Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
2 Οκτωβρίου 2022

Ο Γιώργος Ράπτης για την εναπόθεση της άμμου της “αμμόγλωσσας”: “Προκύπτει μεγάλο περιβαλλοντικό πρόβλημα που μπορεί να προσλάβει τεράστιες διαστάσεις”

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΡΑΠΤΗ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ «ΜΕΓΑΛΟ ΙΟΝΙΟ» ΤΗΣ ΑΝΤΖΕΛΑΣ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Στα πλαίσια της εξέλιξης των εργασιών του έργου «ΔΙΑΠΛΑΤΥΝΣΗ ΔΙΑΥΛΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ» και στο τμήμα που αφορά στην εξόρυξη και συνακόλουθα στην εναπόθεση της άμμου της «αμμόγλωσσας», πιστεύω ότι προκύπτει ένα περιβαλλοντικό πρόβλημα, που μπορεί να προσλάβει τεράστιες διαστάσεις.

Η εναπόθεση δεκάδων χιλιάδων κυβικών άμμου σε τοποθεσία που έχει χαρακτηριστεί ως «ιδιαίτερου φυσικού κάλλους» και ανήκει στο δίκτυο NATURA 2000, από τη Γυράπετρα ως το Κάστρο, προσβάλλουν την αισθητική του τοπίου και θέτουν σε κίνδυνο την ευαίσθητη οικολογική ισορροπία της περιοχής.

Επειδή αμφιβάλλω αν έχουν τηρηθεί όλες οι διαδικασίες και οι προϋποθέσεις των προδιαγραφών που ορίζουν οι απαιτούμενες περιβαλλοντικές μελέτες, ζήτησα με αίτησή μου από την Περιφερειακή  Ενότητα Λευκάδας να μου δοθεί προς ενημέρωσή μου ολόκληρος ο φάκελος αυτού του έργου. Κι αυτό το έκανα και ως ευαισθητοποιημένος πολίτης αυτού του τόπου, αλλά και από υποχρέωση που απορρέει από τον ρόλο μου ως υποψήφιου αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας στο συνδυασμό «ΜΕΓΑΛΟ ΙΟΝΙΟ» και των υποχρεώσεων που επωμίζομαι απέναντι στους συντοπίτες μου και στην ιδιαίτερη πατρίδα μας.

Περιμένω το συντομότερο δυνατόν την απάντηση της  Περιφερειακής  Ενότητας Λευκάδας στο αίτημα της ενημέρωσης μου. Ευελπιστώ ότι όλα έχουν γίνει σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία που καθορίζει την εκτέλεση τέτοιων έργων.

Θέλω να τονίσω κατηγορηματικά ότι θεωρώ αυτό το έργο πολύ σημαντικό. Κι αυτός είναι ένας λόγος παραπάνω που πρέπει να εκτελεστεί σε κάθε φάση του, όπως όλα τα έργα άλλωστε, σύμφωνα με όσο κατά περίπτωση καθορίζονται.

Τέλος, αναμένω την ευαισθητοποίηση και άλλων φορέων, συλλόγων, υπευθύνων, αιρετών ή ορισθέντων δημοτικών ή περιφερειακών αρχόντων, συμπολιτευόμενων ή αντιπολιτευόμενων εκπροσώπων του λαού επί του θέματος .

Σε κάθε περίπτωση η σιωπή δεν βοηθάει στη σωστή πορεία των πραγμάτων και όσο επιμένει κανείς σ΄αυτήν καθίσταται «παρεξηγήσιμος» γενικώς.

Λευκάδα – 30/4/2014

 Γιώργος Ράπτης

Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας

0 Shares

Σχετικά άρθρα

2 Σχόλια

  1. Ο Ράπτης ευαισθητοποιήθηκε αλλά δεν ανταποκρίνεται κανείς. ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ!!!! Η μεγάλη ομερτά…ή η σιωπή των αμνών… Μπράβο Γιώργο!

  2. Μαργέλης (Mηχανικός), Αραβανής (Μηχανικός), Γληγόρης-Φλούδας (Μηχανικός και νέος), ΣΥΡΙΖΑ (Ευαισθησία για το περιβάλλον) δεν βγάζουν άχνα για το θέμα. Τι να πει κανείς…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.