Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
28 Σεπτεμβρίου 2022

Πείτε “αλεύρι”, ο δήμος Λευκάδας για τα πηγάδια σας γυρεύει…

Αν το δηλώσεις μπορείς να….πληρώσεις!
Με νέο δελτίο τύπου ο δήμος Λευκάδας καλεί τους δημότες να δηλώσουν τα σημεία υδροληψίας

Το meganisinews έχει ασχοληθεί με το θέμα και καλά είναι να διαβάσετε το άρθρο που είναι διαφωτιστικότατο, σχετικά με την ψηφισμένη κόλαση που μας ετοιμάζουν για το μέλλον ημών και των παιδιών μας. Ούτε το νερό της βροχής πλέον θα μπορούμε να συλλέξουμε χωρίς φόρο, σύμφωνα με την Υπουργική απόφαση του 2011! Τα νερά ανήκουν στους δανειστές μας, μαζί με όλο τον υπόγειο και ορυκτό πλούτο, σύμφωνα με τα μνημόνια που ψήφισαν εκείνοι που ζητούν την ψήφο σας,  δείτε το:

Η ιδιωτικοποίηση του νερού επανέρχεται από την πίσω πόρτα. Σε ποιόν θ΄ ανήκει το νερό, ωέο!

Και μετά πηγαίνετε να ψηφίσετε τους   δήθεν ανεξάρτητους  “σωτήρες” στην Αυτοδιοίκηση και την Ευρώπη !

Με νέο δελτίο τύπου ο δήμος Λευκάδας καλεί τους δημότες να δηλώσουν τα σημεία υδροληψίας , όπως αυτά καθορίζονται από την ΚΥΑ του 2011 , δηλαδή γεωτρήσεις, δεξαμενές, στέρνες, πηγάδια κτλ. Δείτε το:

 Ενημερώνουμε τους Δημότες μας ότι με την Κοινή Υπουργική Απόφαση 145026 (ΦΕΚ 31/Β/14-01-2014) συστήνεται στην Ειδική Γραμματεία Υδάτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Κλιματικής Αλλαγής, Εθνικό Μητρώο Σημείων Υδροληψίας (Ε.Μ.Σ.Υ.) για τη συνολική καταγραφή των σημείων αυτών και των απολήψιμων ποσοτήτων ύδατος από τα επιφανειακά και υπόγεια υδατικά συστήματα της χώρας.

            Το Μητρώο θα περιλαμβάνει τόσο τα ενεργά σημεία υδροληψίας όσο και τα ανενεργά δηλαδή αυτά που δεν χρησιμοποιούνται αλλά οι ιδιοκτήτες τους επιθυμούν να τα διατηρήσουν για ενδεχόμενη μελλοντική χρήση ή ως διακοσμητικά στοιχεία, όπως παλιά πέτρινα πηγάδια κ.α.

            Επισημαίνεται ότι η διαδικασία της καταγραφής μέσω της υποβολής της αίτησης που περιέχει η σχετική ΚΥΑ προηγείται της άδειας χρήσης νερού στην περίπτωση υφιστάμενων γεωτρήσεων για τις οποίες δεν έχει μέχρι τις 15 Ιανουαρίου 2014 υποβληθεί αίτημα στις αρμόδιες υπηρεσίες των ΟΤΑ Α βαθμού. Επιπλέον, στην προαναφερόμενη περίπτωση η καταγραφή θεωρείται προαπαιτούμενο της έκδοσης άδειας χρήσης νερού.

            Καταληκτική ημερομηνία, για την υποβολή αιτήματος καταγραφής είναι η 15η Μαΐου 2014.

Το Γραφείο Φυσικών Πόρων, Ενέργειας & Βιομηχανία του Δήμου μας (τηλ. 2645360593) είναι στη διάθεση σας για οποιαδήποτε επιπλέον ενημέρωση καθώς και για τη συμπλήρωση της ΑΙΤΗΣΗΣ – ΔΗΛΩΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΗΜΕΙΟΥ ΥΔΡΟΛΗΨΙΑΣ.

 ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ”

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Πρόσκληση από το Εργατικό Κέντρο Λευκάδας για συμμετοχή στο Περιφερειακό Συμβούλιο για το θέμα της υγείας

Εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, επαγγελματοβιοτέχνες και αγρότες Γονείς, εκπαιδευτικοί, μαθητές, εργαζόμενοι -λειτουργοί στο χώρο της Υγείας Σας καλούμε όλους  να παραβρεθείτε […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.