Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
1 Οκτωβρίου 2022

Να δεσμευθούν οι υποψήφιοι δήμαρχοι για συνεργασία κι εμπέδωση της κοινωνικής συνοχής

Τα προβλήματα κάθε Δήμου, μικρού ή μεγάλου, τα οποία πολλαπλασιάστηκαν με την οικονομική κρίση, που προκάλεσαν όλα τα κόμματα, με την κύρια ευθύνη να την έχουν  αυτά που σήμερα κυβερνούν, δεν αντιμετωπίζονται μόνο με τις προεκλογικές διακηρύξεις και υποσχέσεις κάθε συνδυασμού, οι οποίες γίνονται απλά και μόνο με στόχο την αλίευση ψήφων, θεμιτή βεβαίως στόχευση.

Απαιτείται οπωσδήποτε, ιδίως στους μικρούς Δήμους όπως το Μεγανήσι, να υπάρχει και μια υπεύθυνη αντιπολίτευση, η οποία θα ασκεί εποικοδομητική κριτική και θα καταθέτει προτάσεις που συμβάλουν  στην πρόοδο, στην ανάπτυξη και στην δημιουργία και δεν θα αρκείται μόνο στην αρνητική κριτική και  στην άρνηση των πάντων.

Για να γίνει όμως αυτό πράξη, είναιι απαραίτητο να υπάρξει στο νέο δημοτικό συμβούλιο, που θα προκύψει από τις προσεχείς δημοτικές εκλογές,η στοιχειώδης συνεργασία και συνενόηση συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης, τουλάχιστον στα κρίσιμα θέματα και προβλήματα που έχει ανάγκη η τοπική κοινωνία και να αποτελέσει παρελθόν η μόνιμη εγωϊστική αντιδικία και ο στείρος αρνητισμός, που διαχρονικά παρακολουθούμε στα Δημοτικά συμβούλια.

Διότι υποτίθεται και θα πρέπει να γίνει αποδεκτό, ότι όσοι εκτίθενται στα ψηφοδέλτια και τελικά εκλέγονται, αγαπούν το ίδιο τον τόπο τους και ενδιαφέρονται επίσης το ίδιο για τα αυτοδιοικητικά πράγματα του νησιού. Γι΄ αυτό οι υποψήφιοι Δήμαρχοι θα πρέπει από τώρα ΝΑ ΔΕΣΜΕΥΤΟΥΝ ότι θα επιδιώξουν και θα κάνουν πράξη στο μέγιστο δυνατόν,  τη συνεργασία συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης πάνω στα βασικά και κρίσιμα τουλάχιστον θέματα, χωρίς στείρες αντιπαλότητες και προσωπικές αναφορές, που συνήθως δηλητηριάζουν την κοινωνική συνοχή, απαραίτητηγια την προκοπή κάθε κοινωνίας.

Λευτέρης Π. Κατωπόδης

0 Shares

Σχετικά άρθρα

1 Σχόλιο

 1. Aγαπητέ κ. Κατωπόδη καλή σας ημέρα, δυστυχώς που θα σας στενοχωρήσω για μία ακόμη φορά, παρότι αυτή δεν είναι η “στόχευσή” μου,αλλά δεν δέχομαι τον ισχυρισμό που βάζει σ’ ένα τσουβάλι και τα χλωρά και τα ξερά.

  Όχι λοιπόν κ. Λευτέρη δεν έφταιξαν όλα τα κόμματα για την οικονομική κρίση, γιατί απλούστατα από την μεταπολίτευση και εδώ δύο κόμματα κυβέρνησαν την Ελλάδα, η Ελιά κι η Μανταρινιά…συγνώμη ήθελα να πω το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ. Το παραμύθι της συνενοχής, της συνυπευθυνότητας και πρόσφατα των συνεργασιών και της “ανεξαρτησίας” πρέπει να λάβει τέλος στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές και του ευρωκοινοβουλίου.

  Τώρα για την κριτική και την άρνηση των πάντων, αλλά και την συνεργασία, σε τοπικό επίπεδο, εάν παρακολουθούσατε τα δημοτικά συμβούλια, θ΄ αντιλαμβανόσαστε ότι μόνο τέτοια υφίσταντο επί σειρά ετών. Μάλιστα ο δήμαρχος σε χθεσινή του αναφορά στις απευθείας αναθέσεις αναφέρει ότι όλες τις περνούσε από δημοτικά συμβούλια ή από οικονομική επιτροπή λέω εγώ και τις έγκριναν ομόφωνα!

  Τώρα όσον αφορά για αντιπολίτευση ή και συνεργασία των δύο δημάρχων μετά τις εκλογές, θα σας δώσω εγώ την απάντηση με 101% σιγουριά:

  Όποιος χάσει, “μην τον είδατε τον Παναή”

  Καλή σας επιτυχία στις περιφερειακές εκλογές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.