Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
8 Αυγούστου 2022

Εκδήλωση από τους Οικολόγους-Πράσινους στη Λευκάδα για την Αγροτική Ανάπτυξη και την Κοινώ Αλιευτική Πολιτική

Πολιτική Κίνηση Οικολόγων Πράσινων Λευκάδας

Η πολιτική Κίνηση Λευκάδας των Οικολόγων Πράσινων σας προσκαλεί στην  εκδήλωση με θέμα: «Η Αγροτική Ανάπτυξη και  Κοινή Αλιευτική Πολιτική (ΚΑΠ) στην στρατηγική της Ευρώπης 2020. Προβλήματα εφαρμογής για τους τελικούς αποδέκτες, αγρότες, αλιείς».

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η διεξαγωγή ενός επικοδομητικού διαλόγου μεταξύ των  υποψήφιων Ευρωβουλευτών των Οικολόγων Πράσινων:  Κωνσταντίνας Κοσμίδου (ειδική στα θέματα της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού) και   Μιχάλη Μαραγκάκη (Εκπαιδευτικoύ),  με τα μέλη της πολιτικής κίνησης, τους παραγωγούς και αλιείς της Λευκάδας και όλους τους συμπολίτες μας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 2 Μαίου και

ώρα 8:30μμ στο ξενοδοχείο Ιόνιον Σταρ στην αίθουσα ΠΑΝΘΕΟΝ

Η στρατηγική <<Ευρώπη 2020>> είναι η απάντηση της Ευρώπης στην παγκόσμια οικονομική κρίση, η οποία την επηρέασε σημαντικά αλλάζοντας άρδην τα οικονομικά και κοινωνικά δεδομένα. Η στρατηγική της Ευρωπαικής Ένωσης 2020 θέτει στο προσκήνιο τρεις θεμελιώδεις προτεραιότητες:

  1. Έξυπνη ανάπτυξη
  2. Βιώσιμη ανάπτυξη
  3. Ανάπτυξη χωρίς κοινωνικούς αποκλεισμούς

Ένας από τους βασικούς στόχους στη στρατηγική της  Ευρώπης 2020 είναι ο περιορισμός της φτώχειας σε πολλά κοινωνικά στρώματα των χωρών της Ε.Ε. Η Αγροτική Ανάπτυξη και η Κοινή Αλιευτική Πολιτική, είναι βασικοί άξονες για την απασχόληση εργατικού δυναμικού, αλλά και για την παραγωγή με σκοπό την αυτάρκεια σε τρόφιμα μέσα στην Ε.Ε.

Πόσο όμως, τόσο η στρατηγική, όσο και τα προγράμματα ΕΣΠΑ πάνω σ’ αυτόν τον τομέα, φτάνουν στους τελικούς αποδέκτες; Πόσο η γραφειοκρατεία ή τα κριτήρια που πρέπει να πληρούν, τους δίνουν τη δυνατότητα χρηματοδότησης; Τι γίνεται με τους κοινωνικούς συνεταιρισμούς στη γεωργία και την εναλλακτική, κοινωνική οικονομία; Ποια είναι τα βασικά προβλήματα των αλιέων και παραγωγών που δεν φτάνουν ποτέ στα αυτιά των υπευθύνων, παρά μόνο σε προεκλογικές περιόδους που η κυβέρνηση «ενδιαφέρεται» για τους αγρότες και τους αλιείς;

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *