Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
28 Σεπτεμβρίου 2022

Η Λυδία Ιωαννίδου Μουζάκα υποψήφια Ευρωβουλευτής με τους Έλληνες Ευρωπαίους Πολίτες

Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας, επίκουρη Καθηγήτρια του πανεπιστημίου Αθηνών

Αθήνα  25 Απριλίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Υποψήφια για την Ευρωβουλή με το κόμμα Έλληνες Ευρωπαίοι Πολίτες ( του ομογενή ευρωβουλευτή Γιώργου Χατζημαρκάκη) είναι η γνωστή για το πλούσιο κοινωνικό και επιστημονικό της έργο Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας επίκουρη καθηγήτρια του πανεπιστημίου Αθηνών κ Λυδία Ιωαννίδου Μουζάκα.

Η κ Λυδία Ιωαννίδου Μουζάκα ζητά για πρώτη φορά την ψήφο των Ελλήνων πολιτών  για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο πλευρό του προέδρου του κόμματος Έλληνες Ευρωπαίοι Πολίτες  κ Γιώργου Χατζημαρκάκη ,  ο οποίος κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης και του μνημονίου έδωσε ηρωικές μάχες σε όλα τα φόρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Ελλάδα.

Στα πλαίσια της προεκλογικής εκστρατείας η κ Λυδία Ιωαννίδου Μουζάκα συνόδευσε στο Φανάρι τον κ Χατζημαρκάκη και είχαν 40λεπτη συνομιλία   με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο πρόεδρος του κόμματος Έλληνες Ευρωπαίοι Πολίτες  ενημέρωσε τον Οικουμενικό Πατριάρχη για την απόφαση της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να ζητήσει από την Τουρκία την επαναλειτουργία της Αγίας Σοφίας Τραπεζούντας ως Μουσείο, μετά από την σχετική τροπολογία που κατέθεσε ο κ. Χατζημαρκάκης.

Ένα σύντομο βιογραφικό για την κ Λυδία Ιωαννίδου Μουζάκα, που αξίζει οι Έλληνες πολίτες να την «σταυρώσουν» για την Ευρωβουλή.

Η Λυδία Ιωαννίδου Μουζάκα γεννήθηκε στην ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ, όπου έζησε τα πρώτα παιδικά και σχολικά της χρόνια στις αλησμόνητες γειτονιές της Πόλης, στο Πέραν, το Μακροχώρι και στη νήσο Πρίγκηπο.

Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, το οποίο στη συνέχεια την τίμησε αναγορεύοντας  σε αριστούχο Διδάκτορα. Ακολούθησε η εξειδίκευσή της στη Μαιευτική και Γυναικολογία στο Αρεταίειο Νοσοκομείο. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της, για να επιβιώσει, εργαζόταν ως παρασκευάστρια Μικροβιολογικού Εργαστηρίου στην Κλινική της Εθνικής Τράπεζας «Υγείας Μέλαθρον».

Την ειδικότητα της Μαστολόγου την απέκτησε με υποτροφία της Γαλλικής Κυβερνήσεως στο Πανεπιστήμιο του Στρασβούργου Louis Pasteur. Στην συνέχεια, η επιστημονική της κατάρτιση εμπλουτίστηκε με τη συμμετοχή της σε ανάλογα τμήματα Πανεπιστημιακών Νοσοκομείων της Ευρώπης και των ΗΠΑ.

Το αντικείμενο της επαγγελματικής της ενασχόλησης, την ευαισθητοποίησε ακόμα περισσότερο στα κοινά και έτσι συμμετείχε σε Οργανισμούς, Συλλόγους, Τοπική Αυτοδιοίκηση και Οργανώσεις στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό, έχοντας πάντα ως στόχο την προσφορά στο κοινωνικό σύνολο σε θέματα προάσπισης της υγείας των συνανθρώπων μας.

Η ενασχόλησή της αυτή είχε ως αποτέλεσμα να εκλεγεί πρόεδρος της Διεθνούς Εταιρείας Μαστολογίας καθώς και άλλων οκτώ αντίστοιχων Διεθνών Φορέων που σχετίζονται με την έρευνα και την πρόληψη του καρκίνου του μαστού. Είναι επί 18 συνεχόμενα χρόνια εκλεγμένη  Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας.

Σε συνεργασία με άλλους συναδέλφους της, από την Ελληνική Εταιρεία Μαστολογίας, το 2002  ίδρυσαν   το Κέντρο Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης Γυναικών με καρκίνο του μαστού «Έλλη Λαμπέτη» που φέτος συμπλήρωσε 12 χρόνια λειτουργίας. Το Κέντρο έχει προσφέρει μέχρι σήμερα δωρεάν τις υπηρεσίες του σε περισσότερα από 4.500 άτομα, γυναίκες με καρκίνο του μαστού και μέλη των οικογενειών τους.

Στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς της Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας  συμμετείχε την τελευταία 15ετία σε εκατοντάδες Ενημερωτικές Ημερίδες , με θέμα την καταπολέμηση του καρκίνου του μαστού.

Επίσης την τελευταία 15ετία συμμετείχε σε πολυάριθμες εκστρατείες  δωρεάν εξέτασης μαστού σε χιλιάδες γυναίκες σε ολόκληρη τη χώρα.

www.lydiamouzaka.gr, τηλ. Επ.  210 77 71 246,  210 74 70 257, 210   77 73 112,φαξ: 210 77 16 834.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

“Η σωτηρία της Ελλάδας είναι μια σωτηρία των τραπεζών και, έως σήμερα, στους ίδιους τους Έλληνες δεν έφθασε ούτε ένα λεπτό του ευρώ”

καταγγέλλει, σε σημερινή συνέντευξή του στη μεγάλης κυκλοφορίας αυστριακή εφημερίδα «Kurier», ο Αυστριακός πρώην υπουργός Οικονομικών των κυβερνήσεων του ιστορικού […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.