Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
26 Σεπτεμβρίου 2022

Κακό παράδειγμα η εσωκομματική δημοκρατία του ΣΥΡΙΖΑ για την αρχηγική Ν.Δ του Σαμαρά

Είναι εντυπωσιακή η προσπάθεια των πολιτικών αντιπάλων του ΣΥΡΙΖΑ, στα κόμματα των οποίων δεν λειτουργεί καμία συλλογικότητα και δεν υπάρχει ούτε καν η υποτυπώδης εσωκομματική δημοκρατία, να τον κατηγορούν, επειδή αποφασίζει συλλογικά. Επειδή τις αποφάσεις δεν τις παίρνει μόνος του ο «αρχηγός», αλλά όλοι.

Της Βασιλικής Σιούτη

Στη Νέα Δημοκρατία η στελέχωση των ψηφοδελτίων είναι αποκλειστικά υπόθεση του Αντώνη Σαμαρά και της παρέας του, χωρίς να λογοδοτεί σε κανέναν. Τόσο δημοκρατικά. Το ίδιο συνέβαινε για χρόνια και στο ΠΑΣΟΚ, όπου άνθρωποι από το πουθενά μπορούσαν να εμφανιστούν όχι μόνο στα ψηφοδέλτια και στη Βουλή, αλλά και στα υπουργεία. Εξού και τα ανέκδοτα περί κηπουρών, που τόσο κόστισαν στη χώρα.

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όμως, έχουν κατακτήσει το δημοκρατικό δικαίωμα -που θα έπρεπε να θεωρείται αυτονόητο για όλα τα κόμματα- τις αποφάσεις να μην τις παίρνει μόνος του ο πρόεδρος, αλλά να αποφασίζουν από κοινού όλα τα μέλη της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής που έχει ψηφιστεί από το συνέδριο του κόμματος.
Είναι φυσικά κατανοητό ότι όσο πιο πολλοί αποφασίζουν, τόσο περισσότερες διαφωνίες εκφράζονται. Αλλά πού είναι το κακό σε αυτό; Και ποια είναι η εναλλακτική; Να μην υπάρχει εσωκομματική δημοκρατία, για να μην ακούγονται διαφορετικές φωνές;

Είναι κι αυτό μία άποψη- και συγκεκριμένα η άποψη που εφαρμόζουν όλα τα κόμματα που κυβέρνησαν μέχρι σήμερα. Χωρίς έλεγχο και χωρίς λογοδοσία. Τα αποτελέσματα γνωστά. Αυτονόητο και το πόσο επικίνδυνη είναι αυτή η στάση για την εσωκομματική δημοκρατία, την οποία επί της ουσίας καταργεί.

Άλλη μια αντιστροφή της πραγματικότητας λοιπόν από τη Ν.Δ και τα ΜΜΕ που αναπαράγουν την προπαγάνδα της: Έχει πρόβλημα ο ΣΥΡΙΖΑ επειδή λαμβάνει τις αποφάσεις δημοκρατικά και δεν γίνεται ότι διατάξει ο Α. Τσίπρας και δεν έχει πρόβλημα η Ν.Δ όπου ο Α.Σαμαράς αποφασίζει και διατάζει. Οι πρόθυμοι κολαούζοι αυτό υποστηρίζουν εδώ και δύο μέρες.

Είναι ιδανική η εσωκομματική δημοκρατία στο ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν; Όχι, αλλά σίγουρα μοιάζει με όαση δημοκρατίας μπροστά στον ακραία αντιδημοκρατικό τρόπο που λαμβάνονται οι αποφάσεις στο κυβερνών κόμμα, που επιχειρεί για άλλη μια φορά να αντιστρέψει την πραγματικότητα παρουσιάζοντας ως μειονέκτημα ένα πλεονέκτημα του πολιτικού του αντιπάλου.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Ποιοι ελεύθεροι επαγγελματίες θα πάρουν επίδομα ανεργίας. Όροι και προϋποθέσεις

Τους όρους και τις προϋποθέσεις για την καταβολή του επιδόματος ανεργίας σε ελεύθερους επαγγελματίες και ανεξάρτητα απασχολούμενους διευκρινίζει, με απόφασή […]

1 Σχόλιο

 1. Να επισημανθεί ότι η Σαμπιχά Σουλειμάν ανήκει στη «μειονότητα της μειονότητας», τους τσιγγάνους, που είναι οι περιφρονημένοι της Θράκης, ακόμα και από τη μειονοτική κοινότητα και βρίσκονται έξω από τα παιχνίδια εξουσίας που λαμβάνουν χώρα στην περιοχή.

  Η Σαμπιχά Σουλειμάν είναι στοχοποιημένη και από το τουρκικό προξενείο, καθώς έχει δώσει μεγάλες μάχες για να φτιαχτούν σχολεία και…να μορφώνονται τα παιδιά των τσιγγάνων, αλλά και να μαθαίνουν ελληνικά. Η δράση της αυτή, ειδικά το τελευταίο, έχει ενοχλήσει τόσο το τουρκικό προξενείο, όσο και την ελίτ της μειονότητας που διατηρεί στενές σχέσεις με αυτό. Εδώ και λίγες ώρες η Σαμπιχά Σουλειμάν έφτασε να κατηγορείται ξαφνικά ακόμα και για ακροδεξιές πολιτικές αποψεις. Πρόσωπα που τη γνωρίζουν, ωστόσο, και έχουν συνεργαστεί μαζί της υποστηρίζουν ότι “πρόκειται για σκέτη λάσπη”.

  Οι κατήγοροι της, πάντως, χρησιμοποιούν ως επιχείρημα ότι κάποτε μεταξύ άλλων την είχε υπερασπιστεί και ο Τέρενς Κουίκ στον αγώνα που δίνει για να φτιαχτούν σχολεία και να μάθουν ελληνικά τα παιδιά των Ρομά.

  «Και τι σημαίνει αυτό; Αναφέρουν αυτοί που την υπερασπίζονται οι οποίοι επιμένουν ότι οι αντιδράσεις είναι υποκριτικές. «Αυτό που τους ενοχλεί είναι ότι η Σαμπιχά είναι τσιγγάνα και δεν ανήκει στο κομμάτι της μειονότητας που αυτοπροσδιορίζονται ως Τούρκοι.. Επειδή δεν μπορούν να το πουν αυτό δημοσίως, την κατηγορούν ότι είναι δεξιά ή ακροδεξιά, επιχειρώντας να την εμφανίσουν σαν άλλη μια υπόθεση Καρυπίδη, ενώ στην πραγματικότητα δεν υπάρχει καμία σχέση και πρόκειται για μια ακτιβίστρια που δεν ανήκει στην αυλή του τουρκικού Προξενείου, όπως συνηθίζεται να είναι οι υποψήφιοι της μειονότητας των μεγάλων κομμάτων».

  Η γυναίκα αποκλείστηκε γιατί έτσι είπε το Τουρκικό προξενείο στον ΣΥΡΙΖΑ.
  Ολα τα άλλα είναι παραμύθια.

  Διαβάστε τι είχε δηλώσει η γυναίκα στην διάσκεψη του ΟΗΕ για τις μειονότητες στην Γενεύη:

  «Η μητρική μου γλώσσα είναι η ρομανί, η γλώσσα των Τσιγγάνων», επισημαίνει η Σαμπιχά Σουλεϊμάν και υπογραμμίζει ότι «επειδή είναι μουσουλμάνα της Θράκης, υποχρεώθηκε να πάει σε σχολείο όπου διδάχθηκε μία τρίτη γλώσσα, τα τουρκικά».

  Η κ. Σουλεϊμάν, αποκάλυψε ότι «οι μουσουλμάνοι τουρκικής καταγωγής προσπαθούν να τους επιβάλλουν εκτός από τη γλώσσα τους και την ταυτότητά τους», είτε με την κατασκευή τζαμιών μέσα στους οικισμούς τους, είτε με τη δημιουργία σωματείων υποστηρικτικών προς την Τουρκία, στα οποία και επιμένουν να τους εγγράψουν.

  Και η Σαμπιχά, στηλιτεύει την αδιαφορία της ελληνικής πολιτείας, προσθέτοντας τα εξής:

  «Το κράτος δεν κάνει αρκετά. Θέλουμε περισσότερα δημόσια σχολεία. Θέλουμε να μας προστατεύει επειδή είμαστε μουσουλμάνες γυναίκες με δικαιώματα που παραβιάζονται διαρκώς από ανθρώπους που θεωρούν ότι είναι δικαίωμά τους να φέρονται άσχημα στις γυναίκες τους».

  «Δεν θέλουμε να αλλάξουμε τη δική μας ταυτότητα με μία άλλη», τονίζει η κ. Σαμπιχά Σουλεϊμάν και ζητά «να τους αφήσουν ήσυχους σταματώντας να παίζουν πολιτικά παιχνίδια εις βάρος τους»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.