Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
23 Ιουλίου 2024

Προβάδισμα Κώστα Δρακονταειδή στη Λευκάδα και Θοδωρή Γαλιατσάτου στα Ιόνια

Σύμφωνα με τουλάχιστον δύο δημοσκοπήσεις, σταθερά πρώτος και με μεγάλη διαφορά από τους συνδιεκδικητές της δημαρχίας βρίσκεται ο συνδυασμός του «Δράκου» της Λευκάδας.

Ο Κώστας Δρακονταειδής προηγείται του δεύτερου Σπύρου Μαργέλη με διαφορά 10 ποσοστιαίων μονάδων -στην πιο «συντηρητική» εκδοχή-  και ανεβαίνει πλέον των 15 μονάδων στις πιο ευοίωνες για την παράταξη “Όλοι για τη Λευκάδα”.

Εν τω μεταξύ μεγάλη προσπάθεια καταβάλλεται στο στρατόπεδο του Βασίλη Αραβανή για να καλυφθούν οι πέντε ποσοστιαίες μονάδες που τους χωρίζουν από την παράταξη του Σπύρου Μαργέλη, ώστε να καταφέρουν να μπουν εκείνοι στο δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών.  Επιπλέον η παράταξη «Μαζί για τη Λευκάδα μας» αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα κατάρτισης ψηφοδελτίου, αφού έχασε πολύτιμο χρόνο κατά την αφετηρία της. Στην προσπάθεια συσπείρωσης των οπαδών και φίλων της παράταξης σχεδιάζεται και η άφιξη στη Λευκάδα στελέχους της ΝΔ, πιθανόν του κ. Μανόλη Κεφαλλογιάννη, την εβδομάδα που διανύουμε. Η Συγγρού γνωρίζει ότι  υπάρχουν ακόμα στελέχη και φίλοι του κόμματος που «πνευματικώς» στηρίζουν την επιλογή της, ουσιαστικά όμως έχουν από καιρό «μετακομίσει» στους «δίπλα».

Έκπληξη στη δημοσκόπηση αποτελούν τα ποσοστά των κ.κ  Κων/νου Γρηγόρη και Νησιώτη  Νικολάου.

Στην Περιφέρεια τώρα οι δημοσκοπήσεις δείχνουν προβάδισμα του Θοδωρή  Γαλιατσάτου, επικεφαλής της “ΑΝ.Α.Σ.Α για τα Ιόνια Νησιά”, με δεύτερο τον Σπύρο Σπύρου και την «Ιόνιο Πολιτεία», ενώ ακολουθούν οι Καλούδης, Γκερέκου, Δεσύλλας, Άνθης και οι υπόλοιποι.

Η Λαϊκή Συσπείρωση κρατά τις δυνάμεις και τα ποσοστά της σημειώνουν ελαφριά άνοδο. Κυμαίνονται στα ποσοστά των τελευταίων βουλευτικών εκλογικών αναμετρήσεων του 2010.

Βέβαια, οι δημοσκοπήσεις αποτελούν μόνο «επικοινωνιακό εργαλείο», αφού πολύς κόσμος πλέον αποφεύγει ν’ απαντήσει σε αυτές, ενώ δεν είναι και λίγοι οι συμπολίτες μας που έχουν διακόψει τις τηλεφωνικές τους συνδέσεις για λόγους οικονομίας.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αντισυνταγματικός ο προέλεγχος των δαπανών των ΟΤΑ άνω των 50.000 ευρώ. Θα απαιτείται η προηγούμενη έγκριση του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης

Αντισυνταγματική κρίθηκε από την Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου, σε διάσκεψη κεκλεισμένων των θυρών, η νομοθετική πρόβλεψη που θέτει φραγμούς στα […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights