Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
30 Μαρτίου 2020

Προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στη Λευκάδα

Την Κυριακή 11 Μαΐου, στη κεντρική πλατεία της Λευκάδας και ώρα 9:00 το βράδυ θα μιλήσει ο Αλέκος Καλύβης*, υποψήφιος Ευρωβουλευτής και μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

“Να κλείσει ο κύκλος της ταπείνωσης του λαού μας”

“Συμμετέχω σε μια κοινή προσπάθεια για να κλείσει οριστικά ο φαύλος κύκλος της οικονομικής και κοινωνικής τραγωδίας, της ταπείνωσης του λαού μας, της υποτέλειας και περιθωριοποίησης της χώρας. Για την ανατροπή στην Ελλάδα που θα συμπαρασύρει ένα ντόμινο αλλαγών σε όλη την Ευρώπη.

Συμμετέχω με την πρόσθετη επιδίωξη να τεθούν στο κέντρο της προσοχής τα θέματα της ανεργίας, της ανθρωπιστικής κρίσης, των συντάξεων, της κοινωνικής προστασίας, της αξιοπρεπούς εργασίας, των συλλογικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, της οικονομίας των αναγκών, του εργατικού και κοινωνικού ελέγχου. Για να ακουστεί πιο δυνατά η φωνή των ανθρώπων της δουλειάς, των κινημάτων, των κοινωνικά αποκλεισμένων, δηλαδή η φωνή της άλλης Ευρώπης ενάντια στην υπαρκτή Ευρώπη του γερμανικού μονεταρισμού, των τραπεζών και των πολυεθνικών.”

* Ο Αλέκος Καλύβης είναι μέλος της Πολιτικής γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ καθώς και μέλος της επιτροπής επεξεργασίας του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ και έχει την ευθύνη του Πολιτικού σχεδιασμού .

Γεννήθηκε το 1953, στην Αθήνα. Εργάστηκε στην Εθνική Τράπεζα. Από το 1978 και μετά ασχολήθηκε ενεργά με την συνδικαλιστική δράση και το 1980 εκλέχθηκε στη διοίκηση του Συλλόγου Εθνικής Τράπεζας (ΣΥΕΤΕ).

Διατέλεσε γενικός γραμματέας του ΣΥΕΤΕ (1983-1987), γενικός γραμματέας της ΟΤΟΕ (1991-1994) και από το 1995 εκλέχτηκε στην διοίκηση , στην εκτελεστική επιτροπή και στο προεδρείο της ΓΣΕΕ, στην οποία μέχρι το 2009 ήταν Αναπληρωτής Πρόεδρος.

Ήταν στέλεχος του ΚΚΕ επί πολλά χρόνια. Είναι ιδρυτικό μέλος από το 1991 του Συνασπισμού, του οποίου διετέλεσε μέλος της ΚΠΕ και της Πολιτικής Γραμματείας και στη συνέχεια του ΣΥΡΙΖΑ.

Έχει γράψει πολλά άρθρα και εργασίες γύρω από το συνδικαλισμό καθώς και κοινωνικά, οικονομικά, πολιτικά και ευρωπαϊκά ζητήματα. Είναι ιδρυτικό μέλος των κινημάτων των ευρωπορειών κατά της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης και ιδρυτικό μέλος και στέλεχος του συντονιστικού του Ελληνικού και του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Φόρουμ.

Συμμετείχε στην επιτροπή Απασχόλησης της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων και στην κοινοτική Επιτροπή Διαλόγου για την Αγορά Εργασίας.

Διετέλεσε, επίσης, μέλος της διοίκησης του ευρωπαϊκού ιδρύματος με έδρα το Δουβλίνο με αντικείμενο την έρευνα συνθηκών εργασίας και διαβίωσης στην Ευρώπη καθώς και μέλος της διοίκησης του Αρχείου Ιστορίας Συνδικάτων. Είναι παντρεμένος και έχει δύο γιους.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *