Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
5 Οκτωβρίου 2022

Κάποιοι φαίνεται ότι βιάζονται…

Το email της χρεοκοπίας …του πολιτικού συστήματος

Μια μεγάλη έκπληξη  μας περίμενε  μαζί με όλους τους  διαχειριστές της  ηλεκτρονικής  αλληλογραφίας των blogs και sites της Λευκάδας χθες το μεσημέρι.

Ανοίγοντας επίσημο  email  που συνήθως λαμβάνουμε τα δελτία τύπου του δήμου Λευκάδας , διαπιστώσαμε  αναγγελία προεκλογικής συγκέντρωσης!

Το θέμα ζητήσαμε να σχολιάσει ο δήμαρχος Λευκάδας κ. Κώστας Αραβανής (σημ. δεν είναι υποψήφιος  εκ νέου με καμία δημοτική παράταξη), ο οποίος αρνήθηκε οποιαδήποτε ανάμειξη, τονίζοντας με νόημα: « Ε, δεν καταλαβαίνετε, κάποιοι φαίνεται ότι βιάζονται…»

Πέραν όμως των δηλώσεων, των ανακοινώσεων και των διαψεύσεων, όσο κι αν «βολεύει» η υποβάθμιση του περιστατικού από τα  τοπικά ΜΜΕ, που το παρουσιάζουν σήμερα σαν ζήτημα αντιπαράθεσης  αντιπάλων εκλογικών παρατάξεων, το ζήτημα είναι και μεγάλο και σοβαρό.

Δεκαετίες τώρα οι  δημόσιες υπηρεσίες λειτουργούσαν παράλληλα ως κομματικοί μηχανισμοί  των εκάστοτε κυβερνήσεων, νομαρχών, δημάρχων, βουλευτών κτλ και μετατρέπονταν σε κάθε εκλογική αναμέτρηση, σε εκλογικά κέντρα των γαλάζιων και πράσινων υποψηφίων. Κι ενώ γνωρίζουμε το πρόβλημα, που αποτελεί το υπ’ αριθμό ένα αίτιο της κατάντιας αυτής της χώρας, εθελοτυφλούμε, βαδίζοντας πάνω στα ίδια  χνάρια και  βυθίζουμε τον τόπο όλο και πιο βαθιά μέσα στο βούρκο,  σπρώχνοντας την κοινωνία προς τον όλεθρο.

Μέρες τώρα αναρωτιέμαι, έχει η κοινωνία τόσο κακή μνήμη, καθόλου μνήμη ή επιλεκτική μνήμη; Είναι κακά πληροφορημένη, καθόλου πληροφορημένη ή υπερπληροφορημένη;  Γιατί πολύ φοβάμαι  ότι  μέρος της και γνωρίζει και θυμάται, αλλά  αναπολεί  την περίοδο των δανεικών, της αρπαχτής και της ρεμούλας. Όπου ο κάθε τυχάρπαστος αισθάνονταν κάτι ή του φαίνονταν ότι «έλυνε κι έδενε» μόνο και μόνο επειδή “γνώριζε” κάποιον ή είχε  κάρτα και ήταν  μέλος  σε κάποιο κόμμα.

Πανελλαδικά το παλιό με αρκετές «γλάστρες» στην βιτρίνα του και  «όχημα» την αυτοδιοίκηση, αρνείται  να παραδώσει την ψυχή του, δίνοντας την ύστατη μάχη για πολιτική επιβίωση, σαν το θεριό που θανάσιμα λαβωμένο γυρίζει να δώσει την ύστατη δαγκωματιά  προτού παραδώσει το πνεύμα του!

Το μεγάλο στοίχημα  για τη Λευκάδα  στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές είναι εάν θα καταφέρει να ξεπεράσει τις αναστολές της και τα ψευδοδιλήμματα, προχωρώντας μπροστά, αφήνοντας για πάντα πίσω το «μελαψό» μέρος της ιστορίας της. Η κοινωνία της δεν έχει άλλη λύση!

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.