Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
1 Οκτωβρίου 2022

Πρόβλημα με τις κολώνες φωτισμού στο Τουριστικό Καταφύγιο Βαθέος στο Μεγανήσι

Το παρακάτω λάβαμε μέσω e mail από τον κ. Ι. Ανδριώτη της “ΠΛΟΥΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΜΑΡΙΝΑ Α.Ε.” που εκμεταλλεύεται τη μαρίνα στο Βαθύ Μεγανησίου (Σύμβαση μίσθωσης – παραχώρησης χρήσης και εκμετάλλευσης του Καταφυγίου Τουριστικών Σκαφών Βαθέος Μεγανησίου Λευκάδας). Το πρόβλημα αποκαταστάθηκε και σε λίγες μέρες θα επανέλθει το φως, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Πολλοί έχετε αναρωτηθεί για το πρόβλημα ηλεκτροφωτισμού που υπάρχει στο λιμάνι του Βαθέως τις τελευταίες ημέρες. Το πρόβλημα είναι οι κολώνες φωτισμού που υπάρχουν και συγκεκριμένα αυτές που είναι εκτεθειμένες στο ΒΔ τμήμα του Καταφυγίου. Οι κολώνες, από κατασκευής είναι ακατάλληλες για την εφαρμογή που τις έχουν προσδιορίσει σε περιβάλλον με σκληρές συνθήκες όπως αυτές που υπάρχουν σε μέρη κοντά στην θάλασσα.

Οι κολώνες έχουν παρουσιάσει έντονα σημάδια διάβρωσης ακόμα και ύστερα από την συντήρηση που κάθε χρόνο κάνουμε.

Η μία από αυτές, έπεσε προ ολίγων ημερών κατά την διάρκεια μιας κακοκαιρίας που έπληξε το νησί για λίγο διάστημα. Ευτυχώς που δεν ήταν Πάσχα ή καλοκαίρι και δεν υπήρχε κόσμος που συνήθως περιφέρετε στον χώρο του καταφυγίου.

Ύστερα από αυτό το περιστατικό, αφαιρέσαμε όλα τα προβληματικά κομμάτια (4) και κατασκευάζουμε κολώνες αντίστοιχης αισθητικής (δια νόμου δεν μπορούμε να αποφύγουμε αυτό το σχέδιο) αλλά από άλλα υλικά και τεχνοτροπία.

Σε λίγες ημερες θα έχει επανέλθει το φως ώστε να δώσουμε μια όμορφη εικόνα στους επισκέπτες του νησιού μας και δεν θα έχουμε την ανασφάλεια του ατυχήματος σε αυτό τουλάχιστον το κομμάτι. Δουλέυουμε εντατικά για αυτό και θέλουμε όπως όλοι να έχουμε ένα όμορφο Βαθύ που να εξυπηρετεί και να μην προβληματίζει εμάς και τους επισκέπτες του.

Με εκτίμηση

ΓΙάννης Ανδριώτης

   
0 Shares

Σχετικά άρθρα

Μαθητές Μικρών Νησιών (από Μεγανήσι, Τήλο, Ύδρα και Χάλκη) στις Βρυξέλλες, «τα είπαν» στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. (Βίντεο)

Το ΜΝ ευχαριστεί  θερμά τον δημοσιογράφο παρουσιαστή του ΑΧΕΛΩΟΣ TV  κ. Μάκη Μάκκα , για την αποστολή του υλικού (κείμενο, βίντεο) […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.