσκολη οικονομική και πολιτική περίοδο που διανύει η χώρα μας, χρειαζόμαστε ταχεία ανάπτυξη της περιφέρειάς μας και τη δημιουργία θέσεων εργασίας. Δεν θα μπορούσα να μείνω αδιάφορος και αδρανής στην έλλειψη πρωτοβουλιών προς αυτή την κατεύθυνση. Δεν έγινε αποτελεσματική αξιοποίηση των Ευρωπαϊκών πιστώσεων για έργα βασικής υποδομής και των δυνατοτήτων που προσφέρει η παγκοσμιοποιημένη αγορά για την άντληση οικονομικών πόρων, μέσω μισθωτικών συμβάσεων παραχώρησης μακράς διάρκειας γνωστών παγκοσμίως σαν «buildGoperateGtransfer” (B.O.T.)
Πιστεύετε ότι ο Επτανησιακός Λαός θα σας εμπιστευτεί και θα σας ψηφίσει;
Ναι. Το πιστεύω απόλυτα. H προηγούμενη μακρόχρονη συνεισφορά μου στη διοίκηση και διαχείριση δημοσίων υποθέσεων, παρέχει στον Επτανησιακό Λαό την δυνατότητα να με αξιολογήσει θετικά. Θεωρώ ότι ο συνδυασμός της εμπειρίας μου ως τεχνοκράτη και πολιτικού και η Ευρωπαϊκή μου κουλτούρα, μου δίνουν αυτά τα εχέγγυα.
Παρέλαβα ως διευθύνων σύμβουλος την Α.Ε Οργανισμός Λιμένα Κέρκυρας και την μετέτρεψα στα πέντε περίπου χρόνια της θητείας μου, από ζημιογόνο επιχείρηση σε απόλυτα κερδοφόρο με ετήσια μεσοσταθμικά ποσοστά αύξησης της κερδοφορίας 18,46% και διπλασιασμό του κύκλου εργασιών της. Ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Μανώλης Κεφαλογιάννης δήλωσε στην Ελληνική Βουλή ότι «πρέπει να αποτελέσει πρότυπο για την ανάπτυξη όλων των Λιμένων της χώρας μας».
Δύο έλεγχοι για θέματα ασφαλείας διενεργήθηκαν από Επιθεωρητές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με απόλυτα θετικά αποτελέσματα. Το 2009 η Επιτρόπος της Ε.Ε Danuta Hubner εξέφρασε δημόσια την ευχάριστη έκπληξη της σχετικά με την πρόοδο απορρόφησης των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων σε έργα βασικής υποδομής.
Η επιτυχής εφαρμογή μέτρων ασφαλείας, λειτουργικών και διοικητικών παρεμβάσεων είχαν σαν αποτέλεσμα την αλματώδη αύξηση των επισκέψεων κρουαζιερόπλοιων στην Κέρκυρα και ενίσχυσαν σημαντικά την τοπική οικονομία του νησιού.
Πιστεύω ότι ο ρόλος μου στην αναβάθμιση του διεθνούς λιμένα της Κέρκυρας σε ένα ασφαλές, μοντέρνο και κερδοφόρο λιμάνι θα αξιολογηθεί θετικά από τον Επτανησιακό Λαό.
Κλείνοντας θέλω να προσθέσω ότι, κατά την διάρκεια της κοινοβουλευτικής μου θητείας ως βουλευτής Κερκύρας, προσπάθησα να ενισχύσω την ενότητα των Ιονίων Νήσων και την ανάπτυξη της διοικητικής μας Περιφέρειας. Επεξεργάστηκα και κατέθεσα ειδικό αναπτυξιακό πρόγραμμα για το σύνολο Νησιών μας και την εξομοίωσή μας με το ειδικό φορολογικό καθεστώς που ισχύει για τα Νησιά του Αιγαίου.
Πρόθεση μου είναι να το προωθήσω και πάλι σαν περιφερειακή διεκδίκηση για τις πολύ σοβαρές θετικές του επιπτώσεις στο τουρισμό και τις δυνατότητες ανάπτυξης των νησιών μας.

 

 

 

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *